Sport

Moment uluitor în Bundesliga, la Gladbach – Borussia Dortmund. Pentru prima dată când VAR anulează un gol marcat astfel

Borussia Dortmund a fost privată de un gol marcat din penalty în Bundesliga, după o decizie venită extrem de târziu de la VAR. Nu se mai întâmplase ca decizia de acorda penalty-ul să fie întoarsă la VAR după transformare.
13.04.2024 | 22:13
Moment uluitor in Bundesliga la Gladbach  Borussia Dortmund Pentru prima data cand VAR anuleaza un gol marcat astfel
Borussia Dortmund a fost privată de un gol marcat din penalty în Bundesliga, după o decizie venită extrem de târziu de la VAR. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

La câteva zile după meciul pierdut în deplasare cu Atletico Madrid, scor 1-2, în prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League, ”galben-negrii” au revenit la bătălia pe care o dau în campionat pentru a prinde Top 4.

Scene fabuloase după un gol înscris de Dortmund în Bundesliga

Pentru Borussia Dortmund a urmat o deplasare dificilă pe terenul Borussiei Monchengladbach, în etapa a 29-a din Bundesliga, iar partida a fost marcată de un moment absolut hilar în care arbitrul le-a luat practic un gol elevilor lui Edin Terzic.

ADVERTISEMENT

La câteva minute după startul reprizei secunde, la scorul de 1-2, oaspeții au primit o lovitură de la 11 metri după un contact în careu între Karim Adeyemi și portarul Jonas Omlin. Nimic neobișnuit până aici, însă arbitrul Florian Badstubner a comis o eroare uriașă.

Foarte sigur pe decizia sa, el le-a permis celor de la Dortmund să execute penalty-ul înainte ca cei din camera VAR să încheie analiza VAR și să dea OK-ul. Marcel Sabitzer a transformat cu precizie și și-a trecut în cont hattrick-ul.

ADVERTISEMENT

Doar că bucuria ”galben-negrilor” a fost de scurtă durată, deoarece arbitrul de centru a fost chemat din camera VAR să revadă la monitor faza care a dus la acel 11 metri. După ce a urmărit reluările, Badstubner și-a dat seama că nu se impunea lovitură de pedeapsă și a revenit asupra decizie anulând golul.

Fanii au luat foc pe rețelele de socializare

Jucătorii Borussiei Dortmund au protestat vehement pe lângă arbitru, considerând că pe lângă faptul că penalty-ul a fost corect acordat, decizia de anulare a venit după ce Sabitzer reușise transformarea.

ADVERTISEMENT

Florian Badstubner a rămas ferm pe poziții și a anulat golul oaspeților. Spre norocul său, hotărârea sa nu a influențat în niciun fel scorul final, deoarece Dortmund a ținut de rezultat până la final și s-a impus cu 2-1.

Fanii germani au luat foc pe rețelele de socializare după această fază confuză. ”Ce se întâmplă cu VAR-ul în Bundesliga?”, ”Nu înțeleg nici acum ce s-a întâmplat” sau ”Dezamăgitor, ar trebui să facă o verificare adecvată înainte de a lua decizii”, au fost câteva comentarii acide.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund a început negocierile pentru transferul lui Dennis Man de la Parma. Oficialii clubului german sunt dispuși să plătească între 12 și 14 milioane de euro pentru internaționalul român, dar vor să închidă afacerea înainte de Euro 2024.

ADVERTISEMENT