Fotbal international

Momente de coșmar trăite de Luis Enrique la meciul Japonia – Spania: „Aș fi făcut infarct!”

Luis Enrique nu s-a declarat mulțumit de jocul Spaniei, deși s-a calificat în optimile Cupei Mondiale. Selecționerul iberic a mărturisit că nu există motive pentru a sărbători.
02.12.2022 | 09:37
Momente de cosmar traite de Luis Enrique la meciul Japonia  Spania As fi facut infarct
Luis Enrique este nemulțumit de jocul Spaniei chiar dacă s-a calificat în optimile Cupei Mondiale din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Spania s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale deși a pierdut cu Japonia, scor 1-2 în ultima etapă a grupei E din faza grupelor. Totuși, Luis Enrique le-a stricat sărbătoarea ibericilor, deoarece, la un moment dat, Spania și Germania erau conduse, iar campioana mondială din 2010 ar fi fost eliminată din competiție. Fostul antrenor al Barcelonei a povestit momentele de coșmar prin care a trecut.

Luis Enrique, momente tensionate pe banca Spaniei în meciul cu Japonia: „Au fost minute de panică. Japonia putea să mai înscrie două goluri”

Chiar dacă a pierdut cu Japonia, Spania s-a calificat în optimile de finală de pe locul 2 și o va întâlni pe Maroc, care a surprins la actuala ediție a Cupei Mondiale. Luis Enrique a mărturisit momentele de presiune din finalul meciului. Cu 30 de minute înainte de fluierul de final, Germania și Spania erau conduse, iar fostele campioane mondiale ar fi fost eliminate prematur.

ADVERTISEMENT

„Au fost minute de panică. Japonia a înscris două goluri și puteau să mai înscrie încă două, dacă aveau nevoie. Când o echipă precum Japonia nu are nimic de pierdut, se întâmplă să treacă precum avioanele pe lângă tine.

Finalul de meci a fost foarte dificil pentru noi, au fost momente tensionate, am fost aproape de gol. Japonia a terminat pe primul loc și cred că pe merit. Mă deranjează acest lucru, am vrut să fim primii”, a declarat Luis Enrique, conform AS.

ADVERTISEMENT

Luis Enrique, nemulțumit de jocul Spaniei în partida cu Japonia: „Dacă aș fi aflat că am fost eliminați, probabil aș fi făcut infarct”

Japonia s-a calificat în optimile de finală după ce a reușit să învingă Germania și Japonia cu scoruri similare și o va întâlni pe Croația, vicecampioana mondială din 2018. Luis Enrique a precizat că nu a știut ce se întâmplă în meciul nemților.

„Nu sunt deloc mulțumit, Japonia ne-a adus în colaps în doar câteva minute. Am încercat să revenim, dar a fost greu. La un moment dat, lucrurile au revenit la normal, dar n-am reușit să marcăm.

ADVERTISEMENT

Sigur că mi-a fost teamă de eliminare, le-am văzut pe toate în fotbal. Am încercat să riscăm, dar a fost dificil să găsim spații. Nu am știut desfășurarea scorului în celălalt meci (n.r. – Costa Rica – Germania). Nu am știut până la final. Dacă aș fi aflat că am fost eliminați, probabil aș fi făcut infarct”, a mai spus Luis Enrique.

Luis Enrique taie elanul Spaniei după calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar: „Va fi ca un doliu pentru noi”

Spania s-a calificat în optimile de finală, mai mult decât atât, pentru că a terminat pe a doua poziție în grupă, a scăpat de Croația în prima fază eliminatorie și ar putea scăpa dacă se califică în sferturi de Brazilia. Totuși, Luis Enrique a tăiat elanul fotbaliștilor iberici și a comentat golul doi al Japoniei în jurul căruia s-a creat un adevărat scandal.

ADVERTISEMENT

„Va fi ca un doliu pentru noi în această seară, nu avem niciun motiv să sărbătorim, chiar dacă ne-am calificat. Maroc e o echipă bună, care cred că își va asuma riscuri împotriva noastră.

Am văzut o fotografie de la faza golului doi al Japoniei, dar cred că nu este reală. Mingea era dincolo de linie, într-adevăr, dar cred că a fost o fotografie trucată”, a încheiat Luis Enrique.

ADVERTISEMENT