News

Momente de groază pentru un copil de 3 ani, atacat de albine. Medicii au extras 74 de ace din corpul băiatului

Momente de groază pentru un copil de 3 ani din Botoșani. Micuțul a fost atacat de mai multe albine, în timp ce se afla la bunici.
03.07.2023 | 12:11
Momente de groaza pentru un copil de 3 ani atacat de albine Medicii au extras 74 de ace din corpul baiatului
Momente de groază pentru un copil de 3 ani. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Momente de groază pentru un copil de 3 ani, atacat de albine. Incidentul șocant a avut loc în județul Botoșani, în acest weekend. Băiețelul se afla în vizită la bunicii lui, atunci când albinele l-au înțepat.

Momente de groază pentru un copil de 3 ani, atacat de albine

Micuțul a fost lăsat în curtea locuinței, pentru a se juca. La mai puțin de 50 de metri de el se aflau stupii de albine, care aparțin familiei. Părinții și bunicii credeau că băiatul este în siguranță, însă la un moment dat l-au auzit țipând.

ADVERTISEMENT

Strigătele copilului au alertat familia. Oamenii au ieșit din casă și au constatat că micuțul era înconjurat de un roi de albine, fiind atacat din toate părțile, potrivit Monitorulbt.ro. În cele din urmă, băiatul a fost scos dintre insecte.

Văzând că trupul băiatului era acoperit de înțepături, părinții au mers la o unitate medicală. Micuțul a ajuns la Spitalul de Pediatrie. Medicii au rămas șocați când au constatat că pe corpul copilului se aflau peste 70 de ace.

ADVERTISEMENT

“Am numărat 74 de ace. Dintre cele pe care am reușit noi să le scoatem. Dar au mai fost scoase și de părinți. În mod miraculos copilul este stabil”, a transmis un reprezentant al Centrului de Primiri Urgențe, pentru sursa citată.

Din fericire, băiatul nu a ajuns în șoc anafilactic. Cu toate acestea, a rămas internat pentru a fi supravegheat în continuare. „Nu a făcut șoc anafilactic. A fost internat totuși pentru supraveghere de specialitate”, a adăugat reprezentantul spitalului.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci dacă ești atacat de un roi de albine

Specialiștii spun că, în mod normal, albinele nu sunt insecte agresive. Cu toate acestea, există anumite situații în care situația poate fi diferită. De exemplu, atunci când este caniculă sau secetă, ele pot deveni agresive.

Același lucru se poate întâmpla și dacă se simt în pericol, arată, Apicolturalaterza.com. Dacă întâlnești un roi de albine agresiv, experții spun că trebuie să ții cont de anumite recomandări. În primul rând, trebuie să rămâneți calm și să nu faceți mișcări bruște.

ADVERTISEMENT

„Cel mai bun lucru de făcut este să așteptați ca albinele să plece singure: vor pleca imediat ce vor găsi un nou loc pentru a construi cuibul. Nu-i loviți cu obiecte ascuțite precum o umbrelă sau o mătură (vibrațiile i-ar înfuria și mai mult). De asemenea, nu este recomandat să încercați să ucideți regina albină, deoarece ar putea provoca mai multă agresiune din partea restului coloniei.”, transmit specialiștii.

 

ADVERTISEMENT
Tags: