Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Momentul în care a început destabilizarea Universității Craiova: „Decizii eronate!”. Video Exclusiv

Sorin Cârțu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre cel mai tensionat moment al sezonului pentru Universitatea Craiova.
18.02.2023 | 19:11
Momentul in care a inceput destabilizarea Universitatii Craiova Decizii eronate Video Exclusiv
Mirel Rădoi a provocat multe probleme la Universitatea Craiova după ce a exclus din lot mai mulți jucători. Sursă foto: Sportpicutres.eu / Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este nevoită să înfrunte un proces complicat cu Sergiu Hanca și Ionuț Vînă, doi jucători care s-au simțit nedreptățiți de deciziile luate de Mirel Rădoi în scurtul său mandat. Cei doi au fost excluși din lot de fostul antrenor, iar în prezent cer despăgubiri foarte mari. Ambii au pierdut în primă instanță, dar spun că vor continua să se judece.

Sorin Cârțu a analizat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI momentul în care Rădoi a exclus mai mulți jucători din lot: “Niște decizii eronate”

Sorin Cârțu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre perioada dificilă pe care a traversat-o clubul după măsurile neinspirate luate de Rădoi, în special din punct de vedere sportiv. Totuși, oficialul Universității este convins că, legal, un antrenor nu poate fi tras la răspundere pentru o astfel de decizie. Chiar dacă se dovedește neinspirată pe plan sportiv.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO AICI

“Acele decizii au fost exagerate, noi nu eram în cunoștință de acele decizii. Și la cald și la rece am susținut că au fost niște decizii eronate. Un număr mare de jucător și știam că trebuie să ai o acoperire juridică. Cum era cazul lui Hanca, el aparținea Cracoviei încă. Nu faci niște mișcări de tipul ăsta fără să vorbești cu domnul Rotaru.

Sau cu mine dacă voiai prin intermediar, și eu îi explicam care e situația. Au fost și interpretate greșit ca pedepse. Un antrenor are puterea asta să trimită la individualizare niște jucători. Nu vine nimeni să îi spună antrenorului de ce face asta. E o decizie tehnică, vrea să îl ajute în ce privește îmbunătățirea calității tehnice, fizice, tactice.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, convins că Mirel Rădoi ar fi putut gestiona mai bine perioada în care a fost antrenor la Universitatea Craiova: “Se poate să fi pierdut puncte”

Cam așa a procedat la vremea respectivă Rădoi. Lucrurile s-au interpretat ca pedepse. Aiurea, nu are nicio legătură. După aia, când s-a considerat că s-a întremat situația lor, au fost reprimiți”, a fost explicația lui Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, despre cea mai tensionată perioadă a sezonului pentru Universitatea Craiova.

Sorin Cârțu crede că Universitatea Craiova ar fi putut avea mai multe puncte în clasament în acest moment dacă Mirel Rădoi ar fi gestionat mai bine acea perioadă de înterupere a campionatului, în care s-a răfuit cu unii jucători: “Se poate să fi pierdut puncte, eu i-am reproșat la vremea respectivă că nu au fost folosite cele 17 zile. Voiam o echipă care să se fi pregătit în perioada respectivă cu numărul maxim al jucătorilor.

ADVERTISEMENT

În așa fel ca în ultimele patru cinci etape care mai erau de jucate să nu facem egal cu Târgoviște, să ne bată FCU, noroc că au fost acele partide în care am luat șase puncte”, a mai completat Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Mirel Rădoi a fost antrenorul Universității Craiova în 20 de meciuri și a pierdut un sfert dintre ele

În prezent, Universitatea Craiova este pe locul 5 în SuperLiga, cu 44 de puncte după 25 de etape disputate. Urmează un duel cu FCSB, important în lupta la titlu, duminică, de la ora 20:00. Mirel Rădoi a fost pe banca Universității între august și decembrie 2022, 20 de meciuri în toate competițiile. A câștigat 10, a remizat în 5 și a pierdut 5.

ADVERTISEMENT

Fanatik SuperLiga, emisiunea care îți aduce exclusivitățile din fotbalul românesc, este LIVE în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30. Poate fi urmărită și pe diferite rețele de socializare: site-ul FANATIK.RO, canalul de YouTube FANATIK, pagina de facebook Horia Ivanovici Oficial și conturile FANATIK de pe Tik-Tok și Twitch.

 

ADVERTISEMENT