News

Momentul în care tatăl şi cei doi copii sunt loviți de TIR pe o trecere de pietoni din Leţcani a fost filmat. Băiețelul de 3 ani n-a avut nicio şansă

O cameră de supraveghere a surprins în cadru îndepărtat momentul în care un tată şi cei doi copii ai săi sunt loviţi de un TIR pe trecerea de pietoni.
19.04.2023 | 21:24
Momentul in care tatal si cei doi copii sunt loviti de TIR pe o trecere de pietoni din Letcani a fost filmat Baietelul de 3 ani na avut nicio sansa
Imagine de la accidentul de la Leţcani Foto: ISU Iaşi
ADVERTISEMENT

Un grav accident de circulaţie s-a produs miercuri dimineaţa în localitatea Leţcani, din judeţul Iaşi, un tată şi cei doi copii mici ai săi fiind spulberaţi de un tir, pe trecerea de pietoni. Din păcate, pentru un băieţel în vârstă de 3 ani nu s-a mai putut face nimic, acesta pierzându-şi viaţa pe loc.

Tatăl a suferit ruptură de splină şi fractură de bazin

Au apărut imagini de la cumplitul accident de la Leţcani, momentul impactului fiind surprins de camerele din zonă. Tatăl împreună cu cei doi copii de 3, respectiv 6 ani merseseră la cabinetul medicului de familie, iar când au vrut să traverseze strada pe trecere au fost loviţi de TIR-ul venit în viteză.

ADVERTISEMENT

Tată şi băiatul de 6 ani au reuşit să evite impactul direct cu mastodontul, însă micuţul de 3 ani a fost prins sub ruţile camionului. Tatăl a suferit o ruptură a splinei şi o fractură de bazin, au anunţat medicii. El a fost dus direct în sala de operaţii pentru o intervenţie chirurgicală.

“Un TIR a lovit doi minori la trecerea de pietoni. Sunt trei victime: un adult şi doi copii. Din primele informaţii, un minor a decedat şi unul este inconştient.  Acesta din urmă şi adultul au fost transportaţi la spital.

ADVERTISEMENT

La faţa locului a intervenit Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi cu o autospecială cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă şi două echipaje de la SAJ Iaşi”, a declarat imediat după accident Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Reporterii de la publicaţia Ziarul de Iaşi au stat de vorbă cu martorii tragediei şi au refăcut filmul exact al evenimentelor. Astfel, tatăl şi cei doi copii au coborât dintr-un VW Pasat parcat în faţa unui market din zonă şi au traversat strada pe trecere spre un cabinet veterinar situat vizavi.

ADVERTISEMENT

Copiii au căutat mâncare şi jucării pentru câini, iar tatăl a cumpărat o soluţie pentru întreţinerea gazonului. După ce au ieşit de la cumpărături, cei trei au vrut să treacă strada tot pe trecerea de pietoni pentru a se îndrepta spre maşină.

Între timp, şoferul unui autotren care se deplasa pe Iaşi – Târgu Frumos a încetinit, fără să oprească, pentru a lăsa să treacă un pieton care alerga pe trecere, însă nu i-a văzut însă pe cei trei, aceştia aflându-se în partea dreaptă a cabinei TIR-ului.

ADVERTISEMENT

Tatăl a scăpat copilul de trei ani din mână, iar micuţul a fost călcat cu roata pe cap. Copilul supraviețuitor, în vârstă de 6 ani, a fost transportat la UPU Spitalul de Pediatrie (stabil hemodinamic), iar tatăl, în vârstă de 39 de ani, la Spitalul Sf. Spiridon.

ADVERTISEMENT