Life

Monumentul deasupra căruia nu zboară nicio pasăre. Care sunt explicațiile specialiștilor

Clădirea peste care nu trece nici măcar o singură pasăre. Ce spun experții despre acest fenomen ieșit cu totul din comun.
06.03.2024 | 10:55
Monumentul deasupra caruia nu zboara nicio pasare Care sunt explicatiile specialistilor
Clădirea peste care nu trece nici măcar o singură pasăre. Ce spun experții despre acest fenomen ieșit cu totul din comun. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Monumentul deasupra căruia nu zboară nicio pasăre. Care sunt explicațiile specialiștilor despre unul dintre puținele locuri de pe Pământ care are o poveste aparte și în jurul căruia s-au țesut multe controverse.

Clădirea peste care nu trece nici măcar o singură pasăre. Ce spun experții despre acest fenomen ieșit cu totul din comun

Clădirea peste care nu trece nici măcar o singură pasăre. Ce spun experții despre acest fenomen ieșit cu totul din comun. Construcția impunătoare se află în orașul Puri din India și este una foarte cunoscută oamenilor.

ADVERTISEMENT

Aceasta este, de fapt, un templu hindus care a fost ridicat în anul 1174. Se numește Jagannath, fiind dedicat lui Jagannath sau Domnul Universului. Concret, este vorba de una dintre manifestările lui Krishna, avatarul zeului Vișnu.

Cei care au ajuns aici au rămas impresionați de frumusețea monumentului, dar și de faptul că nu au văzut nicio aripă de pasăre deasupra sa. Nimeni nu a observat până acum înaripate survolând aerul din jurul ei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oamenii spun că este o regiune unde nu zboară nici avioane. Foarte mulți cred că este un act divin, însă oamenii de știință au cu totul altă părere. Potrivit jagranjosh.com, cercetătorii au venit cu o explicație clară în această privință.

De ce nu zboară păsări și avioane deasupra templului Jagannath

Cercetătorii au făcut mai multe analize de-a lungul vremii legat de templul Jagannath și au aflat care sunt motivele pentru care păsările nu zboară deasupra lui. În primul rând, totul are legătură cu structura cilindrică a clădirii.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință cred că densitatea aerului este mai mică din cauza umidității mai mari. În al doilea rând, monumentul a fost construit într-o zonă de coastă, în care bat mereu vânturi puternice la o altitudine de 300 de metri.

Acest fenomen natural face ca păsările mici să nu reușească să facă față vântului puternic de la acea înălțime și de aceea evită zona. Mai mult decât atât, specialiștii susțin că în regiunea respectivă nu există păsări mari și puternice, cum ar fi vulturul.

ADVERTISEMENT

Tot densitatea aerului are legătură și cu faptul că nu sunt rute de zbor pentru avioane. Aeronavele nu trec pe deasupra templului din India, spațiul fiind declarat „Zonă fără zbor”. În altă ordine de idei, clădirea nu are umbră.

Acest lucru se datorează priceperii arhitecturale a inginerilor indieni care au făcut ca monumentul celebru să nu aibă nicio umbră, indiferent din ce direcție ar fi privit. Templul Jagannath din Puri este unul faimos și impresionant datorită acestor evenimente.

ADVERTISEMENT