News

Incendiu violent la Oradea. Pompierii au stins flăcările după aproape două ore. Update

Repezentanții ISU Crișana au anunțat că la un depozit situat la ieșirea din orașul Oradea a izbucnit vineri un incendiu violent. Pentru stingerea flăcărilor au acționat zece autospeciale și peste 80 de pompieri.
13.05.2022 | 15:17
Incendiu violent la Oradea Pompierii au stins flacarile dupa aproape doua ore Update
Pompierii încearcă să împiedice propagarea incendiului. Foto: ISU Crișana
ADVERTISEMENT
13-05-2022
12:17

Incendiul a fost stins

 Incendiul și a fost stins în jurul orei 12:30. Conform ISU Crișana, pompierii au reușit să salveze clădirea administrativă lipită de hala în flăcări.  

De asemenea, ei au rămas în zonă pentru a se asigura că nu mai sunt focare ascunse. Mesajul RO-Alert pregătit după ce s-a aflat despre incendiu nu a mai fost trimis.

Așa s-a decis pentru că norul de fum nu se îndrepta spre zonele de locuințe din municipiu și zona metropolitană. Mai departe va fi stabilită valoarea pagubelor și cauza probabilă a incendiului, conform bihorjust.ro.

Conform primelor informații ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor, incendiul uriaș se manifestă la depozitul BlackSea și la depozitul Cargus.

Flăcări înalte, fum gros și dens la ieșirea din Oradea

Jurnaliștii locali au notat că la fața locului s-au mai multe echipaje de pompieri, poliție și echipaje medicale SMURD și Ambulanță. purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana, Camelia Roșca, a declarat că la depozit au ajuns mai mulți pompieri după ce inițial sosiseră 8 autospeciale și 20 de pompieri.

ADVERTISEMENT

Conform martorilor, fumul foarte dens poate fi observat de la zeci de kilometri depărtare. Jurnaliștii de la ebihoreanul.ro anunță că incendiul a fost a fost raportat la 112 vineri dimineață. Flăcările înalte au fost observate inițal la o firmă de pe Calea Borșului. Focul ar fi izbucnit la un depozit al unei firme producătoare de țevi.

Incendiul de la Oradea. Imagini surprinse de participanții la trafic: Foto: captură foto

Incendiul nu s-a extins. În hala respectivă există două firme. Una cu materiale sanitare și altele, și una de curierat. În momentul de față, incendiul este localizat. Colegii au realizat un cerc. Sunt echipe de căutare și salvare și se fac verificări în spațiile administrative.

ADVERTISEMENT

Există două victime până acum. Una dintre ele a suferit un atac de panică, iar cealaltă are arsuri pe mână. Incendiul se manifestă pe o suprafață de 4.000 m2, inclusiv la acoperiș. Acum acționează 80 de pompieri și 10 autospeciale.

Incendiul se manifestă deosebit de violent la întreaga hală. Intervenția este condusă de șeful ISU Crișana, colonel Sorin Caba”, a transmis de la fața locului maior ISU Crișana Camelia Roșca. Structura este instabilă, pompierii acționează din exterior cu autospecialele de lucru la înălțime”, a completat Camelia Roșca.

ADVERTISEMENT

Știre în curs de actualizare. Revenim curând cu informații suplimentare despre acest subiect. Altfel, amintim că joi, 12 mai 2022, la o hală din Dej a izbucnit un incendiu din cauza căruia a fost transmis și un mesaj prin sistemul RO-ALERT

Tags: