News

Mort de beat și fără permis a furat un microbuz din autogara din Tecuci. Cum au reacționat polițiștii

Un gălățean beat a furat un microbuz dintr-o autogară din Tecuci, fiind depistat de polițiști la 300 de metri distanță de locul faptei.
13.03.2023 | 10:54
Mort de beat si fara permis a furat un microbuz din autogara din Tecuci Cum au reactionat politistii
Microbuz furat din autogara din Galați. Foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Bărbatul, care nu avea permis de conducere, a simțit nevoia să se urce la volanul unui microbuz care avea cheile lăsate în contact și a pornit într-o cursă nebună pe străzile din Tecuci. Din fericire cursa s-a încheiat rapid, fără victime.

Un bărbat a furat un microbuz din autogara

”Au fost mobilizate toate echipajele de poliţie în vederea identificării acestui microbuz, iar la scurt timp, pe varianta ocolitoare a municipiului Tecuci, în apropierea de DE 58, acest autovehicul a fost găsit abandonat.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor efectuate de către poliţişti în zona respectivă, la o distanţă de circa 300 de metri a fost depistată persoana bănuită de comiterea acestei fapte de furt, un bărbat cu vârsta de 36 de ani, din satul Malu Alb, comuna Drăgăneşti, judeţul Galaţi, care se deplasa pe jos către localitatea Cosmeşti, în afara părţii carosabile”, a transmis IPJ Galaţi.

Hoțul are 36 de ani și va trebui să le explice polițiștilor ce l-a determinat să fure un microbuz, mai ales că nu avea permis de conducere. ”Microbuzul sustras aparţine unei firme de profil pentru transport persoane, iar la momentul comiterii faptei, acesta era neasigurat, cu cheile în contact iar în interior nu se afla nicio persoană”, a mai transmis IPJ Galaţi, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Cert e că individul s-a ales cu un dosar penal pentru furt, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În consecință, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat în fața magistraților de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci pentru propunerea unei măsuri preventive.

Testat cu aparatul alcoolstop s-a constatat că bărbatul avea o alcoolemie de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, individul a fost transportat la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate alcoolemia.

ADVERTISEMENT

În luna ianuarie, un bărbat mort de beat fura mașina unor polițiști care încercau în acel moment să aplaneze un scandal pornit în sat. Fără să stea prea mult pe gânduri, bărbatul s-a urcat la volanul mașinii și dus a fost. Incidentul a fost raportat în comuna Lehliu din Călărași, conform unui comunicat al IPJ Călărași. ”În noaptea de 21/22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au fost sesizați de către o femeie, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în comuna Lehliu, județul Călărași, are loc o stare conflictuală.

La fața locului s-a deplasat patrula formată din polițiști din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt care au identificat apelanta, aceasta le-a relatat că a ținut o petrecere la domiciliu, unde au fost invitate mai multe persoane din localitate, iar în urma consumului de alcool, soțul acesteia a avut un conflict pe o rețea de socializare, cu un bărbat, din localitatea Rași, județul Ialomiță.

ADVERTISEMENT

În aproximativ 30 de minute, bărbatul din localitatea Rași, județul Ialomița a venit la domiciliul apelantei cu alte 3 persoane, iar soțul acesteia și persoanele respective și-au adresat cuvinte și expresii jignitoare, făra acte de violență. În momentul în care femeia a apelat S.N.U.A.U. 112, cei 4 bărbați au plecat”, explica Poliția incidentul în acel moment.

ADVERTISEMENT