Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Incredibil! Cum a ratat Rapid un super transfer: „Vine iarna și nu e obișnuit cu frigul!”

Fotbalul din SuperLigă a ratat un transfer de marcă în urmă cu 20 de ani. Obi Mikel a fost la un pas să semneze cu Rapid, însă mutarea nu s-a mai realizat în final.
29.12.2023 | 21:28
Incredibil Cum a ratat Rapid un super transfer Vine iarna si nu e obisnuit cu frigul
POVESTE FABULOASA MOTIVUL IREAL pentru care Rapid a ratat un SUPER TRANSFER. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Rapid a fost aproape să dea lovitura în urmă cu 20 de ani. Celebrul John Obi Mikel a venit în probe la București, însă nu a reușit să convingă. În final, Mikel a semnat cu Lyn Oslo, iar la scurt timp a fost transferat de către Chelsea. Pentru londonezi, nigerianul a jucat peste 200 de partide.

Nigerianul Obi Mikel, la un pas de Rapid în urmă cu 20 de ani

În emisiunea FANATIK SUPERLIGA, Bănel Nicoliță, Robert Niță și Alin Buzărin și-au adus aminte de această mutare pe care au ratat-o giuleștenii și au dezvăluit motivele incredibile pentru care transferul nu s-a realizat.

ADVERTISEMENT

“Cu Obi Mikel tu erai? Nu mai erai. Povestea cu Obi Mikel, prin 2006-2007. Ce face Obi Mikel. Vine p-aici și era perioada de iarnă. Vine direct din Africa. Și a venit, a fost la probe și au zis că e bun.

Cineva de la Rapid a zis că nu e rău, dar ce se fac cu ei că vine iarna și nu e obișnuit, a venit direct din Nigeria, e cam plăpând. Așa că impresarii l-au dus la Oslo pe Obi Mikel și direct de la Oslo l-a pescuit Chelsea. Nu are rost să dăm nume pentru că au trecut 20 de ani de atunci”, a declarat Alin Buzărin.

ADVERTISEMENT

Giuleștenii și-au luat revanșa față de suporteri. În acest an, Rapid l-a descoperit pe Rrahmani, un atacant care a făcut ravagii în puținele meciuri în care a reușit să evolueze. Rrahmani a înscris 6 goluri în 6 partide și așteaptă 2024 pentru a continua seria de reușite.

Rrahmani și Thereau, doi dintre cei mai buni atacanți străini ajunși în România

“Noi vorbim de Obi Mikel pe care îl știe toată lumea. Nu poți să zici, sunt o grămadă care au pățit așa, până și Lampard. Sau băiatul acesta care a fost la Dinamo și acum e la Girona, foarte multe necunoscute. Îți aduci aminte când a venit Thereau la Steaua.

ADVERTISEMENT

La primul meci scapă de la 40 de metri de poartă și îl prind ăia. Și zice lumea că e slăbuț, că s-au păcălit. Și au luat 3 milioane jumate, a jucat în Italia în Serie A.

Cum a venit Rrahmani la echipă, jucători care să aibă impact sunt foarte rari. Și Messi în Franța a durat până a dat primul gol, până și Ronaldo, depinde cum se acomodează. Vine Rrahmani, se antrenează 2 saptămâni până îi vine permisul de muncă și dă gol din iarnă”, a declarat Robert Niță.

ADVERTISEMENT

“Thereau era serios în antrenamente. A stat un an maxim. Mai bun ca mine pe postul meu nu era, dar era un atacant foarte bun. Eram la antrenamente, am mai povestit. Încerca Goian să îi ia mingea, dădea în el dar nu pica.

Avea forță, nu puteai să-l dai la o parte. Și ținea mingea la picior, incredibil, ce tehnică avea. Bun, bun, mi-a plăcut foarte mult. Au dat 500.000 pe el și după l-au vândut cu 2.900.000″, a punctat Bănel Nicoliță.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Obi Mikel a fost aproape de Rapid

ADVERTISEMENT