Sport

Motivul incredibil pentru care stadionul „Arcul de Triumf” nu poate fi folosită. FCSB și Rapid au încercat să-l închirieze

Stadionul de 37 de milioane de euro nu poate fi folosit dintr-un motiv incredibil: nu se numără printre bunurile care alcătuiesc domeniul public. Cu alte cuvinte, nu se află încă în administrarea Ministerului Sportului.
28.09.2021 | 21:43
Motivul incredibil pentru care stadionul Arcul de Triumf nu poate fi folosita FCSB si Rapid au incercat sal inchirieze
ADVERTISEMENT

Inaugurat cu aproape 10 luni în urmă, stadionul „Arcul de Triumf” – care a și găzduit în această vară partida de rugby România – Argentina, sub privirile a 3.500 de spectatori, nu poate fi închiriată nimănui. Motivul? Nu se numără încă printre bunurile care alcătuiesc domeniul public al României.

Altfel spus, pentru că proiectul legislativ încă așteaptă să primească toate avizele necesare, arena nu se află în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului. De altfel, instituția i-a transmis Federației Române de Fotbal că amicalele naționalei U21 cu Anglia și Georgia trebuie să-și modifice locul de disputare.

ADVERTISEMENT

Dacă primul fusese mutat în Ghencea, dar s-a anulat pe fondul unor cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 apărute în rândul britanicilor, celălalt s-a desfășurat pe stadionul din Voluntari și s-a încheiat cu o remiză, 1-1, în urma golurilor marcate de Ianis Stoica (16), respectiv Guliashvili (73).

Stadionul „Arcul de Triumf” nu se află încă în administrarea MTS și nu poate fi închiriat

Referitor la adresa dumneavoastră, înregistrată la Ministerul Tineretului și Sportului, vă comunicăm faptul că imobilul la care se face referire în solicitarea înaintată nu este încă înregistrat în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Statului Român, proiectul de act normativ aflându-se pe circuitul de avizare interministerială”, a fost răspunsul oferit de MTS în această privință, potrivit gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Stadionul „Arcul de Triumf” – a cărui construcție a costat nu mai puțin de 37 de milioane de euro – a fost realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii. Este a doua arenă din Capitală finalizată în ultima perioadă, după cea din Ghencea. Lucrările la noua „casă” a Rapidului se apropie și ele de final, în timp ce Dinamo va mai avea de așteptat.

FCSB și Rapid au încercat să închirieze „Arcul de Triumf”

FCSB și Rapid, care își dispută meciurile de pe teren propriu pe Arena Națională, au făcut toate demersurile necesare pentru închirierea stadionului „Arcul de Triumf”, dar s-au văzut refuzate, întrucât acesta nu se află în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului. Potrivit Digi Sport, nici Federația Română de Rugby nu a avut sorți de izbândă.

ADVERTISEMENT

Cluburile FCSB și Rapid au solicitat folosirea Stadionului Arcul de Triumf pentru campionatul național de fotbal 2021/2022. De asemenea, Federația Română de Rugby a solicitat folosirea stadionului pentru jucarea meciurilor oficiale, cât și pentru efectuarea antrenamentelor echipei naționale de rugby.

Noua infrastructură trebuie să acopere atât activitățile sportive cât și cele de recreere fizică a persoanelor, precum și facilitarea interacțiunilor sociale. Finalizarea Stadionului Național Arcul de Triumf reprezintă un pas important în sprijinirea și promovarea sportului la toate nivelele de reprezentare.

ADVERTISEMENT

Ministerul Tineretului și Sportului are obligația de a se asigura că bunurile aflate în administrarea sa vor fi utilizate în așa fel încât acestea să corespundă obiectivelor care au stat la baza fundamentării investițiilor în infrastructură, finanțate de la bugetul de stat.

În ceea ce privește cuantumul costurilor lunare privind întreținerea Stadionului Arcul de Triumf vă informăm că în prezent se fac analize privind aceste costuri, o situație reală privind costurile se poate realiza doar după o perioadă de cel puțin un an de funcționare.

Acoperirea parțială a costurilor de întreținere ale stadionului este prevăzută a fi realizată prin organizarea de diferite evenimente în incintă”, au transmis reprezentanții instituției conduse de Eduard Novak.

ADVERTISEMENT