News

Motivul incredibil pentru care un bărbat a distrus o mașină a poliției în Caraș-Severin. Ce le-a transmis polițiștilor

Motivul incredibil pentru care un bărbat a distrus o mașină a poliției în Caraș-Severin. Ce le-a transmis polițiștilor după ce a fost prins pentru fapta sa.
25.04.2023 | 10:30
Motivul incredibil pentru care un barbat a distrus o masina a politiei in CarasSeverin Ce lea transmis politistilor
Motivul incredibil pentru care un bărbat a distrus mașina Poliției. Foto: FB Europol
ADVERTISEMENT

Motivul incredibil pentru care un bărbat a distrus o mașină a poliției în Caraș-Severin. Ce le-a transmis polițiștilor după ce a fost prins pentru fapta sa. Practic, bărbatul care a făcut praf o mașină de poliție cu un ciocan a mărturisit că nu suportă polițiștii și Poliția Română.

Motivul incredibil pentru care un bărbat a distrus o mașină

Autospeciala polițiștilor a fost vandalizată chiar în curtea instituției din localitate. Sindicaliștii Europol au filmat mașina și au publicat imaginile pe pagina de Facebook a sindicatului. Sindicaliștii se plâng că ”în ultimii 20 de ani, tot ce înseamnă protecție juridică a polițistului și autoritate a poliției au fost terfelite și distruse sistematic”.

ADVERTISEMENT

”Acestea sunt imaginile unui stat “eșuat” și a Poliției Române îngenuncheate de factorul politic. În ultimii 20 de ani, tot ce înseamnă protecție juridică a polițistului și autoritate a poliției au fost terfelite și distruse sistematic, până la nivelul pe care îl vedeți în aceste imagini. Un cetățean cu impozitele plătite la zi, în mijlocul nopții, profitând că la postul de poliție nu era niciun polițist (la 90% din posturi este aceeași situație) a luat un ciocan și a fezandat o “autospecială” de politie Duster aparținând Postului de Poliție Măureni din județul Caraș-Severin”, au explicat reprezentanții Europol.

Reprezentanții Europol nu au ezitat să-l ”înțepe” pe ministrul de interne Lucian Bode, care nu ia măsuri pentru a opri astfel de acte și pentru a spori nivelul de încredere al populației în polițiști. Și mai șocant, bărbatul a mărturisit că intenționează să mai comită astfel de acte, pentru că nu suportă polițiștii.

ADVERTISEMENT

”Imaginile de mai jos sunt revoltătoare și reflectă la acest moment gradul de educație a unei părți importante a societății, votanții preferați de mâine ai politicienilor. Bărbatul în cauză a fost identificat și prins de către polițiștii din cadrul Secției Nr. 5 Poliție Rurală Bocșa.

A fost prezentat în fața procurorilor care au dispus față de acesta măsura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. Ce este de-a dreptul halucinant a fost justificarea bărbatului pentru gestul său: “nu suport poliția” dar și amenințarea că pe viitor va mai comite alte asemenea fapte. PS Somn ușor, Lucian Bode!”, au concluzionat sindicaliștii.

ADVERTISEMENT

Conform unui sondaj recent în 2023, ”Barometrul Vieții Religioase”, Biserica e singura instituție din România în care românii au încredere mare (66.3%) alături de Armată (61.4%). Deși aceste cifre nu sunt tocmai un nivel foarte ridicat de încredere, Poliția stă și mai prost, cu doar 48.3% nivel de încredere.

În rest, așa cum era de așteptat, românii nu au aproape defel încredere în politicieni. În acest top, cei care au încredere foarte puțină sau puțină în instituții, au declarat că pe primul loc al neîncrederii sunt partidele politice – 55,4% încredere foarte puțină, 33,7% încredere puțină, Parlamentul – 52,1% încredere foarte puțină, 33,7% încredere puțină. Guvernul – 46,9% încredere foarte puțină, 32,2% încredere puțină și Preşedinţia – 48,9% încredere foarte puțină, 33,7% încredere puțină.

ADVERTISEMENT

Revenind la religie, conform HotNews, ”Relaţiile dintre diversele religii şi confesiuni din ţara noastră sunt privite de români ca fiind bune – 63,4% sau foarte bune – 15,1%”, anunță sursa citată. Așadar, momentan 1 din 2 români nu au încredere în polițiști și Poliție.

ADVERTISEMENT