News

Motivul pentru care Airbnb interzice camerele de supraveghere. Proprietarii sunt nemulțumiți

Compania AirBNB a anunțat că va interzice toate camerele de supraveghere din toate spațiile interioare când vine vorba de proprietățile închiriate prin acest sistem.
12.03.2024 | 22:04
Motivul pentru care Airbnb interzice camerele de supraveghere Proprietarii sunt nemultumiti
Motivul pentru care Airbnb interzice camerele de supraveghere. Proprietarii sunt nemulțumiți
ADVERTISEMENT

Au existat deja foarte multe plângeri din partea oamenilor care s-au plâns de prezența camerelor în mai multe încăperi, considerând că li se încalcă dreptul la intimitate. În consecință, camerele vor fi interzise, iar oaspeții primesc vestea fericiți.

Motivul pentru care Airbnb interzice camerele de supraveghere în proprietăți

În schimb, gazdele se plâng că nu vor putea să își mai recupereze prejudiciile în caz de furt sau vandalism. Aproximativ 8 milioane de proprietăți sunt listate pe AirBNB la nivel global, iar o parte dintre ele vor fi afectate de schimbarea regulamentului.

ADVERTISEMENT

Compania a anunțat deja că va elimina total camerele din interiorul imobilelor. Momentan, camerele de supraveghere sunt interzise în apartamentele închiriate doar în dormitoare și băi, însă vor fi desființate și acestea.

Așadar, fără camere de supraveghere pe holuri, în spații comune, bucătărie sau spații interioare. ”Este vorba de intimitatea fiecărei persoane, nu mi se pare normal să fii supravegheat”, comentează decizia o turistă, conform Observatornews.ro. ”Pe holuri, pe coridoare, da, eu zic că da, sunt bune camerele”, crede, în schimb, un bărbat.

ADVERTISEMENT

Așadar, oamenii înțeleg în general necesitatea unor camere de supraveghere în special în spațiile comune, pentru că în ziua de azi sunt șanse foarte mari ca oaspeții să fie rău intenționați. Cu toate acestea, oamenii țin de asemenea foarte mult la intimitate, astfel că decizia va fi cu siguranță comentată și dezbătută mult timp.

”Pe partea de bucătărie şi spaţii comune pentru cazare, aş considera că este ok să existe pentru că, de exemplu, dacă vine cineva şi dispare un obiect, practic aşa vezi cine şi ce s-a întâmplat”, explică o turistă, analizând la rece situația. Compania a transmis că această decizie a fost luată după discuții cu oaspeții și cu gazdele.

ADVERTISEMENT

”Va fi, probabil, o adaptare, va exista o rezistenţă la schimbarea asta. Proprietarii se vor adapta, probabil vor face, nu ştiu, procese verbale la fiecare ocupare a spaţiului respectiv”, a explicat avocatul Emil Tatu, conform sursei citate. Interesant, un număr foarte mare de cazări de pe AirBNB nu raportează oricum prezența unor camere de securitate.

În consecință, noile reguli vor afecta un număr relativ redus de proprietăți. AirBNB va permite, însă, în continuare camerele de filmat inserate în sonerii și monitoarele pentru decibeli, care să arate dacă gazdele nu fac scandal sau gălăgie, cum ar fi petrecerile neautorizate în miezul nopții.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, proprietarii vor fi obligați prin lege să dezvăluie locul dispozitivelor înainte de rezervare, pentru ca oamenii care apelează la aceste servicii să nu se simtă spionați. Compania a fost înființată în 2007, iar de atunci platforma a adus la generarea unor impozite impresionante, de 7 miliarde de dolari la nivel mondial.

ADVERTISEMENT