Life

Motivul pentru care ar trebui să pui mereu capacul vasului de toaletă. Ce riști dacă nu respecți asta

De ce trebuie să pui întotdeauna capacul vasului de toaletă. Care sunt pericolele care te pândesc dacă nu ții cont de regulă.
12.02.2024 | 16:05
Motivul pentru care ar trebui sa pui mereu capacul vasului de toaleta Ce risti daca nu respecti asta
De ce trebuie să pui întotdeauna capacul vasului de toaletă. Care sunt pericolele care te pândesc dacă nu ții cont de regulă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care ar trebui să pui mereu capacul vasului de toaletă. Ce riști dacă nu respecți asta. Ce au scos la iveală studiile realizate de cercetători de-a lungul timpului legat de acest obicei aparent inofensiv.

De ce trebuie să pui întotdeauna capacul vasului de toaletă. Care sunt pericolele care te pândesc dacă nu ții cont de regulă

De ce trebuie să pui întotdeauna capacul vasului de toaletă. Care sunt pericolele care te pândesc dacă nu ții cont de regulă. Un expert în igienă i-a îndemnat pe oameni să tragă apa abia după ce a fost coborât capacul.

ADVERTISEMENT

Specialistul susține că în cazul în care colacul este ridicat și nu este lăsat pe WC se crează un ”penaj de toaletă”. Asta înseamnă că picăturile aerosolizate pot răspândi agenți patogeni în întreaga baie pentru că fecalele umane pot conține o serie de bacterii.

Aceste bacterii pot cauza diverse boli, inclusiv E. coli și Staphylococcus. Bacteriile pot ajunge chiar și pe prosoape, blaturile din baie sau periuțele de dinți, mai ales dacă vasul de toaletă este foarte aproape de chiuvetă.

ADVERTISEMENT

Aceste lucruri au fost punctate și de cercetătorii de la University College Cork din Marea Britanie prin intermediul unui studiu care a fost finalizat în anul 2019. Oamenii de știință au constatat un aspect foarte important.

Concret, cei care au închis capacul de la toaletă după ce au mers la baie au redus cu 30-60% numărul de picături vizibile în timpul și după tragerea apei. În plus, cercetătorii cred că acest obicei poate avea un aspect inestetic pentru vasul de toaletă care va avea mai mult calcar.

ADVERTISEMENT

Ce sfaturi au experții legat de închiderea vasului de toaletă

Eleanor Potter de la Plumbworld are câteva sfaturi legat de închiderea vasului de toaletă înainte de a trage apa. Expertul susține că în fiecare gospodărie ar trebui să fie introdus un ”memento” pentru a nu uita ce trebuie făcut.

„Este evident că această simplă ajustare a obiceiurilor noastre în baie poate avea un impact profund asupra igienei noastre generale și a siguranței sănătății”, a spus specialistul, notează Mirror.

ADVERTISEMENT

„Această practică, deși aparent minoră, joacă un rol crucial în atenuarea răspândirii germenilor și a infecțiilor în cadrul gospodăriei”, a mai adăugat Eleanor Potter, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT