Sport

Motivul pentru care Bayern Munchen l-a vrut pe Radu Drăgușin. Cui trebuia să îi ia locul în apărarea lui Thomas Tuchel

Radu Drăgușin a fost dorit de către Bayern Munchen, însă a ales să meargă la Tottenham. Nemții sunt în căutarea unui fundaș după ce de Ligt a intrat in dizgrația lui Thomas Tuchel.
17.01.2024 | 19:53
Motivul pentru care Bayern Munchen la vrut pe Radu Dragusin Cui trebuia sa ii ia locul in apararea lui Thomas Tuchel
Radu Dragusin a fost dorit de Bayern Munchen, insa a ales sa mearga la Tottenham
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a avut un scop clar prin dorința de a-l aduce pe Radu Drăgușin în Bundesliga. Formația pregătită de Thomas Tuchel este în căutare de sânge proaspăt în linia defensivă. Una din vedetele echipei, Matthijs de Ligt, a intrat în dizgrația băncii tehnice.

Drăgușin, dorit de Bayern pentru a-l înlocui pe de Ligt

În ciuda unei oferte mai bune din punct de vedere financiar, Radu Drăgușit a preferat să meargă în Premier League, la Tottenham. Insistența londonezilor, dar și atracția campionatului britanic, au fost principalele argumente în favoarea lui Tottenham.

ADVERTISEMENT

Matthijs de Ligt, unul dintre fundașii de top ai lui Bayern Munchen, se află în centrul unor speculații aprinse cu privire la viitorul său în cadrul clubului german. Conform unor informații recente, relația tensionată cu antrenorul Thomas Tuchel ar putea conduce la o despărțire în vara acestui an.

La doar doi ani de la sosirea sa spectaculoasă de la Juventus pentru o sumă de 75 de milioane de euro, de Ligt nu a reușit să se integreze în Bundesliga conform așteptărilor. Diferențele dintre fotbalul italian și cel nemțesc par a cântări serios în performanțele reușite de către olandez.

ADVERTISEMENT

Desigur, apărătorul este un element esențial în sistemul defensiv al lui Bayern, dar ultimele luni l-au adus mai rar în echipa de start, Tuchel preferând să îi ofere șansa lui Kim Min-jae și Dayot Upamecano în centrul defensivei.

Eric Dier, adus de urgență în locul lui Radu Drăgușin

Cu Min-jae absent din cauza participării la Cupa Asiei cu echipa națională a Coreei de Sud, situația actuală îl plasează pe de Ligt în postura de titular în apărarea bavareză, însă lucrurile sunt de parte de a fi rezolvate.

ADVERTISEMENT

Aparițiile sale mai puțin frecvente în primul unsprezece au generat speculații despre o posibilă plecare în vara aceasta. De Ligt a fost adus în vara anului 2022, iar de atunci a jucat în 55 de partide pentru Bayern. Cu toate acestea, timpul său limitat pe teren ar putea influența decizia clubului cu privire la viitorul său.

Conform sursei BILD, există discuții despre un posibil transfer în vară, iar Manchester United este una dintre echipele care ar fi interesate de serviciile fundașului olandez. Acest lucru vine în contextul interesului pe care Bayern îl manifestă de ceva vreme pentru Ronald Araujo de la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Eric Dier, adus recent de la Tottenham, reprezintă o altă opțiune pentru Tuchel în compartimentul defensiv, consolidând adâncimea lotului lui Bayern. Ruptura dintre de Ligt și Tuchel pare să fie rezultatul unor neînțelegeri și tensiuni acumulate în timp.

ADVERTISEMENT