News

Motivul pentru care nu este căsătorit Raed Arafat. Cine îl aștepta acasă la un moment dat

15.03.2021 | 09:15
Motivul pentru care nu este casatorit Raed Arafat Cine il astepta acasa la un moment dat
ADVERTISEMENT

Ce viață personală are Raed Arafat? Secretarul de stat a devenit un personaj central în toată povestea pandemiei de coronavirus, dar viața lui de familie a rămas pentru multă vreme plină de mister.

Raed Arafat este originar din Palestina, acolo unde familia sa a avut o fabrică de săpun. La doar 16 ani, a emigrat în România, pentru a studia medicina. În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureş. Acesta avea să devină ulterior serviciul medical naţional de intervenţie rapidă. În prezent, Arafat este șeful şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne.

ADVERTISEMENT

Despre deciziile mai puțin populare luate de Raed Arafat de la începutul pandemiei s-a discutat neîncetat și se va mai discuta în continuare. Dar despre viața personală a șefului DSU s-a vorbit puțin.

Raed Arafat: ”Nu poți să ai familie dacă muncești 24 din 24”

Într-un interviu, la Digi24, Raed Arafat a răspuns la mai multe întrebări legate de viața personală.

ADVERTISEMENT

“Sunt o mie de răspunsuri care se pot da, dar uite aşa, simplu: pentru că era imposibil să combin lucrul pe care eu l-am făcut ani de zile cu o viaţă personală care să fie dedicată unei familii. Nu poţi să ai familie şi să ai în acelaşi timp o muncă în care eşti implicat 24 din 24, la maxim. Asta e părerea mea, plus că nu s-a întâmplat.

La noi în familie, tatăl meu a fost însurat la 47-48 de ani. Suntem doi fraţi şi o soră. Fratele a fost subinginer, iar sora este medic. Eu am mers după pasiune, după muncă şi după dedicare totală la această activitate. Un concediu adevărat am avut ultima dată în 2004″, a declarat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

La un moment dat îl aștepta cineva acasă

“Am avut un câine, până a început să-mi facă o figură în stradă… Eu îi dădeam de mâncare, îi dădeam apă. La un moment dat, câinile a început – şi l-am prins făcând asta… Unii îmi ziceau în stradă – la Mureş era, la Sângeorgiu de Mureş: De ce nu-i dai câinelui apă şi mâncare, când eşti plecat? Pentru că plecam dimineaţa, mă întorceam seara foarte târziu, uneori plecam într-o misiune cu elicopterul noaptea şi uneori nu veneam decât a doua zi, pentru că nu puteam să ne întoarcem, deci asta a fost… lucram cu Transgazul, cu elicopterul Alouette atunci şi niciodată nu ştiai ce se întâmplă.

Şi câinele cerşea apă şi mâncare de la vecini. Cum trecea cineva pe stradă, lua castronul, îl ţinea şi se plimba la gard, de faţă cu toţi, să le arate că nu are mâncare! Era clar. Adică câinele suferea. El era în grădină, totuşi, dar cu toate astea, era foarte greu de ţinut şi l-am dat unui coleg care l-a dus la ţară ca să crească bine acolo. Era un lup alb, era superb, dar… nu mergea! Deci, am încercat, să ştiţi, inclusiv câinele n-a putut să… Se plângea, să ştiţi”, a spus șeful DSU, la Digi24.ro, potrivit okmagazine.ro.

ADVERTISEMENT

Ce avere are Raed Arafat și cât primește pe lună de la statul român

Conform declarație de avere, Raed Arafat deţine un apartament de 80 de metri pătraţi, în judeţul Ilfov, şi 35% din casa părintească ce se află în Palestina. Utilizează 3 conturi: un cont la ING, deschis în 2005, cu 50.313 RON, alt cont la ING, deschis tot în 2005, cu 17.060 Euro şi un al treilea cont la ING, deschis în 2012, cu 16.201 RON, conform sursei citate. De la Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a primit de 116.808 de lei în 2020. De asemenea a mai încasat 13.316 lei, ca normă de hrană şi echipamente.

ADVERTISEMENT