Life

Motivul pentru care sute de tineri au stat la coadă, în frig, la Cluj: „Moca să fie / M-am bucurat”

Motivul greu de crezut pentru care sute de tineri au stat la coadă în Cluj. Nici măcar frigul nu i-a împiedicat să facă acest lucru.
01.12.2023 | 07:57
Motivul pentru care sute de tineri au stat la coada in frig la Cluj Moca sa fie  Mam bucurat
Motivul pentru care sute de tineri au stat la coadă în Cluj. Sursa foto: Laura Laurențiu/ Facebook
ADVERTISEMENT

Situație neașteptată surprinsă în centrul Clujului. Sute de tineri au stat la coadă, iar de data aceasta nu a fost nici Black Friday și nici nu le-a fost oferită shaorma gratis. Mulți s-au bucurat când au aflat ce i-a împins să înfrunte frigul.

De ce au stat sute de tineri din Cluj la coadă

Cei care au trecut joi, 30 noiembrie, prin centrul Clujului, au avut parte de o imagine greu de crezut. La fel ca înainte de 1989, la colț de stradă era o coadă imensă, dar la care erau așezați numai tineri.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, însă, aceștia nu așteptau alimente și nici nu erau reduceri uriașe de Black Friday. Pe de altă parte, nu era vorba nici de shaorma gratis primită de la vreun influencer. 

Dar ce i-a determinat pe tinerii care s-au așezat la coada mai lungă de 200 de metri să înfrunte frigul, în liniște, fără îmbrânceli sau strigăte, au fost cărțile oferite gratis la deschiderea unui librării.

ADVERTISEMENT

Dincolo de motivele care i-a determinat să facă acest lucru, imaginea este una înduioșătore, care le dă multora speranța că nu doar în Cluj, dar în întreaga Românie, încă mai sunt persoane care citesc.

Au existat și cârcotași

O fotografie cu coada imensă din Cluj a fost surprinsă de jurnalista Laura Laurențiu și postată pe Facebook, alături de un mesaj în care a explicat ce se petrece. „Când se deschide Cărturești Cluj și se dau cărți gratis. PS: peste drum, la Diverta, 5 oameni”.

ADVERTISEMENT
coada cărturești cluj casă tineri steag cer frunzde
Tinerii din Cluj nu s-au speriat de frig.
Sursa foto: Facebook

Așa cum era de așteptat, părerile au fost împărțite. Ironiile nu au întârziat să apară și unii au spus că motivul pentru care tinerii s-au strâns în număr mare a fost tocmai faptul că se dădeau cărți gratis, dar asta nu înseamnă că le vor și citi.

„Cărțile alea devin cadouri de Secret Santa”, ”Și la șaorma, când s-a dat gratis, era aceeași coadă. Moca să fie, că pomanagii se găsesc cu duiumul” sau ”Milogeală, trist să vezi așa ceva”, au fost o parte dintre comentarii.

ADVERTISEMENT

Însă au fost și voci care i-au încurajat pe cei din Cluj și au apreciat atitudinea lor. „Semn bun că e mai lungă coada decât atunci când se dădea shaoma gratis la Sora”, ”Excelent!!! Erau tineri, tineri toți. Am trecut pe acolo și m-am bucurat”,  sunt alte câteva mesaje pe care Laura Laurențiu le-a primit pe Facebook.

ADVERTISEMENT