Sport

Imagini emoționante cu Jose Mourinho! „The Special One”, în lacrimi la plecarea din Roma. Video

Jose Mourinho a fost dat afară de Roma din cauza rezultatelor slabe din acest sezon, dar și pentru comportamentul de pe teren. Formația din capitala Italiei i-a găsit înlocuitor.
16.01.2024 | 19:43
Imagini emotionante cu Jose Mourinho The Special One in lacrimi la plecarea din Roma Video
Jose Mourinho a fost surprins în lacrimi la plecarea de la baza de pregătire a Romei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
16-01-2024
17:45

Jose Mourinho, în lacrimi la plecarea din Roma

Jose Mourinho a fost demis de AS Roma după înfrângerea cu AC Milan, scor 1-3, în etapa a 20-a din Serie A. Antrenorul portughez mai avea contract pe Olimpico până la finalul sezonului. 

În cursul zilei de marți, 16 ianuarie, „The Special One” a plecat de la baza de pregătire a Romei și a fost surprins în lacrimi. Mourinho s-a emoționat în momentul în care a văzut mai mulți suporteri ai lui AS Roma. 

16-01-2024
15:02

Jose Mourinho, ofertă spectaculoasă după ce a fost demis de AS Roma

Jose Mourinho nu va sta prea mult timp departe de fotbal. Chiar dacă a fost demis de la AS Roma, “The Special One” nu duce lipsă de oferte, unele pe foarte mulți bani. Tehnicianul a ajuns la 60 de ani și a fost demis de la ultimele trei echipe din Europa.

Astfel, cea mai mare oportunitate a fostului antrenor de la AS Roma este de a merge în Arabia Saudită. Presa din Italia anunță că portughezului i s-au pregătit deja mai multe oferte din Orientul Mijlociu. Se pare că șeicii propun salarii de sute de milioane de euro pentru Mourinho.

Șansele ca portughezul să aleagă Arabia Saudită ca o nouă destinație vin și în urma unei declarații mai vechi, atunci când Jose Mourinho a fost întrebat dacă va antrena vreodată în țara saudită: “Nimeni nu știe viitorul, dar cred că voi lucra în Arabia. Nu știu când, dar sunt destul de sigur că este ceva ce voi face cu siguranță.”

16-01-2024
13:49

Daniele De Rossi, noul antrenor al celor de la AS Roma

Jose Mourinho a fost demis de pe banca celor de la AS Roma în urma rezultatelor modeste înregistrate în actuala stagiune. Formația de pe Olimpico i-a găsit antrenorului portughez un înlocuitor în timp record.

Daniele De Rossi a fost prezentat oficial și va prelua banca lui AS Roma. Anunțul a fost făcut de „Giallorossi” pe pagina oficială de Facebook. Potrivit jurnalistului Nicolo Schira, Daniele De Rossi o va pregăti pe AS Roma până la finalul sezonului.

În vârstă de 40 de ani, Daniele De Rossi a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la AS Roma în ultimii 20 de ani. Fostul mijlocaș a adunat nu mai puțin de 16 sezoane în tricoul formației din capitala Italiei pentru care a înregistrat 616 de apariții. De Rossi s-a retras din activitate la începutul anului 2020.

În scurta carieră de antrenor, Daniele De Rossi a făcut parte din staff-ul lui Roberto Mancini la naționala Italiei și a pregătit-o pe SPAL în calitate de antrenor principal.

 

16-01-2024
10:16

Reacția lui Jose Mourinho după ce a fost demis de AS Roma

Demis de AS Roma marți dimineață, Jose Mourinho a avut o primă reacție pe conturile de socializare. „La revedere, Roma!”, a scris portughezul pe Twitter, lângă o fotografie cu trofeul Conference League în brațe.

16-01-2024
08:51

AS Roma l-a dat afară pe Jose Mourinho după eșecul cu AC Milan

Eșecul 1-3 cu AC Milan înregistrat de AS Roma în ultima etapă din Serie A i-a fost fatal antrenorului Jose Mourinho. Portughezul a fost concediat marți dimineață, gruparea romană făcând anunțul oficial pe site-ul clubului și pe rețelele de socializare.

Mourinho primise deja un ultimatum din partea conducerii după eliminarea din sferturile de finală ale Cupei Italiei, suferită în fața marelui rival Lazio, iar evoluția slabă de pe San Siro a umplut paharul nemulțumirilor.

În plus, „The Special One” a deranjat extrem de mult și prin comportamentul său nesportiv, care a afectat de multe ori și imaginea clubului. Chiar la ultimul meci, cu AC Milan, el a lipsit deoarece fusese suspendat în urma cartonașului roșu primit în partida cu Lazio din Cupă.

Jose Mourinho o lasă pe AS Roma pe locul 9 în Serie A, cu 29 de puncte, la cinci în spatele Fiorentinei, ocupanta locului 4, ultimul care duce în Champions League.

„Îi mulțumim lui José pentru pasiunea și angajamentul său de la sosirea sa la Giallorossi. Rămânem cu amintiri frumoase, dar credem că în interesul clubului este necesară o schimbare imediată. Îi dorim lui José și echipei sale tot ce este mai bun pentru viitor”, este comunicatul oficial prin care AS Roma anunță demiterea lui Jose Mourinho.

Romanii nu au anunțat încă înlocuitorul lui Mourinho, însă tot mai multe surse îl indică drept favorit pe Daniele De Rossi, fost jucător de legendă al clubului, cu peste 450 de meciuri în tricoul lui AS Roma. În prezent e liber de contract, ultima echipă pe care a antrenat-o fiind SPAL.

  • 1 trofeu a cucerit Jose Mourinho în cei doi ani și jumătate cât a antrenat pe AS Roma: Conference League în 2022. A mai jucat și finala Europa League în 2023, pierdută la penalty-uri in fața celor de la Sevilla

Jose Mourinho, în vârstă de 60 de ani, se află într-o situație tensionată la AS Roma. Portughezul se află în ultimul an de contract, iar rezultatele recente ale echipei au dus la emiterea unui ultimatum din partea conducerii.

Mourinho, pe gheață subțire la Roma

Conducătorii clubului au decis că Mourinho poate fi demis înainte de luna februarie, mai ales după înfrângerea suferită în Cupa Italiei contra echipei Lazio, scor 0-1. AS Roma ocupă în prezent poziția a 8-a în Serie A, la o distanță semnificativă de liderul Inter, având doar 29 de puncte.

ADVERTISEMENT

Presiunea asupra lui Mourinho s-a intensificat, iar ultima șansă de a-și menține postul pare să fie obținerea unei victorii în următoarea partidă împotriva lui AC Milan. Cu toate acestea, provocările nu se opresc doar la rezultatele echipei.

Comportamentul portughezului din timpul partidelor lasă de dorit. În primul meci din 2024, împotriva lui Atalanta, antrenorul Romei a fost eliminat în prelungiri, ajungând astfel la al cincilea cartonaș roșu în timpul mandatului său.

ADVERTISEMENT

Cu privire la prelungirea contractului său, Mourinho nu a primit până în acest moment o ofertă. Astfel, viitorul lui Mourinho la AS Roma pare tot mai incert, iar deciziile care vor fi luate în următoarele săptămâni vor determina cursul carierei sale în cadrul clubului italian.

Portughezul se află în ultimul an de contract cu Roma

“De ce nu am prelungit încă? Nu știu, și eu m-am întrebat asta. Am niște întrebări la care nu am răspunsuri clare”, a declarat Jose Mourinho, care se confruntă cu presiunea conducerii în urma rezultatelor mai puțin satisfăcătoare.

ADVERTISEMENT

Mourinho s-a făcut remarcat la FC Porto, în ianuarie 2002. Într-un timp relativ scurt, Mourinho a dus echipa portugheză la noi culmi, câștigând UEFA Champions League în 2004, un succes impresionant care i-a adus atenția cluburilor de top din Europa.

După succesul la Porto, Mourinho a fost numit manager la Chelsea în 2004, unde a dominat fotbalul englez. În primul său sezon, a condus Chelsea spre titlul de campioni ai Premier League, un trofeu pe care l-a cucerit și în sezonul următor.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2009/2010, Jose Mourinho a reușit să câștige al doilea său trofeu UEFA Champions League alături de Inter Milano. Din acea echipă fantastică a făcut parte și fostul căpitan la României, Cristi Chivu. După aventura din Italia, portughezul le-a mai antrenat pe Real Madrid, Chelsea, Manchester United și Tottenham.

ADVERTISEMENT