Sport

O nouă lovitură financiară pentru Jose Mourinho. Sume incredibile câștigate doar din concedieri!

Deși a fost demis de AS Roma, Jose Mourinho a încasat o sumă fabuloasă. Antrenorul portughez a strâns o „avere” doar din concedieri.
16.01.2024 | 16:31
O noua lovitura financiara pentru Jose Mourinho Sume incredibile castigate doar din concedieri
Jose Mourinho a dat o adevărat lovitură financiară, deși a fost demis de AS Roma. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

AS Roma a luat decizia de a-l demite pe Jose Mourinho după eșecul cu AC Milan, scor 1-3, în etapa a 20-a din Serie A. Antrenorul portughez mai avea contract până la finalul sezonului pe Olimpico. În urma demiterii premature, Jose Mourinho a încasat o suma uriașă din partea “Giallorossilor”.

Lovitură financiară pentru Jose Mourinho după ce a fost demis de AS Roma

Jose Mourinho se află la a 6-a demitere din carieră după ce a fost dat afară de AS Roma. „The Special One” a avut parte de un sezon dezamăgitor pe banca romanilor. AS Roma ocupă abia locul 9 în Serie A, după 20 de etape.

ADVERTISEMENT

Antrenorul portughez mai avea contract cu AS Roma până la finalul sezonului, iar potrivit presei britanice, Mourinho ar fi cerut prelungirea înțelegerii. Pentru că a fost demis prematur, Jose Mourinho a primit din partea italienilor suma de 3,5 milioane de euro, conform Daily Mail.

Fostul antrenor de la Chelsea și Real Madrid a primit această sumă din partea lui AS Roma în urma unei clauze din contract. La ultimul meci AC Milan – AS Roma, scor 3-1, Jose Mourinho a fost în tribune din cauza unei suspendări.

ADVERTISEMENT
  • 8 victorii în 20 de meciuri în Serie A a reușit AS Roma în acest sezon cu Jose Mourinho pe bancă

„Am dori să-i mulțumim lui José, în numele tuturor celor de la AS Roma, pentru pasiunea și eforturile sale de la sosirea sa la club. Vom avea mereu amintiri grozave despre mandatul său la Roma, dar credem că o schimbare imediată este în interesul clubului. Le dorim lui Jose și asistenților săi toate cele bune în eforturile lor viitoare”, au declarat Dan și Ryan Friedkin, proprietarii lui AS Roma.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho, sume incredibile doar din concedieri

Jose Mourinho a fost demis de 6 ori de-a lungul carierei. Concedierile i-au adus antrenorului portughez suma de aproximativ 94,5 milioane de euro. Fost antrenor la Chelsea, Jose Mourinho a primit din partea londonezilor suma de 21 de milioane de euro (2007) și 10 milioane de euro (2015).

Totodată, Jose Mourinho a primit nu mai puțin de 20 de milioane de euro de la Real Madrid după ce a fost demis în 2013. Din partea lui Manchester United și Tottenham, „The Special One” a primit după ce a fost concediat sumele de 23 de milioane de euro (2018), respectiv 17 milioane de euro (2021).

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho stă mult mai bine la acest capitol în comparație cu rivalul său, Antonio Conte. Tehnicianul italian a primit 43 de milioane de euro din concedieri. Cea mai mare sumă a fost de 30 de milioane de euro primită din partea lui Chelsea la demiterea din 2018.

AS Roma s-a orientat rapid și l-a numit oficial pe Daniele De Rossi în funcția de antrenor principal. Fostul mijlocaș legendar de pe Olimpico va pregăti echipa până la finalul sezonului. AS Roma înfruntă Verona în următoarea etapă din Serie A.

Sumele primite de Jose Mourinho după demiteri:

  • 21 de milioane de euro de la Chelsea (2007)
  • 20 de milioane de euro de la Real Madrid (2013)
  • 10 milioane de euro de la Chelsea (2015)
  • 23 de milioane de euro de la Manchester United (2018)
  • 17 milioane de euro de la Tottenham (2021)
  • 3,5 milioane de euro de la AS Roma (2024)
ADVERTISEMENT