Sport

Mourinho și Ronaldo, din nou împreună, la Lisabona! O nouă lovitură de imagine după sărutul lui Messi și Mbappe. Foto & Video

Artistul urban italian TVBOY, mare iubitor de fotbal, le-a dedicat ultimele două sale lucrări, realizate pe pereții clădirilor din Lisabona, lui Jose Mourinho și Cristiano Ronaldo.
11.04.2023 | 15:52
Sărutul lui Messi și Mbappe face parte din seria Amor Populi a artistului urban TVBOY și a fost realizată în Barcelona înainte de ultimele lucrări dedicate lui Mourinho și Cristiano Ronaldo.
ADVERTISEMENT

Ambii portughezi, Jose Mourinho și Cristiano Ronaldo au avut parte de un parteneriat de succes la Real Madrid. Și, dacă tehnicianul își dorește, l-ar putea reînvia la Al-Nassr. Până atunci însă, legătura a fost făcută prin intermediul artei urbane.

”Ave Mourinho, muritorii te salută” și ”Ronaldo musulmanul”, sunt ultimele două lucrări ale artistului urban TVBOY

Saudiții au dat o lovitură de imagine prin aducerea lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr. Dar par să nu vrea să se oprească aici. Îl curtează insistent pe Leo Messi, dar vor și un antrenor cu nume.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit unor surse ale jurnaliștilor italieni, citate de Marca, pe lista lor se află Jose Mourinho. Acestuia i s-a propus un contract pe doi ani, pentru 120 de milioane de euro, oferindu-i și libertatea de a-și alege echipa.

Opțiunile sunt naționala, care s-a despărțit de Herve Renard, ori unul dintre cei doi granzi. Fie Al-Nassr, mai ales că Rudi Garcia pare decis să plece și dacă va câștiga campionatul, fie Al-Hilal.

ADVERTISEMENT

Pentru moment însă, Mourinho n-a dat un răspuns. El și-ar dori să continue la AS Roma. Totul depinde însă de discuțiile cu patronul Ryan Friedkin pe baza resurselor pe care le va primi pentru a avea o echipă capabilă să se bată pentru titlu.

Dar dacă, fotbalistic vorbind, reunirea încă nu s-a produs, ea a avut loc, cumva, în plan artistic. Mai exact prin intermediul ultimelor două creații ale artistului urban TVBOY, realizate pe pereții unor clădiri din Lisabona.

ADVERTISEMENT

Pentru a face legătura cu Roma, Mourinho este prezentat drept Împăratul Cezar, lucrarea fiind realizată în zona Muraria din cartierul Sao Cristovao. De partea cealaltă, pictura dedicată lui Cristiano, sub titlul ”Ronaldo musulmanul”, se află pe Rua Marquês De Ponte Do Lima.

Cine este TVBOY, cel care a inclus în seria Amor Populi și o lucrare cu Messi și Mbappe sărutându-se

Artistul stradal TVBOY nu este la prima ispravă devenită virală. El a devenit cunoscut prin seria Amor Populi, în care a inclus o mulțime de lucrări cu personalități importante din politică, showbiz sau sport. Un exemplu fiind celebrul sărut dintre Messi și Mbappe. Dar nu numai. Un alt proiect extrem de important este cel dedicat războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Sub pseudonimul amintit se ascunde italianul Salvatore Benintende. S-a născut la Palermo, în 1980, și a crescut la Milano, unde a început să picteze pe stradă la doar șaisprezece ani.

A urmat cursurile Politehnicii, studiind design grafic, moment în care și-a ales și numele de artist. Acum locuiește în Barcelona. Însă lucrările sale se regăsesc, fie și temporar, lucru obișnuit pentru Urban Art, în orașe importante de pe tot întinsul Europei.

Stilul său este influențat de curentul Pop Art american, în special de Andy Warhol, Roy Lichtenstein și Keith Haring. Însă, în același timp, așa cum chiar el a declarat, este inspirat de opera marilor artiști ai trecutului, precum Leonardo, Botticelli, Michelangelo.

ADVERTISEMENT