Sport

Muchova, lecție de fair-play după victoria cu Sorana Cîrstea: „Scorul nu reflectă ce a fost pe teren”

Karolina Muchova a oferit o lecție de fair-play după victoria cu Sorana Cîrstea în sferturile turneului de la US Open 2023.
06.09.2023 | 13:19
Muchova lectie de fairplay dupa victoria cu Sorana Cirstea Scorul nu reflecta ce a fost pe teren
Karolina Muchova a lăudat-o pe Sorana Cîrstea după meciul de la US Open 2023. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Karolina Muchova s-a calificat în premieră în semifinalele turneului de la US Open 2023. Jucătoarea din Cehia, locul 10 WTA și cap de serie 10 la turneul american, a învins-o pe Sorana Cîrstea (30 WTA) în sferturi, scor 6-0, 6-3, după un meci care a durat o oră și 39 de minute.

Muchova, lecție de fair-play după victoria cu Sorana Cîrstea: „Scorul nu reflectă ce a fost pe teren”

Karolina Muchova a început excelent partida și s-a desprins rapid la 3-0. Game-ul cu numărul 4 a fost de-a dreptul dramatic. Sorana Cîrstea a ratat șapte mingi de break, iar sportiva din Cehia s-a desprins decisiv în primul set.

ADVERTISEMENT

Totodată, primele game-uri din setul secund au fost extrem de echilibrate. Sorana Cîrstea a condus cu 2-0, însă Karolina Muchova și-a ridicat din nou nivelul de joc și s-a impus cu 6-3. La conferința de presă de la finalul partidei, cehoaica a lăudat-o pe Sorana Cîrstea.

Muchova a recunoscut că nu i-a fost ușor să câștige partida, deși scorul reflectă o diferență uriașă. „În ciuda scorului de 6-0, game-urile au fost foarte echilibrate, așa că scorul nu reflectă cu adevărat echilibrul care a fost pe teren.

ADVERTISEMENT

A fost foarte dificil. Îmi amintesc game-ul care a durat cam 15 minute. Da, a fost 6-0, dar în niciun moment nu a fost ușor, a trebuit să lupt pentru fiecare minge”, a declarat Karolina Muchova.

Momentul decisiv al partidei pentru Muchova: „S-a dovedit a fi cheia victoriei”

Sorana Cîrstea a început ca din tun setul secund și s-a desprins la 2-0 după ce a reușit break-ul. Totuși, Karolina Muchova și-a recuperat rapid serviciul, iar finalista de la Roland Garros 2023 este convinsă că acela a fost momentul care a stabilit soarta partidei.

ADVERTISEMENT

„Cred că a fost foarte important să fac break-ul, la 2-0 pentru Sorana, în setul doi. Sunt foarte fericită că am reușit, după care mi-am ținut serviciul și am revenit în meci.

Acest moment s-a dovedit a fi cheia victoriei”, a mai spus Karolina Muchova. În semifinale, Karolina Muchova o va înfrunta pe Coco Gauff (6 WTA, SUA). Favorita gazdelor s-a impus în singura întâlnire directă, în finala turneului de la Cincinnati 2023.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, salt în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea va deveni de luni noul număr 26 WTA, grație performanței de la US Open 2023. Cea mai bună clasare a româncei este locul 21 atins în august 2009. Pentru prezența în sferturi la Flushing Meadows, „Sori” și-a asigurat un cec în valoare de 455.000 de dolari.

Per total, românca se apropie de suma de 9 milioane de dolari câștigată din tenis. Sorana Cîrstea va reveni în România după eliminarea de la US Open, după care va merge în Asia, unde va participa la patru turnee. Ulterior, Cîrstea va participa la turneul WTA de la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT