Fotbal intern

„Mulţi au pus ochii pe acest complex. Dinamo trebuie să moară, ca acel loc să fie luat de nişte investitori care stau la pândă“

28.05.2020 | 13:55
Multi au pus ochii pe acest complex Dinamo trebuie sa moara ca acel loc sa fie luat de niste investitori care stau la panda
ADVERTISEMENT

Situaţia Stadionului Dinamo interesează pe toţi fanii acestei echipe. Unul dintre aceştia – Mircea Rusu, actor şi Director Artistic la TNB – crede că nu s-a dorit niciodată reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare, pentru că dezvoltatorii imobiliari au alte planuri cu terenul pe care se află complexul sportiv.

„Ar fi vrut să ia complexul Dinamo, să facă nişte blocuri, acolo, în centrul oraşului“

Mircea Rusu s-a născut pe 28 iunie 1956 şi spune că ţine cu formaţia „câinlor roşii“ din 1964. Suporter înfocat, el crede că nu s-a construit un stadion nou din cauza interesului imobiliar pe care îl trezeşte terenul bine poziţionat al complexului Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Mulți au pus ochii pe acest complex Dinamo și ar fi vrut să-l ia, să facă blocuri, acolo în centrul orașului. Sunt unii care se gândesc că, poate, Ministerul de Interne va vinde acel loc către grupul lor… Dinamo trebuie să moară, e cu perna pe față, ca acel loc să fie luat de niște investitori care stau la pândă!“, a opinat Mircea Rusu pentru Prosport.

Stadionul din Complexul Dinamo a făcut iniţial parte din proiectul Euro 2020. Problemele juridice care planează în jurul acestuia au făcut ca modernizarea arenei să nu mai fie posibilă. Chiar dacă la un moment dat s-a propus inclusiv amplasarea noului stadion pe spaţiul velodromului nu s-a mai realizat nimic. Pentru Euro 2020 s-au refăcut doar arenele din Ghencea, Giulești şi Arcul de Triumf.

ADVERTISEMENT

Nu doar problema posibilei noi arene îl deranjează pe actor. Şi valoarea formaţiei preferate sau performanţele ei în Casa Pariurilor Liga 1 i-au lăsat un gust amar. „E o rușine că echipa este în play-out. Nu-mi place niciun jucător de la Dinamo acum, se vede în ce hal a ajuns clubul. Foarte mulți dinamoviști, gen George Copos, s-au dezis de acest club după 1990“.

„Nu-mi prea place de Dan Nistor, dar nu trebuia dat, pentru că era un fotbalist bun“

Nici politica de transferuri a clubului nu a fost pe măsuta aşteptărilor lui Mircea Rusu. Acesta a recunoscut faptul că nu este cel mai mare admirator al lui Dan Nistor, dar consideră că s-a greşit prin decizia de a-l lăsa să meargă în Bănie, întrucât ridica valoarea echipei.

ADVERTISEMENT

„Nu-mi place așa de mult de Dan Nistor. Pe el îl trădează caracterul. Are senzația că este nedreptățit, că are o valoare pe care noi nu o vedem. Dar a fost o greșeală să fie dat la Universitatea Craiova, pentru că era un fotbalist bun!“, a declarat actorul.

Mircea Rusu şi-a amintit şi cum a devenit fanul „alb-roşilor“: „Țin cu ei din 1964. De când eram copil m-am îndreptat către învingători. M-am îndrăgostit de Dinamo, pentru că era echipa care câștiga meciuri și câștiga campionate“.

ADVERTISEMENT

Martor la debutul lui Cornel Dinu. Încântarea de atunci şi dezamăgirea de acum

„M-a dus tata la un meci în toamna anului 1966 și am văzut debutul lui Cornel Dinu la Dinamo, la un meci cu Steagul Roșu Brașov. S-a anunțat la megafon că va intra în locul unui accidentat Cornel Dinu, a fost cel mai bun de pe teren“, a rememorat actorul trăirile de la debutul „Procurorului“.

Dar întâlnirea cu idolul copilăriei nu a fost aşa cum a sperat: „M-am întâlnit cu domnul Cornel Dinu o singură dată, acum vreo 10 ani la un Revelion, dar n-a fost prea încântat că am stat de vorbă. Dânsului îi plac numai artiştii pe care-i cunoaște. Nu-mi pare rău că nu ne-am împrietenit după declarațiile din ultima vreme“.

ADVERTISEMENT