Sport

România, eșec cu Muntenegru la Campionatului Mondial de polo masculin. ”Tricolorii” au ratat calificarea la Jocurile Olimpice

România a pierdut meciul cu Muntenegru din ”optimile” Campionatului Mondial de polo masculin, scor 9-12, și a ratat ocazia de a se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
11.02.2024 | 19:36
Romania esec cu Muntenegru la Campionatului Mondial de polo masculin Tricolorii au ratat calificarea la Jocurile Olimpice
România o înfruntă pe Muntenegru în „optimile” Campionatului Mondial de Polo Masculin. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
11-02-2024
17:40

România a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Echipa națională de polo masculin a României a ratat orice șansă de a se mai califica la Jocurile Olimpice de la Paris, de vara viitoare.

După eșecul în fața Muntengrului, din ”optimile” Campionatului Mondial, ”tricolorii” ar mai fi putut obține biletele de pe locul 9, cu condiția ca Italia să piardă barajul cu SUA.

Doar că reprezentativa Italiei a învins selecționata SUA, scor 13-12, și și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice.

11-02-2024
14:39

Muntenegru - România 12-9

Final de meci – Naționala României a cedat definitiv pe final de meci și a pierdut întâlnirea cu Muntenegru, scor 9-12, și a ratat calificarea în sferturile de finală la Campionatul Mondial. ”Tricolorii” mai au o șansă să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară, de pe locul 9, cu condiția ca Italia să piardă barajul cu SUA, meci care începe la ora 18:00.

Min. 28 – Muntenegrenii reușesc să mențină avantajul pe tabelă. Scor 10-9.

Min. 24 – Înaintea ultimei reprize, ”tricolorii” au de recuperat un gol. Scor: 9-8.

Min. 20 – Muntenegru este la cârma jocului și se desprinde pe tabelă. Scor:9-7.

Min. 16 – Repriza a doua a aparținut extrem de clar adversarului, care intră la pauză cu un gol avantaj. Scor: 7-6.

Min. 12 – Muntenegrenii revin pe tabelă și egalează scorul: 6-6.

Min. 8 – ”Tricolorii” încheie în avantaj prima repriză. Scor: 3-5.

Min. 4 – România începe fantastic meciul și conduce 3-1.

Start de meci!

Muntenegru și România se înfruntă în „optimile” Campionatului Mondial de polo masculin. Partida are loc duminică, 11 februarie, ora 16:30 și va putea fi urmărită în format live text pe FANATIK.RO și în direct la TV pe TVR 2.

Muntenegru – România, în „optimile” Campionatului Mondial de polo masculin. Șansă de aur pentru calificarea la JO 2024

Naționala României de polo masculin forțează calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 care va avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024. Misiunea „tricolorilor” se anunță a fi extrem de complicată.

ADVERTISEMENT

Selecționata lui Bogdan Rath va întâlni Muntenegru, un adversar pe care „tricolorii” nu l-au învins niciodată. În sferturile Campionatului Mondial 2024, învingătoarea din meciul Muntenegru – România va întâlni Spania, care a devenit campioană europeană la polo masculin, la începutul acestui an.

Pentru a prinde biletele la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, România trebuie să învingă Muntenegru. Per total, Campionatul Mondial de polo masculin de la Doha oferă 4 locuri de calificare la Jocurile Olimpice de vară 2024 de la Paris.

ADVERTISEMENT

România nu a învins niciodată Muntenegru la polo masculin

Naționala României de polo masculin a terminat pe locul 3 în Grupa D la CM de la Doha. „Tricolorii” au învins Kazakhstan, scor 25-3, și au pierdut cu Ungaria (8-15) și Italia (10-16). De cealaltă parte, Muntenegru a ocupat locul 2 în Grupa C după victoriile cu SUA și Japonia, dar și după înfrângerea cu Serbia.

România are nevoie de un meci perfect pentru a obține calificarea în sferturi și biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. „Tricolorii” au înfruntat recent Muntenegru, la Campionatul European de la începutul anului.

ADVERTISEMENT

În urmă cu aproximativ o lună, Muntenegru s-a impus, scor 18-11 în meciurile pentru locurile 5-8 la turneul final continental. Mai mult decât atât, România nu a câștigat niciun meci contra Muntenegrului de-a lungul timpului.

  • 12 victorii în 12 partide a înregistrat Muntenegru contra naționalei României la polo masculin

Selecționerul naționalei României la polo masculin, semnal de alarmă: „Va fi meciul vieții pentru noi”

Campionatul Mondial de la Doha, care se desfășoară în această perioadă, conferă 4 bilete la JO 2024 la polo masculin. Cel mai bine 4 echipe clasate la turneul final, în afara naționalelor deja calificate, vor merge la competiția multi-sportivă de la Paris.

ADVERTISEMENT

Franța, Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite ale Americii, Spania, Africa de Sud și Australia, 8 dintre cele 16 echipe de la CM din Qatar, s-au calificat deja la Jocurile Olimpice de la Paris. România nu are nicio echipă calificată la JO în sporturile cu mingea.

„Au un gust amar pentru anumite decizii din meciul cu Italia, în momente cheie. Dar sunt mulțumit că avem o evoluție în creștere. Ne trebuie timp.

Dacă reușim să jucăm mai multe partide la acest nivel, se va întâmplă. Nu se poate imediat. O să fie meciul vieții pentru noi. Va fi o mare bătălie!”, a declarat Bogdan Rath, selecționerul României la polo masculin, înainte de meciul cu Muntenegru.

ADVERTISEMENT