Sport

România a terminat pe locul 8 la Campionatul European de Polo. Înfrângere usturătoare cu Serbia

Naţionala masculină de polo a fost învinsă marţi, la Zagreb, de reprezentativa Serbiei, scor 18-7, în meciul de clasare finală pe locurile 7-8.
16.01.2024 | 17:10
Romania a terminat pe locul 8 la Campionatul European de Polo Infrangere usturatoare cu Serbia
România a terminat pe locul 8 la Campionatul European de Polo. Înfrângere usturătoare cu Serbia. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
16-01-2024
15:12

România a pierdut meciul cu Serbia pentru locurile 7-8

Naţionala masculină de polo a fost învinsă marţi, la Zagreb, de reprezentativa Serbiei, scor 18-7, în meciul de clasare finală pe locurile 7-8. Pentru România urmează participarea la Campionatul Mondial de luna viitoare.

Scorul pe reprize a fost 5-1, 3-2, 4-1, 6-3. Rezultatele României la CE din Croaţia sunt: 12-8 cu Olanda, 13-5 cu Slovenia şi 8-7 cu Slovacia (grupa D), 18-11 cu Georgia (play-off), 7-24 cu Spania (sferturile de finală), 11-18 cu Muntenegru (locurile 5-8) şi 7-18 cu Serbia (locurile 7-8).

Astfel, „tricolorii” au încheiat Campionatul European pe locul 8, faţă de locul 10 la ediţia anterioară. Pentru poloiștii urmează participarea la Campionatul Mondial de la Doha, unde vor evolua în grupa D, după programul: cu Ungaria (5 februarie), cu Kazakhstan (7 februarie) şi cu Italia (9 februarie).

Prima clasată din fiecare din cele patru grupe se va califica direct în sferturile de finală, iar echipele de pe locurile 2-3 vor juca în play-off, în 11 februarie. Meciurile din sferturi vor avea loc în 13 februarie, semifinalele două zile mai târziu, iar finalele pentru medalii în 17 februarie.

Primele patru clasate se vor califica la Jocurile Olimpice din 2024. România ajunge la Campionatul Mondial după 11 ani, graţie calificării în sferturile Campionatului European, care se încheie marţi, în Croaţia, cu finala pentru bronz, între Italia – Ungaria, respectiv cea pentru trofeu, între Croaţia – Spania.

14-01-2024
20:59

Romania - Muntenegru 11-18. O nouă înfrângere la Campionatul European de Polo

România cedează în fața Muntenegrului, scor 11-18, și va juca pentru locurile 7-8. În tabăra tricolorilor, au marcat Tudor Fulea (2), Andrei Prioteasa (2), Silvian Colodrovschi (2), Vlad Georgescu (3) și  Levente Vancsik (2). Marius Țic a închis poarta și a apărat 10 din 28 de șuturi pe poartă.

Serbia va fi adversara României în ultimul meci de la acest Campionat European, marți, de la ora 16:00.

 

12-01-2024
17:19

România a suferit o înfrângere dureroasă contra Spaniei, scor 24-7

În sferturile de finală ale Campionatului European de polo masculin de la Dubrovnik, naționala masculină de polo a României a suferit o înfrângere zdrobitoare în fața reprezentativei Spaniei, scor 24-7. Acest rezultat a determinat echipa tricoloră să-și reorienteze obiectivele, acum urmând să joace pentru clasarea finală pe locurile 5-8. 

Chiar dacă înfrângerea cu Spania a fost dificilă, naționala masculină de polo a României și-a atins obiectivul la Campionatul European, calificându-se în sferturile de finală și obținând automat un loc la Mondialul de la Doha.

“Cred că ne-am consumat mult în celelalte meciuri. Sunt supărat că am făcut prea multe greseşi pentru jocul nostru. Încercăm să le corectăm înainte de Campionatul Mondial”, a spus selecţionerul Bogdan Rath.

11-01-2024
20:23

România s-a calificat în sferturi la Europene

Echipa masculină de polo a României a învins reprezentativa Georgiei, scor 18-11, în faza play-off a Campionatului European și s-a calificat în sferturile de finală.

Scorul pe reprize a fost 5-1, 5-3, 3-2, 5-5, după un meci în care ”tricolorii” au condus de la un capăt la altul. În sferturile de finală, naționala noastră va da piept cu selecționata Spaniei, vineri, 12 ianuarie, de la ora 17:30.

În urma victoriei în fața Georgiei, România a obținut după o pauză de 11 ani și calificarea la Campionatul Mondial de luna viitoare. Tot joi, în faza play-off, Grecia a învins Olanda, scor 15-10, și va juca în sferturi cu Croația. În celelalte două dispute din sferturi se întâlnesc Italia – Muntenegru și Ungaria – Serbia.

Semifinalele vor avea loc duminică, 14 ianuarie, iar finalele pentru medalii sunt programate marți, 16 ianuarie. Campioana europeană din 2024 va obțăine și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

09-01-2024
18:21

România, victorie cu Slovacia

România a învins Slovacia, scor 8-7, și s-a calificat în play-off. A fost ultimul meci al ”tricolorilor” din grupa D, înainte de examenele importante din play-off. Înainte de acest meci, România trecuse de Olanda cu 12-8 și de Slovenia cu 13-5. În primul hop spre fazele superioare ale competiției, România va da piept cu Georgia.

România, locul 17 mondial, a reușit așadar să învingă adversari apropiați valoric, iar acum va avea primul test adevărat contra Georgiei. Spania, Ungaria și Grecia rămâne cele mai valoroase naționale ale planetei.

07-01-2024
18:56

România, victorie clară cu Slovenia! E pe primul loc în grupă

România a reuşit a doua victorie din tot atâtea meciuri la Campionatele Europene de polo. “Tricolorii” s-au impus cu 13-5 în faţa Sloveniei şi îşi cimentează primul loc al grupei cu maximum de puncte din primele două meciuri.

România mai are de jucat împotriva Slovaciei, pe 9 ianuarie, de la ora 18:45. Merg mai departe primele două echipe clasate din grupă. 

Clasament:

  1. România – 6 puncte (2 meciuri)
  2. Slovacia – 3 puncte (1 meci)
  3. Slovenia – 0 puncte (2 meciuri)
  4. Ţările de Jos – 0 puncte (1 meci)
05-01-2024
21:04

Bogdan Rath, mulțumit după debutul cu Țările de Jos

România a câștigat prima confruntare de la Campionatul European de polo. Selecționerul “tricolorilor” a avut numai cuvinte de laudă pentru elevii săi despre care spune că au reușit să treacă de un adversar foarte dificil

“Întotdeauna primul meci de la orice competiţie este destul de complicat. Olanda a fost un adversar puternic. Sunt foarte fericit că am controlat mare parte din meci. Sunt fericit, dar drumul este lung. Este important să rămânem concentraţi. Reacţia lui Fulea a fost pentru că îşi dorea mai mult”, a declarat Bogdan Rath, selecţionerul naţionalei României de polo.

05-01-2024
20:32

România a debutat cu dreptul la Campionatul European de polo

România a început cu dreptul Campionatul European de polo din Croația. “Tricolorii” s-au impus cu scorul de 12 la 8 în fața Țărilor de Jos. România a dominat partida și a câștigat 3 din cele 4 reprize.

Pentru “tricolori”, urmează partida cu Slovacia. În celălalt meci al grupei, Slovacia s-a impus în fața Sloveniei cu scorul de 11 la 7. Atât România, cât și Slovacia, sunt la egalitate de puncte după prima rundă și la egalitate de golaveraj, +3.

Înainte de a participa la Europeanul de handbal masculin, România este pregătită să strălucească în cadrul Campionatul European de Polo din 2024. Desfășurat în orașele Dubrovnik și Zagreb, acest turneu trebuia să fie găzduit inițial de Israel, dar din cauza războiului din octombrie, locația s-a schimbat.

România, pregătită de CE de Polo

“Este cel mai frumos lucru din întreaga mea carieră. Am reprezentat România la juniori şi la seniori. Sunt de 12 ani în această echipă. Sper să îmi ajut colegii cum voi putea. Meciul cu Serbia e cel mai frumos moment al carierei.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne câştigăm grupa. Jucăm cu Olanda, care e cel mai greu meci. Ne dorim să ajungem la meciul de baraj pentru intrarea între primele 8, care au o şansă de 99% să ajungă la Campionatul Mondial. Şi acesta este obiectivul nostru.

Emoţiile sunt tot timpul, fără ele ar însemna că ne-am pierdut pasiunea. E nevoie de multă experienţă, dar e important să avem încredere. Eu încerc să merg pe ceea ce simt în ziua meciului. Eu dau 100%”, a declarat Marius Țic pentru FRP.

ADVERTISEMENT

Echipa națională de polo masculin a României se pregătește intens pentru debutul său în competiție, care va avea loc vineri seară, într-un meci plin de așteptări împotriva Țărilor de Jos. Tragerea la sorți a plasat România în Grupa D, alături de Țările de Jos, Slovacia și Slovenia.

Țările de Jos, primul adversar al “tricolorilor”

Primul test serios vine în confruntarea cu cea mai puternică adversară din grupă, Țările de Jos, la Dubrovnik. Ediția din 2024 aduce cu sine nu doar o schimbare de locație și o competiție în două divizii, ci și un nou capitol în istoria polo-ului românesc.

ADVERTISEMENT

Fiecare meci cu Țările de Jos, Slovacia și Slovenia devine o șansă pentru România de a-și consolida reputația de națională puternică în cadrul competiției. Ediția din 2024 a Campionatului European de Polo își deschide porțile cu un format inovator, marcând o premieră în istoria competiției.

Echipele participante au fost repartizate în două divizii, fiecare cu două grupe distincte. În prima divizie se vor confrunta echipele din grupele A (Muntenegru, Spania, Franța, Croația) și B (Georgia, Ungaria, Italia, Grecia), în timp ce cea de-a doua divizie va găzdui echipele din grupele C (Serbia, Germania, Israel, Malta) și D (Slovacia, Țările de Jos, Slovenia, România).

ADVERTISEMENT

Conform noului format, din grupele primei divizii, primele două echipe clasate vor avea acces direct în sferturile de finală. În schimb, echipele de pe locurile 3-4 vor trece prin partide de baraj. În divizia a doua, primele două clasate vor parcurge o etapă de baraj. România are în palmares locurile patru obținute în 1993 și 2006. La ediția anterioară, România a încheiat competiția pe poziția a zecea.

ADVERTISEMENT
Tags: