Sport

Mutare surpriză! Fundaşul naţionalei României, prezentat oficial în Cipru

Mutare surpriză în mercato. Unul dintre fundașii naționalei României va fi împrumutat în Cipru, cu opțiunea unui transfer definitiv.
14.08.2023 | 19:49
Mutare surpriza Fundasul nationalei Romaniei prezentat oficial in Cipru
Fundașul naționalei României va fi împrumutat în Cipru. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
14-08-2023
16:52

Adrian Rus, prezentat la Pafos!

Fundaşul central Adrian Rus, legitimat la Pisa, va evolua sub formă de împrumut la Pafos. Echipa cipriotă are opţiunea unui transfer definitiv: „Pafos FC anunță împrumutul fobalistului român Adrian Rus, care poate juca fundaș central și fundaș dreapta”

Adrian Rus va fi coechipier la Pisa cu Vlad Dragomir. Fundaşul central a fost cumpărat în 2022 cu 1 milion de euro de la Fehervar. A evoluat în 16 meciuri din sezonul precedent. 

Adrian Rus va juca la Pafos.
Adrian Rus va juca la Pafos.

Deși mai are contract până în iunie 2026 cu Pisa, Adrian Rus va fi cedat sub formă de împrumut la FC Pafos, cel mai bogat club din Cipru în startul de sezon 2023/2024. Ulterior, fundașul central s-ar putea transfera definitiv din Serie B.

Mutare surpriză! Fundașul naționalei României, împrumutat în Cipru

Adrian Rus s-a transferat în vara anului 2022 de la Fehervar la Pisa pentru un milion de euro, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. După o perioadă de un an petrecută în Serie B, fundașul român va merge în Cipru, la FC Pafos. Ocupantă a locului 4 în play-off-ului sezonului trecut din Cipru, Pafos vrea să se transforme într-o echipă redutabilă și să atace grupele europene.

ADVERTISEMENT

Din planurile ciprioților face parte și Adrian Rus, anunță ProSport. Deși a avut oferte de împrumut din Turcia sau din România, fundașul naționalei României a ales să meargă la FC Pafos. Conform sursei menționate, ciprioții îi vor plăti salariul integral pe durata împrumutului.

Adrian Rus va fi antrenat la FC Pafos de Juan Carlos Carcedo, fostul secund al lui Unai Emery la Valencia, PSG și Arsenal. Din postura de „principal” Carcedo le-a antrenat pe Ibiza și Zaragoza în liga a doua din Spania. În colaborare cu Unai Emery, Carcedo a câștigat campionatul în Franța și trei trofee Europa League.

ADVERTISEMENT

Adrian Rus va fi coechipier cu Vlad Dragomir în Cipru. Director tehnic e Michel Salgado

FC Pafos a fost cumpărată în 2016 de afaceristul britanic de origine maghiară Roman Dubov. Înainte de startul noului sezon din Cipru, FC Pafos se poate lăuda cu cel mai valoros lot, care este cotat la 23 de milioane de euro.

Adrian Rus urmează să fie prezentat oficial la noua sa echipă, unde va fi coechipier cu Vlad Dragomir. Românul trecut pe la academia lui Arsenal a ajuns în urmă cu doi ani la FC Pafos, liber de contract după despărțirea de Virtus Entella.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fundaș al naționalei Spaniei și al lui Real Madrid, Michel Salgado, este directorul tehnic al lui FC Pafos. Mai mult decât atât, ibericul a fost cel care a cerut transferul lui Adrian Rus la echipa cipriotă.

Cifrele lui Adrian Rus

Adrian Rus a adunat 17 apariții în tricoul naționalei României pentru care a reușit să marcheze o singură dată. Născut la Satu Mare și format la echipă locală, Adrian Rus a jucat ulterior în Ungaria la Fehergyarmat, Balmazujvaros și Puskas FC.

ADVERTISEMENT

În iulie 2018, Adrian Rus a fost împrumutat de Sepsi și a revenit după un sezon la Puskas FC. În urmă cu patru ani, fundașul central a fost cumpărat în schimbul sumei de 250.000 de euro de Vidi FC, iar în vara anului trecut a ajuns în Serie A.

În sezonul precedent, Adrian Rus a adunat 17 partide pentru Pisa, reușind să înscrie un gol. În acest an, jucătorul a fost rezervă neutilizată în partidele României din preliminariile Euro 2024 cu Belarus și Elveția. Cu Andorra și Kosovo, fundașul nu a prins foaia de joc.

ADVERTISEMENT
Tags: