News
notix pixel id

Cinci morți și mai mulți răniți în Myanmar. O mașină a forțelor de securitate a intrat în protestatari. Video

Imagini terifiante în Myanmar. Cinci oameni au fost uciși și mai mulți sunt răniți după ce o mașină a forțelor de securitate a intrat în protestatarii aflați pe străzi.
05.12.2021 | 12:30
Cinci morți și mai mulți răniți în Myanmar. O mașină a forțelor de securitate a intrat în protestatari. Video
O mașină a forțelor de securitate din Myanmar a intrat în protestatari. Cinci morți și mai mulți răniți
ADVERTISEMENT

Tragedie de proporții în statul asiatic Myanmar. Cel puțin cinci persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite după ce forțele de securitate au intrat cu mașina într-un grup de protestatari.

Imagini cutremurătoare în Myanmar. O mașină a forțelor de securitate a intrat în protestatari. Cinci morți și mai mulți răniți

Incidentul a avut loc duminică dimineață la Yangon, a informat portalul local de știri Myanmar Now, citat de UsNews.

Conform martorilor de la fața locului, alte zeci de persoane au fost rănite. Fotografiile și videoclipurile apărute pe rețelele de socializare arată un vehicul care intră pur și simplu printre protestatari și cadavrele aflate pe șosea.

ADVERTISEMENT

Prea internațională notează că cel puțin un jurnalist care a transmis de la demonstrație a fost rănit, în timp ce 15 persoane au fost arestate.

Armata din Myanmar a emis un comunicat în care anunță că protestatarii care au fost uciși au instigat la violență.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestei tragedii, care a avut loc la orele dimineții, protestele din Yangon au fost reluate în cursul după amiezii.

”Vom răspunde cu fermitate armatei teroriste care i-a ucis în mod brutal și inuman pe protestatarii pașnici neînarmați”, a declarat Ministerul Apărării al Guvernului de Unitate Națională într-o declarație pe rețelele de socializare după atacul de duminică.

ADVERTISEMENT

”Am fost lovit și am căzut în fața unui camion. Un soldat m-a lovit cu arma. Apoi a tras în mine în momentul în care m-am îndepărtat. Din fericire, am scăpat”, a declarat, pentru Reuters, un protestatar care, din motive de securitate, a decis să nu-i fie dezvăluită identitatea.

Peste 1.300 de morți printre civili în Myanmar, după lovitura de stat din februarie

O lovitură de stat militară din Myanmar produsă la 1 februarie 2021 a aruncat țara într-o criză politică, socială și economică profundă.

ADVERTISEMENT

Armata din acest stat justifică lovitura de stat pe motivul unei presupuse fraude în masă în timpul alegerilor generale din noiembrie 2020, al căror rezultat a fost anulat și în care partidul laureatului Nobel pentru pace, Aung San Suu Kyi, a câștigat.

Cel puțin 1.303 de persoane au murit ca urmare a represiunii brutale a poliției și a soldaților de la lovitura de stat, în timp ce alte peste 10.000 au fost arestate, printre care și San Suu Kyi.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri