Sport

Nadia Comăneci, detalii de ultimă oră despre audierea Simonei Halep în procesul de dopaj: „Să sperăm că se va închide”

Nadia Comăneci a dat detalii de ultimă oră despre audierea Simonei Halep. Multipla campioană olimpică a vorbit despre procesul de dopaj al româncei.
27.06.2023 | 20:47
Nadia Comaneci detalii de ultima ora despre audierea Simonei Halep in procesul de dopaj Sa speram ca se va inchide
Nadia Comăneci a dat detalii de ultimă oră despre audierea Simonei Halep. Foto: colaj FANATIK/gsp.ro.
ADVERTISEMENT

Nadia Comăneci a revenit în România, iar la aeroport, fosta mare gimnastă a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Dubla campioană de Grand Slam ar urma să meargă la Londra, la tribunalul independent Sport Resolutions, pentru a-și dovedi nevinovăția în fața judecătorilor.

Nadia Comăneci, detalii de ultimă oră despre audierea Simonei Halep: „Din ce știu, va merge la Londra”

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de 10 luni. Românca a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul turneului de la US Open 2022 și a fost suspendată provizoriu din tenis până la un verdict. Totuși, audierea româncei a fost amânată pentru a treia oară la finalul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Astfel, o nouă audiere ar urma să aibă loc la finalul lunii iunie înainte de turneul de la Wimbledon. Românca nu va putea participa la turneul pe care l-a câștigat în 2019, deoarece nu a fost prezentă pe lista de înscrieri, iar toate cele 8 invitații speciale s-au epuizat.

Nadia Comăneci susține că Simona Halep va merge la Londra. Fosta mare sportivă a României este convinsă că totul se va sfârși cu bine pentru cea mai titrată tenismenă din istoria României. „Din ce știu, va merge la Londra, la această înfățișare. Mă bucur că poate să vorbească despre ceea ce este important pentru ea.

ADVERTISEMENT

„Simona e un om extraordinar, sunt sigură că va ieși bine la sfârșit”

Să sperăm că acest lucru se va închide ca să își vadă și ea de viață și de carieră. Nu comentez ce este normal, Simona e un om extraordinar, sunt sigură că va ieși bine la sfârșit”, a declarat Nadia Comăneci, potrivit PRO TV.

Pe lângă faptul că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, Simona Halep a fost acuzată la mijlocul lunii mai de o încălcare separată a programului anti-doping. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a precizat că româncei i s-au descoperit „nereguli” în pașaportul biologic.

ADVERTISEMENT

În mai multe rânduri, Simona Halep s-a declarat nemulțumită de felul în care ITIA se ocupă de cazul său de dopaj. Anul trecut, sportiva din România a ajuns până în semifinalele turneului de la Wimbledon, fiind învinsă de Elena Rybakina, cea care avea să câștige trofeul.

Simona Halep a ajuns pe locul 50 în clasamentul WTA

Fără meci oficial de 10 luni, Simona Halep a coborât drastic în ierarhia WTA. După ultima actualizare de la începutul săptămânii, dubla campioană de Grand Slam a căzut până pe locul 50 WTA, fiind cea mai slabă clasare din ultimii 10 ani a româncei.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Iga Swiatek, liderul mondial, a stabilit un nou record după ce a depășit-o pe Simona Halep. Poloneza a depășit-o pe jucătoarea din România în ceea ce privește numărul de săptămâni petrecute pe locul 1 WTA între sportivele aflate în activitate.

ADVERTISEMENT