Life

Narcisa Suciu, confesiuni emoționante despre mama pe care a pierdut-o prea devreme și despre fiica ei! Cum și-a schimbat viața

Narcisa Suciu a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, cum i-a venit ideea cărții pe care o lasă moștenire fiicei sale, Daria.
21.03.2024 | 17:45
Narcisa Suciu confesiuni emotionante despre mama pe care a pierduto prea devreme si despre fiica ei Cum sia schimbat viata
Narcisa Suciu, confesiuni despre mama și fiica ei. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Narcisa Suciu și-a pierdut mama mult prea devreme, când femeia care i-a dat viață avea doar 50 de ani, iar ea era foarte tânără. La ani buni de la momentul dureros prin care a trecut cântăreața stabilită de ceva timp în Finlanda, Narcisei i-a venit ideea de a-și așeza gândurile pe foaie, iar astfel s-a născut volumul „Mama, povestește-mi despre tine!”.

Narcisa Suciu, confesiuni emoționante despre mama ei, pe care a pierdut-o devreme și cartea pe care a scos-o pe piață

A început să scrie cartea în noaptea de Revelion, fiind în Finlanda. Narcisa Suciu a mărturisit, pentru FANATIK, că nu a avut niciodată o astfel de idee și că scopul ei nu a fost să își transpună gândurile într-o carte, mai ales câtă bătaie de cap presupune tot procesul, cu găsit editura potrivită ș. a. m. d.

ADVERTISEMENT

A făcut-o pentru fata ei, Daria, în vârstă de 25 de ani și pentru toate cititoarele care vor să își așterne sentimentele, lecțiile de viață, învățăturile pe care vor să le transmită mai departe copiilor lor și tuturor celor pe care îi iubesc. Am putea spune că este vorba despre o carte interactivă, descrisă ca un exercițiu terapeutic. Un exercițiu care a ajutat-o și pe Narcisa Suciu când a început munca la „Mama…”.

Ideea cărții i-a venit într-o noapte de Revelion, în Finlanda

„În momentul în care mi-a venit ideea, era o noapte de Revelion. Eram în Finlanda și am început să scriu. Nu mai știu dacă pe 3, pe 6 ianuarie, ceva de felul ăsta, eram gata. În momentul în care îți cristalizezi ideea, devine ușor să pui totul pe hârtie.

ADVERTISEMENT

Cel mai greu este să îți vină ideea aia. Scopul meu nu era să scot o carte, ci pur și simplu mi-a venit ideea asta și m-am gândit ca la ceva ce aș face pentru copilul meu și de asta procesul a fost destul de ușor.

Pe urmă, cel mai complicat a fost să găsesc editura ca să înțeleagă exact ce îmi doresc. Și când i-am găsit pe cei de la Bookzone, s-a întâmplat. Până să îi găsesc pe ei am vorbit cu vreo patru edituri și nu…”, ne-a dezvăluit Narcisa Suciu din culisele apariției acestei cărți.

ADVERTISEMENT

Narcisa Suciu a vorbit, în continuare, pentru FANATIK, despre mama ei, mărturisindu-ne care e testamentul moral primit de la cea care i-a dat viață. De la mama ei a învățat să fie omul de cuvânt de azi, respectând câteva reguli de bază moștenite de la bunicul ei, care era preot.

„Nu mă interesa foarte tare să mă învețe ceva, că îmi imaginam că avem tot timpul din lume”

„Mama mea a plecat foarte devreme, când avea puțin peste 50 de ani, iar eu eram foarte tânără și nu mă interesa foarte tare să mă învețe ceva la ora aia, că îmi imaginam că avem tot timpul din lume.

ADVERTISEMENT

Pentru că ea a fost fată de preot, toată educația noastră a fost cumsecade și cum se cuvine. Dacă sunt un om drept și vertical pe care te poți baza astăzi este pentru că mama mea m-a învățat să fiu așa”, a declarat Narcisa Suciu, în exclusivitate pentru FANATIK.

Ce a învățat, însă, de la fata ei, Daria, cea pentru care a scris cartea? La acest capitol, Narcisa Suciu ne-a surprins! A zis că a început să privească lumea cu mai multă bunătate.

Fiica ei a schimbat-o enorm: „Incluzivă sigur nu eram și nu eram nici bună tot timpul”

„De la fiica mea am învățat să fiu mai incluzivă și să fiu mai bună. Incluzivă sigur nu eram și nu eram nici bună tot timpul”, a adăugat Narcisa Suciu, mama.

Chestionată de FANATIK în legătură cu cele expuse, dacă nu cumva se judecă prea aspru, interpreta de muzică folk a avut un mic șoc, spunând că poate ar fi momentul să își pună niște semne de întrebare.

„Deja sunt foarte mulți care îmi spun lucrul ăsta! (n. red.: spune, mirată, Narcisa Suciu) Eu așa cred. Sunt un om foarte obiectiv. În ultima vreme, chiar mi se spune foarte des că-s prea dură cu mine. Mi se pare ciudat. Deja îmi pun întrebări. Serios, mi-ai dat shut down. Hmm…”, ne-a mai spus Narcisa Suciu.

ADVERTISEMENT