News

NASA anunță că un asteroid se va apropia vineri de Pământ. Este cât un zgârie-nori

Nasa spune că un asteroid de mari dimensiuni se va apropia de Pământ, vineri. Va fi la o distanță de circa 2,7 milioane de km de Terra.
02.02.2024 | 00:05
NASA anunta ca un asteroid se va apropia vineri de Pamant Este cat un zgarienori
NASA anunță că un asteroid se va apropia vineri de Pământ. Foto NDTV
ADVERTISEMENT

NASA anunță că un asteroid se va apropia vineri de Pământ, iar acesta este cât un zgârie-nori. Potrivit astronomilor, acesta va fi la o distanță de circa 2,7 milioane de kilometri de Terra.

NASA anunță că un asteroid se va apropia de Pământ

Este vorba de un asteroid de mari dimensiuni, cunoscut sub denumirea 2008 OS7, fiind descoperit în anul 2008.  Experții spun că are o lungime de aproximativ 890 de picioare sau 271 de metri.

ADVERTISEMENT

Dimensiunile asteroidului ar putea fi comparate cu Empire State Building din New York sau cu Turnul Willis din Chicago, având diametrul cuprins între 210 și 480 de metri, mai spun specialiștii.

De altfel, dacă ar cădea pe Pământ, ar putea să distrugă un oraș. Însă, reprezentanții NASA mai spun că oamenii nu au de ce să se îngrijoreze, nefiind șanse să lovească planeta noastră. În plus, nu este singurul care va trece în apropiere de Pământ în această perioadă, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Alți doi asteroizi de dimensiuni mai mici vor trece pe lângă Pământ tot vineri, 2 februarie. De asemenea, alți doi vor fi aproape de Terra sâmbătă, iar altul duminică. Pe 27 ianuarie, un alt asteroid cu o dimensiune similară cu cea a unui avion a trecut la o distanță de doar 220.000 mile (354.000 km) de Pământ.

Misiune fără echipaj uman, trimisă în spațiu

În decembrie 2023, NASA a luat hotărârea de a trimite o misiune fără echipaj uman în spațiu. Scopul a fost acela de a analiza asteroidul Apophis care vine către Pământ, iar distanța era îngrijorător de mică. Experții cred că Apophis sau Zeul Haosului, așa cum mai este denumit, s-ar putea apropia cel mai mult de Terra în aprilie 2029.

ADVERTISEMENT

Mai exact, pe 13 aprilie 2029 ar urma să fie la 20.000 de mile de Terra, fiind o premieră. NASA atrage atenția că dimensiunile asteroidului sunt foarte mari, având 370 de metri în diametru. Apophis este similar cu Empire State Building, având forma unei alune.

Asteroidul a fost descoperit în urmă cu 20 de ani, în 2004. Încă de atunci, experții au avertizat că poate fi un pericol pentru planeta noastră. „Știm că forțele de maree și acumularea de material de grămadă sunt procese fundamentale care ar putea juca un rol în formarea planetei.

ADVERTISEMENT

Ei ar putea informa cum am ajuns de la resturile din sistemul solar timpuriu la planetele în toată regula. (…) Dacă loveşte, acesta se apropie cu mulţi kilometri pe secundă. Iar la această viteză nu contează dacă este din pietriş, gheaţă, roci sau orice altceva. Este pur şi simplu un obiect mare şi greu care se mişcă rapid”, spun cercetătorii.s

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
FOTO ”Bijuteria” de 7.000.000 de euro din România, aproape de inaugurare: ”Lucrările vor...
FOTO ”Bijuteria” de 7.000.000 de euro din România, aproape de inaugurare: ”Lucrările vor fi gata”
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc,...
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei