Sport

Naționala de baschet masculin, umilință istorică! Înfrângere cu Luxemburg după ce a avut avans de 23 de puncte

Naționala de baschet masculin a României a reușit o contraperformanță uluitoare, suferind o înfrângere halucinantă în fața Luxemburgului.
23.02.2024 | 00:22
Nationala de baschet masculin umilinta istorica Infrangere cu Luxemburg dupa ce a avut avans de 23 de puncte
Naționala de baschet masculin a României a reușit o contraperformanță uluitoare, suferind o înfrângere halucinantă în fața Luxemburgului. Sursă foto: FIBA
ADVERTISEMENT

Partida a contrat pentru prima etapă a Grupei B, prima fază a precalificărilor europene pentru Cupa Mondială din 2027. A fost și debutul ca principal pentru antrenorul Mihai Silvășan.

Înfrângere dezastruoasă pentru naționala de baschet masculin a României în fața Luxemburgului

Naționala de baschet masculin a României a avut un avans de 23 de puncte în ultimul sfert al partidei cu Luxemburg de la Cluj, dar oaspeții au reușit să egaleze miraculos. Înfrângerea rușinoasă pentru ”tricolori” a venit în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Echipa noastră a început meciul în forță și cu Emanuel Cățe în mare formă s-a desprins imediat și a intrat la pauză cu un avans de 12 puncte, scor 39-27. Pe fondul unui joc bun, diferența a crescut, iar în startul sfertului 4 erau 23 de puncte în plus pentru România.

Însă din acel moment, de la scorul de 65-47, a urmat dezastrul. Jocul ”tricolorilor” s-a dezintegrat, iar luxemburghezii au început să înscrie coș după coș. Au egalat la 67 și au trimis meciul în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Deși cu cuțitul la os, baschetbaliștii naționalei României nu s-au trezit nici în al 12-lea ceas, au ratat oportunități ideale de a pune mingea în coș, iar în final au cedat neverosimil, scor 72-76.

Cel mai bun marcator al României a fost Căţe (25 de puncte), urmat de Richard (10), Kuti (8), Uță (8), Tohătan (7), Gîrbea (5), Dinu (3), Grasu (3), Diculescu (2) și Somacescu (1). Dela luxemburghezi s-au remarcat Kovac și Logelin, ambii cu câte 15 puncte.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au pauză până la toamnă

Următoarele meciuri ale ”tricolorilor” în campania pentru Mondialul din 2027 vor avea loc abia în toamnă: Norvegia – România (21 noiembrie) și Luxemburg – România (24 noiembrie). Ultimul joc din această campanie va fi România – Norvegia (23 februarie 2025).

Prima clasată în fiecare din cele trei grupe, precum și o echipă de pe locul 2 se vor califica în faza a 2-a a precalificărilor, în care se vor alătura celor opt formații eliminate în calificările EuroBasket 2025.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost primul joc pentru Mihai Silvășan la cârma echipai naționale a României. El este și antrenorul formației U-BT Cluj-Napoca, care s-a calificat direct în sferturile de finală ale BKT EuroCup.

ADVERTISEMENT