Sport

U BT Cluj s-a calificat în sferturile EuroCup! Performanță istorică, deși a pierdut ultimul meci din grupe

U BT Cluj s-a calificat direct în sferturile de finală ale BKT EuroCup. Performanță istorică pentru campioana României.
08.02.2024 | 00:26
U BT Cluj sa calificat in sferturile EuroCup Performanta istorica desi a pierdut ultimul meci din grupe
U BT Cluj s-a calificat în sferturile de finală ale EuroCup. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

U BT Cluj a obținut calificarea directă în sferturile de finală ale BKT EuroCup. Campioana României, lider în Liga Națională, a devenit prima echipă din țară care trece de faza grupelor în competiție. Chiar dacă a pierdut în ultimul meci din grupe, U BT Cluj a înregistrat o performanță istorică.

U BT Cluj s-a calificat în sferturile EuroCup!

După succesul istoric din etapa precedentă cu Gran Canaria, U BT Cluj a cedat scor 87-92 cu Lietkabelis Panevezys. După eșecul din Lituania, echipa antrenată de Mihai Silvăşan coborâse până pe locul 3 în Grupa B. Astfel, ardelenii ar fi fost nevoiți să joace un play-off pentru a accede în sferturi.

ADVERTISEMENT

Campioana României a avut parte de un ajutor nesperat de la Podgorica. Buducnost a învins-o pe Gran Canaria, principala contracandidată a celor de la U BT Cluj în lupta pentru locul 2 și pentru calificarea directă în sferturi.

Deținătoarea en-titre a EuroCup a pierdut cu Buducnost în ultima etapă, scor 77-90. Astfel, U BT Cluj a revenit pe locul 2 și a înregistrat un rezultat istoric pentru baschetul românesc. În cazul în care ar fi câștigat partida, Gran Canaria ar fi mers direct în sferturi.

ADVERTISEMENT

Ce urmează pentru U BT Cluj

JL Bourg (Franța) a încheiat pe primul loc în Grupa B și s-a calificat alături de U BT Cluj în sferturile EuroCup. Formația din Hexagon a avut un total de 14 victorii și 4 înfrângeri. În schimb, campioana României a câștigat 13 meciuri și a suferit 5 eșecuri.

Cele două formații își vor afla adversarele din sferturi după disputarea meciurilor din „optimi”, unde s-au calificat Gran Canaria, Ulm, Aris Salonic și Turk Telekom. Din Grupa A s-au calificat direct în sferturi Paris și Hapoel Tel-Aviv.

ADVERTISEMENT

În optimi au acces London Lions, Prometey, Joventut și Beșiktaș. U BT Cluj își continuă parcursul european formidabil. De altfel, singurul mod prin care o echipă din România poate ajunge în Euroliga, cea mai tare competiție de baschet din Europa, este un triumf în EuroCup.

U BT Cluj visează cu ochii deschiși la câștigarea EuroCup

EuroCup a schimbat formatul fazelor finale ale competiției. Începând cu acest sezon, sistemul Final Four a fost înlocuit cu sistemul „cea mai bună echipă din trei meciuri”. După această regulă se vor juca atât semifinalele, cât și marea finală.

ADVERTISEMENT

U BT Cluj ar putea profita de acest aspect. Campioana României a înregistrat cel mai mare număr de spectatori în actuala stagiune (10.000 de spectatori) a EuroCup. De asemenea, trupa lui Mihai Silvășan are cea mai ridicată medie de asistență din întreaga competiție.

ADVERTISEMENT