Sport

Naționala de fotbal feminin a României, amical cu Cehia. „Tricolorele” pierd cu 1-2 pe „Arcul de Triumf”. Video

Test eșuat pentru jucătoarele lui Cristi Dulca. Naționala de fotbal feminin a României a pierdut amicalul de acasă cu reprezentativa Cehiei, scor 1-2.
15.11.2022 | 20:10
Nationala de fotbal feminin a Romaniei amical cu Cehia Tricolorele pierd cu 12 pe Arcul de Triumf Video
Cehia a învins România, scor 2-1, într-un meci amical la fotbal feminin. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
15-11-2022
16:15

România - Cehia 1-2 (Bălăceanu 75 / Staskova 63, Svitkova 80)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 80 – GOOOL Cehia!!! „Tricolorele” iau gol la doar cinci minute după ce egalaseră. Svitkova marchează cu un șut puternic, la care Ceasar a lăsat impresia că ar fi putut face mai mult.

Min. 75 – GOOOL România!!! Bălăceanu restabilește egalitatea după ce a finalizat o acțiune excelentă purtată pe partea stângă de Olar!

Min. 63 – GOOOL Cehia!!! Naționala lui Dulca nu mai scapă! Staskova deschide scorul cu un șut superb, cu exteriorul piciorului drept, din preajma punctului de la 11 metri.

Min. 61 – Ocazie Cehia! Șut bombă al lui Polcarova, care se duce direct în bara transversală!

Min. 28 – Florentina Olar reușește să trimită mingea în poarta cehoaicelor, dar reușita e anulată pentru ofsaid. Reluările au arătat că decizia brigăzii olandeze a fost corectă.

Min. – 10 – Ocazie mare de gol pentru formația oaspete! Mrazova șutează violent din afara careului, dar bara din dreapta o salvează pe Ceasar!

Min. 1 – A început meciul amical dintre România și Cehia!

15-11-2022
14:43

Echipele de start pentru România - Cehia

Au fost anunțate echipele de start pentru amicalul România – Cehia, care va începe la ora 18:15, în direct pe Digi Sport 2 și frf.tv.

  • ROMÂNIA: 12. Ceasar – 5. Meluță, 15. Goder, 6. Ficzay, 11.Olar-cpt – 8. Vătafu, 4. Bortan – 17. Bistrian, 10. Ciolacu, 20. Carp – 22. Marcu. Selecționer: Cristian Dulca
    REZERVE: 1. Câmpean, 23. Boandă – 2. Bratu, 3. Tunoaia, 7. Vlădulescu, 9. Rus, 13. Gered, 14. Herczeg, 16. Bălăceanu, 18. Bâtea, 19. Ambrus, 21. Botojel
  • CEHIA: 12. Lukasova – 13. Peckova, 8. Pochmanova, 4. Bertholdova-cpt, 2. Dlaskova – 18. K. Dubcova, 12. Cahynova – 10. Svitkova, 20. M. Dubcova, 21. Mrazova – 9. Staskova. Selecționer: Rada Karel
    REZERVE: 23. M. Radova, 16. Fuchsova – 5. Dedinova, 7. Martinkova, 11. Polcarova, 14. Cvrckova, 15. Starova, 17. A. Radova
14-11-2022
15:04

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul amical cu Cehia

România va juca ultimul meci al anului pe stadionul „Arcul de Triumf” contra Cehiei, marți, 15 noiembrie, ora 18:15. Suporterii care vor să le încurajeze pe „tricolore” își pot achiziționa bilete de la casieriile stadionului luni, 14 noiembrie, orele 11-19 și marți, 15 noiembrie, orele 11-18:15.

De asemenea, fanii își pot cumpăra bilete online, prețul unui tichet fiind de 20 de lei atât la tribună, cât și în Family Zone, sector dedicat exclusiv familiilor cu copii.

 

11-11-2022
14:27

Polonia - România 6-0 (Padilla Bidas 19, 39, Wiankowska 28, 64, 90+3, Wrobel 48)

Vezi aici cele mai importante faze

Min.90+3 – GOOOL Polonia. Wiankowska mai marchează o dată, de această dată din lovitură liberă.

Min.64 – GOOOL Polonia. Wiankowska face și ea dubla după ce a finalizat un un-doi cu Pajor.

Min.48 – GOOOL Polonia. Wiankowska are o nouă incursiune în banda stângă, centrează excelent, iar Wrobel reia cu capul, din 6 metri, imparabil.

Min.39 – GOOOL Polonia. Olar pierde un balon în apropierea careului și jucătoarele din Polonia speculează, Padilla Bidas făcând dubla, din câțiva metri, cu poarta goală, din pasa lui Wrobel.

Min.28- GOOOL Polonia. Wiankowska centrează către Pajor, de la marginea careului de 16 metri, din zona stânga, mingea se duce cu boltă, Ceasar nu reușește să ”citească” traiectoria balonului și mingea atinsă de portarul nostru intră în poartă.

Min.19 – GOOOL Polonia. După ce Ceasar a avut două intervenții salvatoare în prima parte a meciului, nu poate face același lucru la lovitura de cap a lui Padilla Bidas, din 6 metri, care a reluat imparabil o centrare perfectă din banda stângă.

Min.1 – Start meci

Echipele de start

POLONIA: 1. Szemik – 25. Wos, 19. Padilla Bidas, 7. Mesjasz, 2. Wiankowska – 10. Zawistowska – 9. Pajor-cpt, 11. Pawollek – 13. Lefeld, 17. Buszewska, 3. Wrobel. Selecționer: Nina Patalon
Rezerve: 12. Szymczak, 22. Szperkowska – 4. Maciazka, 5. Grec, 6. Jedlinska, 8. Kozak, 14. Zapata, 15. Konat, 20. Kopinska, 21. Kaczor, 23. Adamek, 24. Zieniewicz, 26. Kulig.

ROMÂNIA: 12. Ceasar – 17. Bistrian, 5. Meluță, 6. Ficzay, 15. Goder, 11. Olar-cpt – 8. Vătafu, 4. Bortan, 10. Ciolacu – 20. Carp, 9. Rus. Selecționer: Cristian Dulca
Rezerve: 1. Câmpean, 23. Boandă – 2. Bratu, 3. Tunoaia, 7. Vlădulescu, 13. Gered, 14. Herczeg, 16. Bălăceanu, 18. Bâtea, 19. Ambruș, 21. Botojel, 22. Marcu

10-11-2022
10:48

Cristi Dulca a vorbit înainte de meciurile amicale cu Polonia și Cehia

Cristi Dulca a tras concluziile ultimei campanii de calificare a României. Selecționerul echipei naționale de fotbal feminin consideră că, deși nu s-au calificat la Campionatul Mondial din 2023, prestația „tricolorelor” a fost una bună.

„Sunt mulțumit, nu în totalitate pentru că îmi doream o calificare. A fost un parcurs foarte bun, analizând toate meciurile pe care le-am disputat.

Echipa a dat totul, și-a dorit calificarea și faptul că am realizat 19 puncte în această grupă eu zic că este un lucru pozitiv pentru mersul echipei și jocul în sine. A fost meciul cu Italia de acasă în care lucrurile n-au mers cum ne-am dorit”a declarat Cristi Dulca, pentru FRF TV.

Selecționerul României la fotbal feminin a vorbit și despre meciurile amicale cu Polonia și Cehia. Cristi Dulca a amintit și de meciul cu Elveția de pe stadionul „Arcul de Triumf”, acolo unde va avea loc partida împotriva Cehiei.

Urmează o perioadă doar cu meciuri amicale pentru noi. Eu mi-am dorit de când am venit la echipa națională în meciurile amicale să întâlnim echipe cât mai puternice pentru a crește în valoare, pentru a avea experiență în meciurile puternice.

Sperăm să cădem într-o grupă bună, mai accesibilă în preliminarii și să ne luptăm, să luăm pas cu pas și să ne putem califica la primul Campionat European la care s-a calificat România.

Mie personal mi-e drag acel stadion (n.r. Arcul de Triumf). Este un stadion care emană căldură. Am simțit la meciul cu Elveția un public extrem de cald. Faptul că au fost aproximativ 4.000 de spectatori și mie și echipei ne-a dat un avânt. Sper în viitor ca lumea să se apropie de fotbalul feminin și să susțină echipa în primul rând”, a mai spus Cristi Dulca.

Fostul internațional a dezvăluit și strategia pe care a pus-o la cale alături de Răzvan Burleanu pentru a motiva fotbalistele tinere să facă pasul la echipa națională de senioare. „Am gândit, împreună cu președintele Răzvan Burleanu o strategie de a dezvolta fetele mai tinere, de la u-19, fete care au potențial pentru echipa naționala mare.

Vom merge în anumite zone ale țării, vom strânge în jur de 10-12 jucătoare pe care le vom antrena la nivel tehnic. Într-adevăr ne preocupă acest aspect, știm condițiile precare pe care le are campionatul românesc și încercăm prin fonduri și alte lucruri să ajutăm acest aspect”, a încheiat Cristi Dulca.

 

După ce au încheiat pe poziția a 3-a în preliminarii și au ratat calificarea la Mondial, fetele lui Cristi Dulca se pregătesc pentru campania de Euro 2025.

Amicale cu Polonia și Cehia pentru naționala de fotbal feminin a României

În acest sens, echipa națională de fotbal feminin a României va disputa două partide amicale în finalul acestui an, cu Polonia în deplasare (11 noiembrie, ora 17:00) și cu Cehia pe stadionul Arcul de Triumf (15 noiembrie, ora 18:15).

ADVERTISEMENT

Pentru aceste jocuri, selecționerul Cristi Dulca le-a pierdut pe fundașul Olivia Oprea (Alhama CF / Spania) și pe atacantul Bianca Ienovan (Politehnica Timișoara), ambele accidentate în meciurile desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute.

În aceste condiții, cele 23 de jucătoare convocate pentru această acțiune sunt următoarele:

  • Portari: Camelia Ceasar (AS Roma / Italia), Lavinia Boandă (F.C. Lumezzane / Italia), Sara Câmpean (Politehnica Timișoara)
  • Fundași: Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Alexandra Tunoaia (Chievo Verona Women / Italia), Brigitta Goder (Haladas-Viktoria FC / Ungaria), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Claudia Bistrian (FF La Solana / Spania), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring / Danemarca), Antonia Bratu (Politehnica Timișoara), Cristina Botojel (Universitatea Cluj)
  • Mijlocași: Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht / Belgia), Andrea Herczeg (ETO Gyor / Ungaria), Beata Ambrus (FC Kolos Kovalivka / Ucraina), Ana Vlădulescu (Haladas-Viktoria FC / Ungaria), Ioana Bălăceanu (FC Universitatea Cluj), Ioana Bortan (FC Universitatea Cluj), Mihaela Ciolacu (FC Universitatea Cluj)
  • Atacanți: Florentina Olar (Fortuna Hjorring / Danemarca), Rus Laura (Lokomotiv Stara Zagora / Bulgaria), Carp Cristina (BSC Young Boys / Elveția), Mara Bâtea (FC Universitatea Cluj), Carmen Marcu (FC Universitatea Cluj)
ADVERTISEMENT

Dulca a început seria antrenamentelor

”Tricolorele” s-au reunit luni, 7 noiembrie, în cantonamentul de la Mogoșoaia, iar seara au efectuat primul antrenament sub comanda selecționerului Cristi Dulca.

”Fetele și-au setat și un obiectiv pentru perioada următoare: nu există meciuri mici în tricoul echipei naționale, așa că fiecare joc pe care-l vom disputa până la startul următoarei campanii va fi la fel de important ca unul oficial”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

ADVERTISEMENT

Marți, 8 noiembrie, Cristi Dulca le-a convocat pe ”tricolore” pe terenul de la Buftea pentru o nouă ședință de pregătire. Obiectivul principal a fost creșterea treptată a ritmului până la primul meci amical, din Polonia, care va fi transmis pe FRF.TV.

S-au pus în vânzare bilete pentru amicalul cu Cehia

Întâlnirea cu Cehia de pe stadionul Arcul de Triumf se va desfășura marți, 15 noiembrie, de la ora 18:15. Pentru acest joc s-au pus deja în vânzare biletele, iar costul unui tichet este de 20 de lei.

ADVERTISEMENT

În încercarea de a atrage cât mai mulți copii către fotbalul feminin, FRF a lansat ”Repriza de Joacă”, cel mai mare eveniment de promovare a acestui sport în rândul fetelor cu vârsta cuprinsă între 8 și 11 ani.

Primul eveniment din această serie a avut loc sâmbătă, 5 noiembrie, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), iar micuțele doritoare au fost îndrumate în această acțiune de antrenorii echipe naționale a României de fotbal feminin.

ADVERTISEMENT