Sport

Naționala de handbal a României, blocată pe aeroport în Germania. Când vor pleca spre București

Handbaliștii pregătiți de Xavi Pascual erau pregătiți să se întoarcă în România în jurul orei 17:00, însă zborul a fost anulat din cauza vremii nefavorabile.
17.01.2024 | 17:50
Nationala de handbal a Romaniei blocata pe aeroport in Germania Cand vor pleca spre Bucuresti
Naționala de handbal a României, blocată pe aeroport în Germania. Ce se întâmplă cu zborul spre România
ADVERTISEMENT
17-01-2024
15:52

Zborul naționalei, amânat pentru 18 ianuarie

Zborul naționalei de handbal a fost amânat pentru joi, 18 ianuarie, la ora 14:40. Așadar, sportivii se vor întoarce la hotel și vor mai petrece o noapte în Germania, înainte de a reveni la București.

Jucătorii pregătiți de Xavi Pascual nu au avut de ales, din cauza vremii nefavorabile, astfel că sunt nevoiți să mai petreacă 24 de ore pe tărâm nemțesc, înainte de întoarcerea în țară.

Acum, sportivii trebuie să aștepte să vadă dacă vor mai ajunge în țară, sau nu, în condițiile în care aeroportul din Frankfurt a fost blocat cel puțin până la ora locală 20:00. Sportivii au fost puțini agitați, în condițiile în care au fost urcați în avion și rugați să coboare, astfel că nimeni nu a știut ce se întâmplă cu adevărat.

Naționala de handbal a României, blocată pe aeroport în Germania

Potrivit martorilor prezenți în aeroport, sportivii s-au așezat pe banda de bagaje și așteaptă să vadă care le va fi soarta astăzi. Există chiar și riscul ca zborul să fie amânat până mâine, însă totul va depinde de vreme. Momentan zborul a fost anulat din cauza ploii înghețate, un fenomen meteorologic rar, în care, picăturile de ploaie suprarăcite îngheață instantaneu la atingerea solului sau obiectelor cu temperaturi negative de la sol.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru handbaliști, acest Euro din Germania a fost ”conform așteptărilor”, după cum anunța chiar selecționerul Xavi Pascual. Acesta transmitea într-un interviu acordat FRH că echipa noastră este slabă din punct de vedere valoric, fără individualități, astfel că fanii nu ar trebui să se aștepte nicio clipă la rezultate mari.

”Campionatul European este un cadou pentru noi, România este aici după 28 de ani, avem intenția de a juca un handbal bun, însă trebuie să fim realiști. Noi știm unde suntem ca valoare, cred că meciurile de pregătire cu Franța și Muntenegru au arătat unde suntem și la EURO trebuie să arătam ca o echipă.

ADVERTISEMENT

Handbalul este un sport colectiv și dacă un jucător nu dă 100%, îl vom schimba. România, din păcate, nu are jucători care să facă diferența și din acest motiv cred că suntem mai puternici ca grup”, declara Pascual.

S-a văzut asta și pe teren, unde România nu a contat în nicio partidă, nici măcar în meciul cu Austria, adversar care în cele din urmă a lăsat acasă Spania. Pentru statistică, rezultatele înregistrate de România la acest campionat au fost 24-31 cu Austria, 24-36 cu Spania, 25-31 cu Croația. Nu toată lumea a acceptat, însă, scuza lui Pascual, cum ar fi cazul lui Vasile Stângă.

ADVERTISEMENT

Fostul component al echipei naționale de handbal masculin a evidențiat evoluțiile foarte slabe al românilor și a subliniat că sportivii au avut mari probleme de ordin fizic. ”Nu am ce concluzie să trag. Știam că mergem cu șansa a patra. Eu mă așteptam să joace un handbal de calitate. Am jucat un handbal fără faza a doua și contraatac. Au fost foarte multe greșeli în apărare și atac. A fost un EURO foarte slab.

Nu am mai fost de mult în elita handbalului și trebuia să demonstrăm ceva. Trebuia să arătăm să jucăm handbal modern. Suntem pregătiți foarte slab. Rezistăm o repriză, iar în a doua am luat bătaie. Cam asta e. E o experiență și pentru ei. Croații ne-au bătut fără să se forțeze. Ne-au dat goluri foarte ușoare. Aceste lucruri noi nu le-am făcut”, a declarat Stângă la ”Săptămâna de Handbal”.

ADVERTISEMENT

De altfel, nivelul foarte scăzut al României a fost intuit corect și de către casele de pariuri, care le-au oferit ”tricolorilor” cota 1000 să câștige trofeul, asemeni celor din Insulele Feroe. Mai mult, exceptând partida cu Austria, când favoriții aveau cota 1.25 la victorie, atât Spania cât și Croația au fost creditate cu o cotă de 1.05-1.08 pentru a învinge.

ADVERTISEMENT