Sport

Naţionala de handbal feminin are selecţioner pentru următorul ciclu olimpic! Părţile s-au înţeles şi urmează să semneze contractul. Exclusiv

FANATIK a aflat că Florentin Pera va continua pe banca echipei naţionale de handbal feminin. Selecţionerul s-a înţeles cu Constantin Din şi vor parafa înţelegerea.
29.02.2024 | 20:05
Nationala de handbal feminin are selectioner pentru urmatorul ciclu olimpic Partile sau inteles si urmeaza sa semneze contractul Exclusiv
Naţionala de handbal feminin are selecţioner pentru următorul ciclu olimpic! Părţile s-au înţeles şi urmează să semneze contractul. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut o victorie importantă cu Croaţia, scor 26-24, care consfinţeşte calificarea naţionalei la Campionatul European din luna decembrie.

Naţionala de handbal feminin are selecţioner pentru următorul ciclu olimpic!

Contractul selecţionerului Florentin Pera cu FRH expiră după “dubla” României cu Croaţia, în luna martie. Din informaţiile FANATIK, negocierile dintre cele două părţi au avut succes şi Pera va continua pe banca naţionalei.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că atât Florentin Pera cât şi preşedintele Constantin Din şi-au dat acordul pentru noul contract, care va fi parafat în perioada imediat următoare, după revenirea naţionalei din Croaţia.

Florentin Pera va continua pe banca naţionalei şi în următorul ciclu olimpic, având misiunea de a le readuce pe “tricolore” la Jocurile Olimpice din 2028, după ce a fost ratat obiectivul de calificare la turneul preolimpic pentru Paris.

ADVERTISEMENT
Florentin Pera, pe banca naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu
Florentin Pera, pe banca naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu

Pera are misiunea de a reconstrui naţionala României! S-au retras Neagu şi Pintea

Discuţiile pentru noul contract au demarat imediat după Campionatul Mondial din luna decembrie. România a încheiat competiţia din Danemarca pe locul 12, pierzând la limită prezenţa la turneul preolimpic.

2024 este un an al schimbărilor la echipa naţională. Florentin Pera are misiunea de a reconstrui echipa naţională după retragerile Cristinei Neagu şi Crinei Pintea, cele mai importante handbaliste din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Primul obiectiv este îndeplinit. Victoria împotriva Croaţiei ne asigură calificarea la Euro 2024. Dar, e crucial ca România să încheie pe primul loc în grupa de calificare, pentru a fi cap de serie în grupe la turneul final.

Florentin Pera rămâne şi pe banca Gloriei Bistriţa!

În acest moment, “tricolorele” au 9 puncte din 9 posibile înaintea deplasării din Croaţia. Confruntarea retur este programată duminică, de la ora 18:00. Bosnia-Herţegovina şi Grecia sunt outsiderele grupei.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera va rămâne şi pe banca Gloriei Bistriţa, alături de care are un parcurs remarcabil în acest sezon. Gloria ţinteşte locul doi, care să o propulseze pe un posibil loc în Champions League, fiind calificată în sferturile din EHF European League.

  • 44 de ani are Florentin Pera
  • 2016 este ultimul an în care naţionala României a jucat la Jocurile Olimpice
ADVERTISEMENT