Sport

Croația – România 23-25, tricolorele se califică la Euro 2024 de pe primul loc. Reacția lui Florentin Pera. Update

România a câștigat duelul de pe terenul Croației, scor 25-23, în etapa a 4-a a Grupei 1 de calificare la EURO 2024. ”Tricolorele” și-au asigurat biletele pentru turneul final.
03.03.2024 | 20:46
Croatia  Romania 2325 tricolorele se califica la Euro 2024 de pe primul loc Reactia lui Florentin Pera Update
Selecționerul naționalei de handbal feminin a României, Florentin Pera, s-a arătat extrem de fericit pentru calificarea la Euro 2024, mai ales că a avut la dispoziție un lot lipsit de experiență. Sursă foto: Facebook FRH - Federația Română de Handbal
ADVERTISEMENT
03-03-2024
18:55

Pera, mândru de performanța naționalei

Selecționerul naționalei de handbal feminin a României, Florentin Pera, s-a arătat extrem de fericit pentru calificarea la Euro 2024, mai ales că a avut la dispoziție un lot lipsit de experiență.

”Spiritul de echipă, unitatea grupului, faptul că am format o echipă frumoasă, dorința din apărare, combativitatea au făcut diferența. Maturitatea arătată în joc pe final de joc a făcut din nou diferența.

România, chiar dacă a avut multe jucătoare tinere, a arătat maturitate, am luptat până la ultima picătură de energie și am obținut un rezultat foarte important pentru această nouă echipă. 

Sunt două victorii într-o săptămână împotriva Croației, o echipă cu jucătoare experimentate, care a obținut medalia de bronz în 2020. Sunt fericit pentru că aceste rezultate le vor da multă energie pentru viitor”, a declarat Pera.

 

03-03-2024
17:38

România, calificată de pe prima poziție la EURO 2024

România a reușit să își asigure prima poziție în grupa de calificare pentru EURO 2024, după victoria din Croația, scor 25-23. Cea mai bună marcatoare din tabăra României a fost Sonia Mariana Seraficeanu, cu 6 reușite.

„Tricolorele” sunt pe primul loc în Grupa 1 din care mai fac parte Croația, Grecia și Bosnia.

ROMANIA EURO 2024

03-03-2024
16:20

Croația - România 23-25, în grupa de calificare la EURO 2024 la handbal feminin

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL: 23-25. România a câștigat duelul de pe terenul Croației, scor 25-23, în etapa a 4-a a Grupei 1 de calificare la EURO 2024. 

Min. 55: 23-23. Cristina Laslo reușește să restabilescă egalitatea pe tabelă.

Min. 52: 23-22. România încearcă se egaleze după un contraatac perfect finalizat de Lupei.

Min. 33: 13-13. Lupei a ratat de pe extremă. Ostase a recuperat foarte bine pe pivot și a înscris. 

PAUZĂ: 11-11. România a reușit să marcheze în inferioritate și să nu primească gol în finalul reprizei. Egalitate perfectă la pauză. 

Min. 25: 9-9. Revenire incredibilă a elevelor lui Florentin Pera. În inferioritate numerică, „tricolorele” au înscris de 3 ori la rând. 

Min. 23: 8-6. „Tricolorele” greșesc numeroase mingi în atac. Andreea Popa este eliminată două minute. 

Min. 19: 6-5. Curmenț a apărat excelent de la 7 metri. Croația a preluat conducerea. 

Min. 14: 4-5. Sonia Seraficeanu înscrie de la 7 metri. Daciana Hosu are un început foarte bun în poartă. 

Min. 7: 1-3: Bianca Bazaliu a reușit două goluri spectaculoase. România este în avantaj. 

Min. 5: 0-1. Sonia Seraficeanu a marcat primul gol al partidei.

Min. 1: Partida a început!

România o înfruntă pe Croația în meciul retur din Grupa 1 de calificare la Campionatul European care va avea loc între 28 noiembrie și 15 decembrie 2024, în Austria, Ungaria și Elveția. În meciul tur, „tricolorele” s-au impus în fața Croației, scor 26-24 la Bistrița. 

Duelul din Croația are loc la Koprivnica. România ocupa primul loc în Grupa 1 de calificare după 3 etape, cu maximum de puncte. 

28-02-2024
17:37

România, cu un pas la EURO 2024

România nu mai poate pierde calificarea la EURO 2024 după victoria cu Croația, scor 26-24, în etapa a 3-a din grupa de calificare la turneul final care va avea loc între 28 noiembrie și 15 decembrie 2024, în Austria, Ungaria și Elveția. 

„Tricolorele” sunt pe primul loc în Grupa 1 din care mai fac parte Croația, Grecia și Bosnia. Returul meciului dintre Croația și România va avea loc duminică, 3 martie, la Koprivnica. 

Cea mai bună marcatoare a meciului pentru naționala României a fost pivotul Lorena Ostase (9 goluri). România ocupă primul loc în grupă cu 6 puncte. Croația se află pe poziția secundă, cu 4 puncte, în timp ce Grecia și Bosnia ocupă ultimele două poziții.  

Miza primului loc în grupa de calificare o reprezintă statutul de cap serie la tragerea la sorți a grupelor EURO 2024. Primele două echipe din fiecare grupă merg direct la Euro 2024, dar și cele mai bune 4 locuri 3. 

Clasament

28-02-2024
15:25

România - Croația 26-24, în grupa de calificare la EURO 2024 la handbal feminin

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL: 26-24. România a câștigat duelul de pe teren propriu cu Croația, scor 26-24, în etapa a 3-a a Grupei 1 de calificare la EURO 2024. 

Min. 49: 23-20. Croația a redus din diferență. Finalul de meci este unul echilibrat. 

Min. 45: 21-17. România rămâne în avantaj. „Tricolorele” se îndreaptă spre a 3-a victorie în tot atâtea meciuri în Grupa 1 de calificare la EURO 2024. 

Min. 39: 18-14. „Tricolorele” au turat motoarele și s-au distanțat pentru prima oară la 4 goluri pe tabelă. Start excelent de repriză secundă. 

PAUZĂ. 13-11. Ostase marchează și stabilește scorul pauzei. Pivotul naționalei României a marcat deja de 5 ori. 

Min. 25: 10-8. România revine în față. „Tricolorele” caută să intre în avantaj la cabine. Bazaliu a greșit în atac. 

Min. 19: 7-5. România reușește să rămână în față, însă ambele naționale au greșit extrem de mult în ofensivă. 

Min. 14: 5-4. Alicia Gogîrlă a înscris spectaculos la vinclu. 

Min. 10: 3-2. Croația a echilibrat partida. Româncele nu au mai marcat de 6 minute. 

Min. 5: 3-0. Corina Lupei înscrie pe contraatac. România a început ca din tun partida. 

Min. 1: 1-0. Partida a început! Cristina Laslo, noul lider al naționalei României, a deblocat tabela. 

România o înfruntă miercuri, 28 februarie, de la ora 18:30 pe Croația la Bistrița în a treia etapă din Grupa 1 de calificare la EURO 2024 la handbal feminin. Cele două formații sunt neînvinse în grupă după primele două meciuri. „Tricolorele” lui Florentin Pera sunt la primul meci după retragerile de la națională pentru Cristina Neagu și Crina Pintea. 

Meciul România – Croația are loc miercuri, 28 februarie, cu începere de la ora 17:30, în cadrul grupei 1 a preliminariilor pentru EURO 2024 la handbal feminin. Cele două naționale fac parte dintr-o grupă alături de Grecia și Bosnia-Herțegovina și conduc, ocupând primele două locuri, cu câte patru puncte. Croația este un adversar deosebit de valoros, medalie de bronz la ultimul EURO, iar pentru noi începe viața fără Cristina Neagu și Crina Pintea, retrase de sub tricolor.

Unde se joacă meciul România – Croația

Confruntarea România – Croația se desfășoară miercuri, 28 februarie, de la ora 17:30 în Sala Sporturilor din Bistrița, oraș unde handbalul feminin românesc are o bună echipă, Gloria, care este antrenată chiar de selecționerul Florentin Pera. La Bistrița există mare interes pentru handbal, tribunele fiind mai mereu pline, mai ales la partidele echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera este conștient că trebuie timp și multă muncă pentru reconstruirea unei echipe naționale de valoare. „Chiar dacă Croația este medaliată cu bronz la CE 2020 și va alinia miercuri cea mai bună formație a momentului, echipa noastră este motivată și va aborda ambele jocuri cu încredere și dorință clară de victorie. Procesul de reconstrucție nu va fi ușor, dar handbalul românesc feminin nu a dus niciodată lipsă de jucătoare de valoare.

Cine transmite la TV partida România – Croația

Partida România – Croația se joacă miercuri, 28 februarie, de la ora 17:30, în Sala Sporturilor din Bistrița, în grupa 1 a preliminariilor EURO 2024 la handbal feminin și va fi televizată în direct și in exclusivitate numai pe postul PRO Arena. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Noul căpitan al naționalei, după retragerea celei care a fost supranumită de străini Messi al handbalului feminin. este coordonatoarea de la Gloria Bistrița, Cristina Laslo. „Sunt foarte onorată, dar și conștientă de responsabilitatea care îmi revine și sper că pas cu pas, alături de fete și de staff, să facem o treabă excelentă. Doar împreună putem deveni o echipă și sper, cu atuurile mele, cu dinamica mea, să-mi ajut colegele”, a declarat, pentru pagina de Facebook a FRH, Cristina Laslo.

Multe indisponbilități în lotul României, două debutante și nouă jucătoare noi față de ultima competiție

Cu siguranță va fi un examen foarte dificil pentru fetele pregătite de selecționerul Florentin Pera. Vom avea un lot foarte tânăr, cu debutantele Ștefania Stoica și Bianca Voica. Nouă jucătoare nu au făcut parte din lotul de la ultima competiție majoră, turneul final al CM. Sunt foarte multe jucătoare indisponibile și culmea că o mare parte dintre ele sunt portari: Alexandra Dindiligan, Diana Ciucă, Eliza Buceschi, Nicoleta Dincă, Yulia Dumanska și Denisa Șandru.

ADVERTISEMENT

Lotul Croației are nu mai puțin de șapte jucătoare selecționate din Liga Florilor, prima noastră divizie, care le cunosc bine pe jucătoarele noastre, fiind colege de club: Ivana Kapitanovic (Rapid), Tea Pijevic (Gloria Buzău), Katarina Jezic (Dunărea Brăila), Paula Posavec (Gloria Bistrița), Valentina Blazevic (Gloria Buzău), Dejana Milosavljevic (SCM Craiova), Katarina Pavlovic (Minaur Baia Mare).

Cote la pariuri la jocul România – Croația

Deși nu mai sunt Neagu și Pintea și lipsesc atâtea jucătoare importante casele de pariuri tot naționala României o văd având prima șansă la cota de 1,75. O victorie a oaspetelor, care nu pare deloc improbabilă, are cotă de 2,50. Șansă dublă 1X are cotă de 1,55 iar șansă dublă X2 de 2,10. Total goluri peste 52 are cotă 1,65.

ADVERTISEMENT

Returul va avea loc duminică, 3 martie, la Koprivnica, unde e echipa fanion din handbalul croat, Podravka. Sunt cinci meciuri oficiale între cele două echipe și bilanțul este de 3-2 pentru tricolore. Primul joc, 36-33 pentru noi, a fost în 2008, pentru locul 5 la EURO iar ultimul în 2020, în pandemie, fără spectatori, 25-20 pentru croate, tot în competiție EURO.

Lotul României pentru dubla cu Croația din preliminariile EURO 2024

Portari: Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), Bianca Curmenț (SCM Craiova)

Extreme dreapta: Mihaela Mihai (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud);

Interi dreapta: Daria Bucur (SCM Gloria Buzău, Alicia-Maria Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea), Alisia Boiciuc (CSM Corona Braşov);

Centri: Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Andreea Cristina Popa (HC Dunărea Brăila), Elena Roşu Dache (CS Măgura Cisnădie);

Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Angela Ştefania Stoica (CSM Bucureşti);

Extreme stânga: Corina Lupei (HC Dunărea Brăila); Roberta Stamin (HC Zalău)

Pivoți: Lorena Ostase (CS Rapid Bucureşti), Ana Ciolan (CSM Târgu Jiu), Elena Bianca Voica (CSM Corona Braşov).

ADVERTISEMENT