Sport

Naționala României, ținta ironiilor după rușinea cu Muntenegru. Succesul Ungariei pe Wembley a turnat și mai multă sare pe rană

Etapa a patra din Liga Națiunilor 2022 va rămâne una de tristă amintire pentru poporul nostru. „Tricolorii” au fost umiliți de Muntenegru, în timp ce Ungaria a făcut show pe Wembley.
15.06.2022 | 10:04
Nationala Romaniei tinta ironiilor dupa rusinea cu Muntenegru Succesul Ungariei pe Wembley a turnat si mai multa sare pe rana
„Tricolorii” și federalii su fost ironizați la maximum după eșecul istoric cu Muntenegru, scor 0-3. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Românii au făcut haz de necaz după o nouă înfrângere a echipei naționale de fotbal, de această dată una foarte greu de suportat. „Tricolorii” au pierdut la scor de neprezentare, pe teren propriu, cu Muntenegru și sunt ultimii în Grupa G din Liga 4.

Cele mai tari glume după România – Muntenegru 0-3

La polul opus, maghiarii sunt la un pas de calificarea în play-off-ul UEFA Nations League. Vecinii noștri sunt pe primul loc într-o grupă infernală, cu Italia, Germania și Anglia. Selecționata lui Marco Rossi, este pe primul loc, cu șapte puncte, după ce, în ultima rundă, s-a impus pe Wembley, scor 4-0.

ADVERTISEMENT

În timpul umilinței de pe Giulești, FANATIK a prezentat imagini exclusive cu Mihai Stoichiță, care râdea în tribună, chiar dacă fanii naționalei îl înjurau pe el și întreaga conducere a Federației Române de Fotbal. La final, românii au râs și ei de „tricolori” și de șefii fotbalului românesc. N-a scăpat nici actualul selecționer, Edi Iordănescu, fiul marelui Anghel Iordănescu.

Prestația României din Giulești a fost pusă în oglindă cu cea a Ungariei de pe Wembley. Fanii și-ar fi dorit ca maghiarii să fie ei cei care să fie conduși la scor de neprezentare de Muntenegru, iar noi să defilăm pe Wembley.

ADVERTISEMENT

Naționala României suferă din cauza lipsei unui vârf autentic. Denis Alibec s-a accidentat în partida cu Bosnia, iar George Pușcaș a ratat pe bandă rulantă în cvadrupla din Liga Națiunilor, inclusiv un penalty cu Finlanda. Românii l-ar vrea în atac pe Ionel Ganea (45 de selecții, 19 goluri), chiar dacă a ajuns la 48 de ani și are „câteva” kilograme în plus.

În urmă cu 28 de ani, naționala României obținea cea mai bună performanță din istorie la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii. „Tricolorii” au ajuns în sferturile de finală, după ce, pe parcurs, au învins inclusiv Argentina, scor 3-2. Acum, Muntenegru șterge cu noi pe jos și ne bate la general cu scorul de 5-0.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, comparat cu Pablo Cortacero

Răzvan Burleanu conduce de opt ani fotbalul românesc, perioadă în care echipa națională n-a bifat decât o singură calificare la un turneu final, EURO 2016. Înjurat și el puternic pe Giulești, pe internet, șeful de la Casa Fotbalului a fost comparat cu Pablo Cortacero, spaniolul care a contribuit la dezastrul lui Dinamo, club proaspăt retrogradat în Liga 2.

„România a întors rezultatul”

O altă postare amuzantă după România – Muntenegru 0-3 a fost cea cu „România a întors rezultatul”. Dacă pe teren fotbaliștii lui Edi Iordănescu n-au reușit să conteze deloc pe tabela de marcaj, un internaut a întors cu susul în jos poza rezultatului final.

ADVERTISEMENT

Alt fan al naționalei a postat o captură dintr-o conversație pe care a încercat să o poarte pe contul oficial al federației din Ungaria. Dacă în urmă cu câteva luni le adresa vecinilor noștri nu cele mai prietenoase mesaje, acum, românul i-a întrebat dacă nu cumva pot să ne învețe și pe noi fotbal.

Următoarele șansele ale „tricolorilor” de a fi subiect de glume sunt în septembrie. România mai are de jucat două meciuri în Liga Națiunilor, cu Finlanda, în deplasare, pe 23 septembrie, și cu Bosnia-Herțegovina, acasă, pe 26 septembrie. Naționala lui Edi Iordănescu e pe ultimul loc, cu trei puncte, și riscă retrogradarea în Liga C.

ADVERTISEMENT