Sport

Naționala U17 a României, ultimul pas pentru calificarea la Euro. Șase stranieri în lot

Echipa națională U17 a României mai are un singur pas pentru calificarea la Euro 2024, iar selecționerul Nicolae Roșca a anunțat lotul pentru Turul de Elită.
11.03.2024 | 16:55
Nationala U17 a Romaniei ultimul pas pentru calificarea la Euro Sase stranieri in lot
Echipa națională U17 a României mai are un singur pas pentru calificarea la Euro 2024, iar selecționerul Nicolae Roșca a anunțat lotul pentru Turul de Elită. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Micii tricolori au încheiat faza preliminară pe locul secund și astfel au ajuns la Turul de Elită, de unde se pot califica la Campionatul European găzduit de Cipru în perioada 20 mai – 5 iunie.

Lotul naționalei U17 cu care se abordează calificarea la Euro

Naționala U17 a României se pregătește de marele test care poate aduce o calificare importantă la Euro. Selecționerul Nicolae Roșca a anunțat un lot format din 21 de jucători pentru Turul de Elită.

ADVERTISEMENT

Pe listă se regăsesc 6 jucători care evoluează în străinătate, 5 în Italia și unul în Germania. Dintre echipele din țară cele mai bine reprezentate sunt Farul Constanța, FCSB, dar și Universitatea Craiova.

Cei 21 de jucători convocați de Nicolae Roșca sunt următorii:

  • Portari: Bogdan Ungureanu (FC Rapid 1923), Riccardo Radu (Juventus | Italia), Mihai Răcășan (CFR Cluj)
  • Fundași: Ștefan Ioniță (Salernitana | Italia), Florin Gașpăr (Universitatea Craiova), John Dumitra (Farul Constanța), Eduard Cotor (Vfl Osnabruck | Germania), Andrei Racu (Atalanta | Italia), Alin Techereș (Universitatea Cluj), Narcis Ilaș (Lazio | Italia)
  • Mijlocași: Iustin Doicaru (Farul Constanța), David Popa (FCSB), Diego Burlacu (FC Bacău), Matyas Laszlo (FCSB), Mihai Toma (FCSB), Robert Petculescu (Universitatea Craiova), Alexandru Stoian (Farul Constanța), Yanis Pîrvu (FC Argeș), Troy Tomșa (Sassuolo | Italia)
  • Atacanți: Raul Stanciu (UTA Arad), Eric Somandru (Farul Constanța)
ADVERTISEMENT

Partidele din Turul de Elită se vor desfășura în perioada 20-26 martie, pe stadioanele de la Mogoșoaia, Buftea și Chiajna și vor fi transmise în direct pe frf.tv. Programul întâlnirilor este următorul:

  • 20 martie, ora 12:00: Suedia – Bulgaria (Chiajna), Țara Galilor – ROMÂNIA (CNF Buftea)
  • 23 martie, ora 12:00: Țara Galilor – Suedia (Chiajna), Bulgaria – ROMÂNIA (CNF Buftea)
  • 26 martie, ora 11:00: Bulgaria – Țara Galilor (CNF Mogoșoaia), ROMÂNIA – Suedia (CNF Buftea)
ADVERTISEMENT

Cum se ajunge la Euro 2024

Câștigătoarele celor 8 grupe ale Turului de Elită se vor califica la Campionatul European găzduit de Cipru. Tot acolo vor ajunge și cele mai bune 7 echipe din cele 8 ocupante ale locurilor secunde, cu cele mai bune rezultate în fața formațiilor de pe locurile 1 și 3.

Adversarele României de la Turul de Elită U17 au avut un parcurs mai bun decât selecționata noastră, însă au făcut parte și din grupe mai accesibile. Astfel, Țara Galilor a obținut două victorii cu Belgia și Gibraltar, într-o grupă în care Israel nu a putut participa la turneu din cauza războiului.

ADVERTISEMENT

Bulgaria a terminat pe prima poziție într-o grupă cu Ungaria, Bosnia Herțegovina și Andorra. Vecinii de la sud de Dunăre au remizat cu bosniacii și au triumfat în celelalte două meciuri.

În schimb, Suedia, la fel ca România, a ocupat locul doi în grupa de calificare. Nordicii au înregistrate două victorii cu Moldova și Letonia și au pierdut în fața liderul grupei, Polonia.

ADVERTISEMENT