News

”Și NATO este o alianță nucleară”. Franța reacționează în forță după amenințările lui Putin

Ministrul de externe din Franța, Jean-Yves Le Drian, a reacționat după amenințările lui Vladimir Putin la adresa Occidentului. Diplomatul spune că și NATO ”este o alianță nucleară”.
24.02.2022 | 23:24
Si NATO este o alianta nucleara Franta reactioneaza in forta dupa amenintarile lui Putin
ADVERTISEMENT

Joi dimineață, atunci când a anunțat invazia Ucrainei, Vladimir Putin a lansat și un avertisment dur către țările din Occident.

Liderul de la Kremlin a ameninţat cu ”consecinţe pe care nu le-aţi mai văzut” statele care ar putea interveni în favoarea Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Indirect, acesta a făcut referire la statele membre din Organizația Tratatului Nord Atlantic (NATO), care au condamnat ferm războiul din Ucraina.

Franța, după ce Vladimir Putin a amenințat Occidentul: ”NATO este o alianță nucleară”

Întrebat dacă amenințarea lui Putin echivalează cu una legată de utilizarea armelor nucleare, ministrul de externe din Franța, Jean-Yves Le Drian, a spus că asta s-a înțeles din discurs.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, diplomatul francez a ținut să-i ofere o replică liderului de la Moscova. Le Drian a spus că NATO este, de asemenea, o ”alianță nucleară”.

”Alianţa Atlantică este şi o alianţă nucleară”, a avertizat Jean-Yves Le Drian la postul francez TF1, citat de Național Post.

ADVERTISEMENT

În apariția sa publică de joi, ministrul francez l-a numit pe preşedintele rus Vladimir Putin drept ”dictator” şi a promis sancţiuni occidentale care ”vor lovi în inima” Rusiei.

Putin, amenințare fără precedent pentru lumea civilizată

În momentul în care a dat undă verde pentru invazia Ucrainei, Vladimir Putin a amenințat întreaga lume, că, dacă va interveni în conflict, va avea de înfruntat consecințe pe care nu le-a mai avut niciodată.

ADVERTISEMENT

Liderul de la Kremlin le-a solicitat celorlalte puteri mondiale să nu intervină în războiul din Ucraina. În caz contrar, Putin le-a amenințat că vor există repercusiuni fără precedent.

”Nimeni nu ar trebui să simtă vreo urmă de îndoială că un atac direct asupra Rusiei se va încheia altfel decât cu înfrângerea potențialului agresor și cu consecințe teribile pentru respectivul atacator”, a afirmat, joi, Putin.

Apoi, acesta a amenințat că ”Oricine va încerca să ne obstrucționeze, darămite să ne amenințe țara și poporul nostru, trebuie să știe că răspunsul Rusiei va veni fără întârziere și va avea de înfruntat consecințe pe care nu le-a mai întâlnit niciodată în istoria sa.

Suntem pregătiți pentru orice scenariu. Vom lua toate măsurile necesare în acest sens. Sper că voi fi ascultat”, a punctat președintele rus la primele ore ale dimineții.

ADVERTISEMENT