Sport

„Neagoe, Neagoe a băgat Rapidu-n B”. Giuleștenii au amintiri de coșmar cu „Geană” din urmă cu 34 de ani

Eugen Neagoe le trezește amintiri de coșmar giuleștenilor, fiind autorul reușitei care a retrogradat-o matematic pe Rapid București în Divizia B în sezonul 1988-1989.
16.04.2023 | 08:11
Neagoe Neagoe a bagat Rapidun B Giulestenii au amintiri de cosmar cu Geana din urma cu 34 de ani
Eugen Neagoe le trezește amintiri de coșmar suporterilor rapidiști înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Rapid București se pregătește de derby-ul cu Universitatea Craiova de pe stadionul „Ion Oblemenco” din Duminica Paștelui, de la ora 21:00. Eugen Neagoe se află la „cârma” formației din Bănie, iar tehnicianul „alb-albaștrilor” le trezește amintiri de coșmar vechi de 34 de ani suporterilor giuleștine.

Giuleștenii au amintiri de coșmar cu „Geană” înaintea derby-ului din Bănie: „Neagoe, Neagoe a băgat Rapidu-n B”

Rapid București are amintiri de coșmar împotriva olteanului Eugen Neagoe din sfârșitul anilor ′80, fiind „călălul” giuleștenilor în sezonul 1988-1989. „Geană„ se va întâlni din nou cu trupa „alb-vișinie” pe stadionul „Ion Oblemenco” într-un derby crucial pentru șansele la podiumul din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Ziua de 11 iunie 1989 este de neagră amintire pentru suporterii celor de la Rapid București, însă nu la fel pentru Eugen Neagoe. Giuleștenii retrogradau pentru a cincea oară în Divizia B pe vechea „Potcoavă”, după o victorie a Craiovei din sezonul 1988-1989, iar „Geană” se afla printre jucătorii din lotul oltenilor.

Craiova condusă de Sorin Cârțu de pe banca tehnică s-a impus pe fostul stadionul „Central” cu 5-0 în fața celor de la Rapid București. Giuleștenii aveau nevoie de victorie pe vechea „Potcoavă” și cautau revanșa pentru a face un pas înainte de la salvarea de la retrogradare pentru că o înfrângere i-ar fi trimis în Divizia B cu patru etape înainte de final.

ADVERTISEMENT

La începuturile carierei, Eugen Neagoe a înscris unicul gol al derby-ului din Capitală și i-a retrogradat matematic pe rapidiști. Astfel, a luat naștere cunoscuta scandare „Neagoe, Neagoe a băgat Rapidu-n B”, însă care a dispărut odată cu timpul din vitrina ultrașilor olteni.

A fost al șaptelea gol marcat de Eugen Neagoe în sezonul 1988-1989 pentru Craiova. Trimiși în Divizia B de pe atunci de golul lui „Geană”, Rapid București a revenit după doar un sezon petrecut în eșalonul secund în anul în care în Bănie era cucerit ultimul event.

ADVERTISEMENT

La 34 de ani de la golul lui Eugen Neagoe de pe stadionul din Capitala, suporterii olteni speră ca „Geană” să fie „călăul” celor de la Rapid București din nou. Deși nu poate repeta isprava din sezonul 1988-1989, tehnicianul Universității Craiova poate să îi țină pe giuleșteni pe locul cinci din play-off.

Derby-ul Universitatea Craiova – Rapid este crucial pentru cupele europene. Pe cât cred oltenii că vor termina în SuperLiga: „Dau în scris”

Oltenii sunt cu gândul la calificarea în preliminariile cupelor europene și speră sa câștige cele trei puncte din derby-ul cu Rapid București. Universitatea Craiova se află pe locul patru în clasamentul din SuperLiga, la cinci puncte în spatele celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Silvian Cristescu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că trupa lui Eugen Neagoe va termina pe poziția a treia, dacă „Geană” nu va mai avea probleme de lot. În ultima perioadă, formația din Bănie a fost lovită de ghinionul accidentărilor.

„Este o ediție foarte disputată, dar Farul s-a dus în fața. Șansele noastre la titlu sunt mici, trebuie să câștigi toate meciurile și nici atunci nu este suficient, așa îmi spune mie matematica. Am trecut de meciurile grele cu CFR, FCSB și Farul, trebuie să iei șase puncte după meciurile cu Rapid și Sepsi, apoi recalculezi.

Dacă iei șase puncte te gândești, dar dacă nu iei te gândești la sezonul următor. Șanse sunt să prinzi locul trei, chiar și locul patru poate merge la baraj dacă CFR Cluj câștiga Cupa. Trebuie să vedem ce facem în meciurile astea două, după aceea putem să discutăm despre locul trei, doi sau poate locul unu, nu se știe.

„Trebuie să avem toți jucătorii valizi și dau scris că vom fi pe locul trei, dar din păcate nu este așa. O să avem în continuare jucători accidentați, Crețu joacă cu dureri, Baiaram a stat trei luni și este la 50% din capacitate, s-au accidentat Screciu și Ișfan”, a spus Silvian Cristescu.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,90 este cota pentru ”ambele echipe înscriu” la Universitatea Craiova – Rapid

ADVERTISEMENT