News

Nelu Tătaru anunță că masca de protecție ar putea redeveni obligatorie: ”Dacă evoluția va ajunge acolo”

Fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat că în funcție de evoluția noului val pandemic, purtarea măștii de protecție în spațiile închise ar putea redeveni obligatorie în România.
13.07.2022 | 07:09
Nelu Tataru anunta ca masca de protectie ar putea redeveni obligatorie Daca evolutia va ajunge acolo
Nelu Tătaru anunță că masca de protecție poate redeveni obligatorie dacă situația pandemică o va impune. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

În același context, Nelu Tătaru a completat că masca de protecție ar putea redeveni obligatorie și în mijloacele de transport în comun. La RFI, fostul ministru al sănătății a subliniat că în lupta cu boala Covid-19 este nevoie de o schimbare a strategiei.

Nelu Tătaru anunță că în Europa se poartă iar masca

Cel care în prezent este președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a mai declarat că România încă are mult de recuperat la capitolul educație sanitară.

ADVERTISEMENT

În ciuda creșterii numărului cazurilor noi de infectare cu Sars-Cov-2, Nelu Tătaru crede că pentru moment nu se impune aplicarea unor restricții sanitare noi.

Totodată, acesta consideră că România n-a ajuns în etapa în care se poate spune că există valul șase de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al sănătății crede că la creșterea numărului cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2 s-a ajuns pentru că în această perioadă mulți români pleacă în concedii și nu mai sunt atenți la măsurile de protecție sanitară.

Românii suferă la capitolul educație sanitară

Astfel, acesta a recomandat ca o persoană care are simptomele infectării cu noul coronavirus să poarte masca de protecție când iese din casă. Nu în ultimul rând, Tătaru crede că spălatul pe mâini rămâne în continuare o măsură importantă în pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el a reamintit că la fel de importantă este și evitarea locurilor aglomerate sau purtarea măștii de protecție în astfel de locuri. ”Câteva țări din Europa au reintrodus această mască (n.r. – de protecție) în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun.

Dacă evoluția (n.r. – pandemiei de Covid-19) va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură.

ADVERTISEMENT

Cred că suntem cu un personal medical care a trecut acel prag de început, cred că suntem cu niște spitale un pic mai dotate, cred că suntem cu niște materiale sanitare pe care le găsim în toate spitalele, dar cred că acea educație sanitară încă lasă de dorit”, a declarat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT
Tags: