Sport

Neluțu Varga, sumă impresionantă pentru a achita datoriile de la CFR Cluj. Ardelenii, drum liber spre cupele europene

CFR Cluj are cale liberă spre cupele europene după ce patronul Neluțu Varga a plătit toate datoriile care se adunaseră. Astfel, CFR Cluj își poate lua licența de la UEFA.
03.04.2023 | 16:35
Nelutu Varga suma impresionanta pentru a achita datoriile de la CFR Cluj Ardelenii drum liber spre cupele europene
CFR Cluj are cale liberă spre cupele europene după ce patronul Neluțu Varga a plătit toate datoriile care se adunaseră. Astfel, CFR Cluj își poate lua licența de la UEFA
ADVERTISEMENT

Campioana României a fost amendată de UEFA din cauza neconformării asupra cerințelor financiare pentru stagiunea 2022/2023 și risca să îi fie interzisă participarea în competițiile din Europa în următoarele trei sezoane.

Cât a plătit Neluțu Varga pentru a scăpa CFR Cluj de datorii

Sub amenințarea interzicerii de a juca în cupele europene, Neluțu Varga a luat decizia să achite toate datoriile de la CFR Cluj și astfel ardelenii își pot depune fără emoții dosarul pentru obținerea licenței de la UEFA.

ADVERTISEMENT

Conform prosport.ro, omul de afaceri a fost nevoit să scoată din buzunar nu mai puțin de 3,5 milioane de euro pentru a achita restanțe salariale, prime mai vechi și datorii către foștii jucători sau către alte cluburi. ”Am plătit tot ce era de achitat. Nu mai sunt restanțe”, a declarat Varga, pentru sursa citată.

În această sumă au intrat două salarii restante și prime de obiectiv din actualul sezon de Europa către actualii jucători și achitarea datoriilor către Sergiu Buș și Giedrius Arlauskis, foști fotbaliști în Gruia care au câștigat procesele cu clubul.

ADVERTISEMENT

Un alt litigiu încheiat prin plata datoriei a fost cel cu gruparea FC Sochi. CFR Cluj a plătit cei aproximativ 400.000 de euro către clubul din Rusia pentru transferul atacantului Marko Dugandzic, care între timp a ajuns la Rapid.

Varga a plătit și primele pentru titlul din sezonul precedent

În aceste condiții, CFR Cluj nu ar trebui să aibă emoții cu licențierea, așa cum de altfel patronul din Gruia anunța încă de acum două săptămâni la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

”Nu vor fi probleme la anul cu cupele europene, exclus. Se tot spune asta, dar de cinci ani suntem echipa cu bugetul cel mai mare și cu performanțele cele mai mari. Deci nu are rost să discutăm asta. Eu m-am săturat de balivernele astea. Sunt doar speculații”, spunea Varga.

Mai mult, la începutul lunii martie FANATIK a anunțat în exclusivitate că Neluțu Varga a făcut un efort financiar considerabil și le-a plătit tuturor, jucători și antrenori, primele de titlu pentru sezonul anterior. A fost vorba de circa 1,1 milioane de euro, o sumă impresionantă care a readus buna dispoziție în vestiarul clujean.

ADVERTISEMENT

Primele de titlu au fost puțin diferite de la jucător la jucător, în funcție de numărul de meciuri jucate, dar și de statutul în cadrul echipei. Cei care au jucat mai puțin au încasat ”doar” 30.000 de euro, în timp ce oamenii de bază, în frunte cu Mario Camora, Ciprian Deac, Andrei Burcă sau Nana Boateng au luat prima maximă: 50.000 de euro de căciulă!

ADVERTISEMENT