Fotbal international

Nemții se tem că ibericii vor pierde cu Japonia. Speculații în presa din Germania: ”Doar un 8-0 ne ajută în fața Spaniei”

Germania tremură înaintea meciurilor decisive din Grupa E, și ia în calcul un eventual eșec al Spaniei cu Japonia, mai cu seamă că ibericii ar avea drum deschis către finală.
01.12.2022 | 16:37
Nemtii se tem ca ibericii vor pierde cu Japonia Speculatii in presa din Germania Doar un 80 ne ajuta in fata Spaniei
Nemții se tem că ibericii vor pierde cu Japonia. Speculații în presa din Germania: ”Doar un 8-0 ne ajută în fața Spaniei”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Învinsă de Japonia, 1-2, Germania are încă șanse la calificarea în optimi. Dar numai pentru că Japonia n-a izbutit să treacă de Costa Rica. Însă, multe depind de ceea ce se întâmplă în jocul dintre niponi și iberici. Luis Enrique spune că echipa sa va juca la victorie, dar fanii nu s-ar supăra ca La Roja să termine grupa pe doi, pentru a evita Brazilia în drumul spre finală. Iar presa germană pare conștientă că este un scenariu de luat în seamă.

Germanii au emoții înainte de Japonia – Spania: ”Speculații aprinse înainte de meciul decisiv”

Ieri, Franța și-a menajat bună parte dintre jucătorii exponențiali. Și, până la intrarea lui Mbappe & Co nu a tras șut pe poartă contra Tunisiei. În fața căreia a pierdut, 0-1, în condițiile în care era deja calificată.

ADVERTISEMENT

Tunisienii nu au mers însă mai departe doar pentru că Australia s-a impus, 1-0, contra Danemarcei. Iar campioana lumii îi poate mulțumi lui Leckie că i-a salvat de la un scandal de proporții.

Calcule

Spectrul unui astfel de caz planează însă și astăzi, în Grupa E. Ale cărei calcule le cunoașteți deja din analiza FANATIK realizată după etapa a doua.

ADVERTISEMENT

Spania și-a deschis deja drum spre optimi. Și, mai mult, ar avea motive întemeiate să le ofere niponilor, printr-o înfrângere, primul loc în grupă.

Ar ieși astfel de pe un culoar în care, în sferturi, ar da piept cu Brazilia. Și ar merge pe unul în care va juca cu Croația, Maroc sau Belgia în optimi.

ADVERTISEMENT

După care, probabil, cu Portugalia, pe care a învins-o recent, în sferturile de finală. Iar apoi, dacă Senegal sau Polonia nu dau lovitura, cu învingătoarea dintre Anglia și Franța.

Mai mult, spaniolii au un atu. Chiar și cu o înfrângere contra Japoniei, sunt eliminați doar în cazul în care Germania pierde cu Costa Rica. Or nemții, cu un singur punct la activ, au nevoie de succes pentru a merge mai departe.

ADVERTISEMENT

În plus, Luis Enrique pare decis să facă schimbări în echipă. Alba, care are o vârstă, Rodri și Gavi, care au avut parte de lovituri destul de serioase, și Busquets, pentru a evita al doilea galben, ar putea să fie menajați, scrie presa spaniolă.

Antrenorul ibericilor a insistat însă, că indiferent ce echipă va alinia, Spania va juca la victorie acest meci. ”O remiză joi, împotriva Japoniei, ne-ar duce probabil în optimi, dar nu vom specula.

Ne vom folosi toată puterea și vom încerca victoria pentru a ne asigura primul loc în clasamentul grupei”, a spus acesta.

Ce spun germanii

Pentru jurnaliștii germani însă, declarațiile nu sunt suficiente. Și o probează analiza făcută de ”Bild”. Care spune clar, încă din titlu, ”Doar un 8-0 ne ajută în fața Spaniei”.

Și, da, nu este o greșeală. Este adevărat, la 1-0 pentru Japonia, le este suficient un succes cu 7-0 contra celor din Costa Rica pentru a se califica. Însă, dacă tot este vorba despre calcule, un 8-0 acoperă și varianta în care Spania pierde la limită, dar marchează, cu niponii.

”Cum avem garanția că mergem mai departe. Dacă învingem Costa Rica și Spania învinge Japonia. Dacă cele două fac egal, trebuie să câștigăm la două goluri. Dacă spaniolii pierd, trebuie să recuperăm ouă goluri la ei. Un 8:0 ar fi suficient”, scrie Bild.

Jurnaliștii germani reamintesc că echipa lor a izbutit deja o astfel de diferență la Cupa Mondială, în 2002, cu Arabia Saudită. Dar și faptul că sub conducerea lui Hansi Flick au câștigat și cu 9-0, cu Liechtenstein.

Flick însă este mai degrabă rezervat. ”Nu mai avem calificarea în întregime în propriile noastre mâini. Ar fi lipsă de respect împotriva celor din Costa Rica dacă ne așteptăm să înscriem opt goluri”, a spus selecționerul german.

ADVERTISEMENT