Fotbal international

Neymar, la pământ după eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială: „Sunt distrus psihic”

Neymar a izbucnit în plâns imediat după eliminarea Braziliei de la Campionatul Mondial, fiind consolat cu greu de fiul lui Ivan Perisic.
10.12.2022 | 18:15
Neymar la pamant dupa eliminarea Braziliei de la Cupa Mondiala Sunt distrus psihic
Fiul lui Ivan Perisic l-a consolat pe Neymar care izbucnise în plâns după eliminarea Braziliei. Sursă foto: twitter.com
ADVERTISEMENT
10-12-2022
16:31

Neymar, resemnat după eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială

Brazilia a pierdut în fața Croației la loviturile de departajare. Favorită la câștigarea titlului înaintea competiției, Selecao a părăsit turneul final în sferturile de finală. 

Neymar Jr. a digerat cu greu înfrângerea împotriva vicecampionilor mondiali en-titre și a izbucnit în plâns la finalul partidei. La o zi după înfrângerea dureroasă, fotbalistul brazilian a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. 

Sunt distrus psihic. Aceasta a fost cu siguranță înfrângerea care m-a durut cel mai tare, care m-a paralizat timp de zece minute, care m-a făcut să mă prăbușesc și să plâng încontinuu. O să doară mult timp, din păcate.

Am luptat până la final. De asta sunt mândru de coechipierii mei pentru că au dat dovadă de angajament și dăruire. Acest grup merita, noi meritam, Brazilia merita, dar nu aceasta a fost voia lui Dumnezeu.

A meritat fiecare sacrificiu făcut. Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat. Din păcate, nu am reușit. O să doară mult timp. Mulțumesc lui Dumnezeu, mi-a dat totul și nu mă pot plânge”, au fost cuvintele lui Neymar.

Starul brazilian a deschis scorul pentru „Selecao”, egalând recordul de goluri al lui Pele la națională, însă Croația a egalat prin Bruno Petkovic, în minutul 117, la primul șut pe poartă al croaților.

Fiul lui Ivan Perisic l-a consolat pe Neymar care izbucnise în plâns după eliminarea Braziliei

Fiul lui Ivan Perisic, mijlocașul lui Tottenham și al naționalei Croației, l-a consolat pe Neymar, care izbucnise în plâns imediat după eliminarea Braziliei de la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Filmulețul s-a viralizat rapid pe internet și a strâns un numă mare de aprecieri, microbiștii felicitând atitudinea plină de fair-play a puștiului.

Brazilia a fost eliminată la loviturile de departajare după ce Rodrygo și Marquinhos au ratat, în timp ce croații nu au ratat niciunul din cele patru penalty-uri avute.

ADVERTISEMENT
  • 30 de ani are Neymar

„Cred că a fost ultimul meu mondial!”

Neymar a oferit o declarație imediat după meci, anunțând că se gândește la retragerea din naționala Braziliei, explicând că meciul cu Croația poate reprezenta ultima partidă a sa la un Campionat Mondial.

„Cred că este ultima mea Cupă Mondială. O văd ca fiind ultima pentru că nu știu dacă mai am puterea de a mă ocupa de fotbal”, a spus Neymar la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

Golul cu Croația a fost al 77-lea gol marcat de Neymar pentru naționala Braziliei, egalându-l pe Pele, deținătorul recordului și are șanse chiar să îl depășească dacă va continua să mai joace măcar pentru Copa America.

Ultima Cupă Mondială câștigată de Brazilia datează din 2002, când „Selecao” reușea să câștige finala contra Germaniei, scor 2-1, o partidă în care Ronaldo Nazario a strălucit.

ADVERTISEMENT

La Campionatul Mondial din Qatar, Neymar a marcat două goluri: contra Coreei de Sud, scor 4-1 și contra Croației, scor 1-1, oferind și o pasă decisivă împotriva asiaticilor.

  • 75.000.000 de euro este cota de piață a lui Neymar, conform transfermarkt.com
  • 124 de selecții a strâns Neymar în naționala Braziliei
ADVERTISEMENT