Fotbal international

Neymar scrie istorie cu golul din Croaţia – Brazilia! L-a egalat pe Pele în topul golgheterilor all-time, dar Selecao pleacă acasă. Video

Neymar a deschis scorul în Croaţia - Brazilia, iar golul din minutul 105+1 îl plasează în istoria Selecao. A reuşit să-l egaleze pe Pele în topul golgheterilor all-time.
09.12.2022 | 19:49
Neymar scrie istorie cu golul din Croatia  Brazilia La egalat pe Pele in topul golgheterilor alltime dar Selecao pleaca acasa Video
Neymar l-a egalat pe Pele, după golul din Croaţia - Brazilia
ADVERTISEMENT

Recordul de goluri marcate la naţionala Braziliei, stabilit de Pele în 1971, a fost egalat de Neymar. Starul Selecao a reuşit să deschidă scorul în finalul primei reprize de prelungiri din meciul contra Croaţiei, în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Cu toate acestea, Selecao a fost eliminată la loviturile de departajare, după 1-1 în 120 de minute şi 4-2 de la 11 metri.

Neymar, pe picior de egalitate cu Pele. A marcat golul 77 în Croaţia – Brazilia

Brazilia a stat cu sufletul la gură pentru primul gol din sfertul cu Croaţia. În minutul 105+1, Neymar a început cursa spre poarta lui Dominik Livakovic, cu un schimb scurt de pase cu Antony, după care mingea a ajuns la Lucas Paqueta, care i-a retrimis atacantului de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Neymar a scăpat rapid de Borna Sosa şi l-a fentat scurt pe Dominik Livakovic, ca apoi să trimită balonul în poarta croaţilor. Brazilianul a marcat astfel golul 77 în tricoul naţionalei şi l-a egalat pe Pele.

Neymar a ajuns la 77 de goluri la selecţia cu numărul 124

Neymar şi-a deschis contul la naţionala Braziliei încă de la debut, în victoria contra Statelor Unite ale Americii, scor 2-0, pe 10 august 2010. Primul meci venea la două luni după ce ratase lotul Selecao pentru Campionatul Mondial din 2010, când Dunga nu l-a inclus pe lista pentru Africa de Sud, chiar dacă întreaga ţară îl cerea pe jucător la turneu.

ADVERTISEMENT

La meciul contra Croaţiei, din sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022, Neymar a bifat selecţia cu numărul 124. Brazilianul a ratat două meciuri de la turneul din Qatar, după ce s-a accidentat în duelul cu Serbia, din prima etapă a fazei grupelor.

Neymar a revenit pe teren în optimile de finală, în Brazilia – Coreea de Sud 4-1, când a reuşit să marcheze un gol şi să ofere un assist. Pentru acea prestaţie, atacantul de 30 de ani a primit premiul de omul meciului.

ADVERTISEMENT

Pele a marcat 77 de goluri pentru Brazilia. Două reuşite au venit împotriva României

Pele şi-a început, la rândul lui, seria de goluri la naţionala Braziliei cu o reuşită la debut. În primul meci, o înfrângere în faţa Argentinei, scor 1-2, “O Rei” reuşea să înscrie singurul gol al Selecao. Un an mai târziu, în Suedia, fostul mare fotbalist devenea campion mondial cu Brazilia şi reuşea să marcheze de şase ori la turneul final.

Pe lista echipelor care au primit gol din partea lui Pele se numără şi naţionala României. În ultima etapă din faza grupelor de la Campionatul Mondial 1970, tricolorii au pierdut meciul în faţa Selecao, scor 2-3, iar două dintre reuşitele sud-americanilor erau ale celebrului jucător.

ADVERTISEMENT

Dacă Pele şi Neymar îşi împart, momentan, primul loc în topul golgheterilor all-time, poziţia a doua este ocupată de Ronaldo, cu 62 de goluri, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului se află Romario, cu 56 de goluri.

ADVERTISEMENT