Sport

Neymar îi face pe brazilieni să spere la un nou triumf mondial. E peste Erling Haaland și Robert Lewandowski

Starul lui PSG, Neymar, are un start de sezon impresionant. Cifrele îl plasează peste Erling Haaland și Robert Lewandowski.
22.09.2022 | 11:55
Neymar ii face pe brazilieni sa spere la un nou triumf mondial E peste Erling Haaland si Robert Lewandowski
Reușitele din acest sezon îl plasează pe Neymar peste Erling Haaland și Robert Lewandowski. Sursa foto: ESPN
ADVERTISEMENT

Mai mereu un fotbalist problematic, Neymar își arată clasa în acest sezon și reaprinde imaginația fanilor din Brazilia în perspectiva participării la Cupa Mondială.

Capitolul la care Neymar este peste Erling Haaland și Robert Lewandowski

Robert Lewandowski și Erling Haaland au ținut prima pagină a ziarelor de sport în această vară prin transferurile la Barcelona, respectiv Manchester City. Însă, omul momentului în fotbalul european este Neymar.

ADVERTISEMENT

Starul brazilian al campioanei PSG are un început de sezon fantastic. Ajuns la 30 de ani, jucătorul care deține recordul de cel mai scump transfer din istoria fotbalului pare că a atins maturitatea sportivă deplină.

În statistici, sud-americanul e peste Lewandowski și Haaland fiind fiind cel mai productiv fotbalist, într-un top realizat la nivelul cluburilor din cele mai importante campionate de pe ”Bătrânul continent”.

ADVERTISEMENT

Concret, brazilianul a marcat 8 goluri și a oferit 7 pase decisive în actualul sezon din Ligue 1. În acest clasament Erling Haaland este abia al treilea, cu 11 goluri și un singur assist.

Pe poziția a doua se situează fotbalistul lui PSV Eindhoven, Cody Gakpo, cu 8 goluri și 6 assist-uri, în timp ce Lewandowski este abia al cincilea cu 8 goluri marcate două pase decisivă. Și Lionel Messi este în partea fruntașă a ierarhiei fiind implicat în 11 dintre golurile campioanei Franței, PSG.

ADVERTISEMENT

PSG a încercat să scape de Neymar

Brazilianul care a costat-o pe PSG 222 de milioane de euro în 2017 nu și-a atins principalul obiectiv la gruparea de pe Parc des Princes, câștigarea Ligii Campionilor.

Stilul de viață extravagant și jocul, de multe ori prea individualist, nu este pe placul conducerii clubului parizian, cu atât mai puțin a fanilor. În această vară s-a insistat pe ideea că PSG ar vrea să scape de sud-american, însă contractul acestuia expiră abia în 2025.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului Neymar a avut câteva conflicte și cu coechipierii săi, cel mai notoriu fiind cel cu Kylian Mbappe, starul francez adresându-i cuvinte rele pentru faptul că este egoist și nu îi pasează atât cât și-ar dori atacantul de 23 de ani.

75.000.000 de euro este cota lui Neymar, conform transfermarkt


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Nice: 1,68 este cota pentru “peste 3,5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT