Sport

Neymar, pe urmele lui Ibrahimovic și Cavani. La ce distanță este brazilianul de cei mai buni marcatori din istoria lui PSG

Neymar a ajuns la 110 goluri în tricoul lui Paris Saint-Germain, după reușita din meciul de sâmbătă împotriva lui Brest, câștigat cu 1-0.
13.09.2022 | 10:48
Neymar pe urmele lui Ibrahimovic si Cavani La ce distanta este brazilianul de cei mai buni marcatori din istoria lui PSG
Neymar a marcat singurul gol al meciului câștigat de PSG cu 1-0 în fața lui Brest, în etapa a șaptea din Ligue 1. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Neymar este la cel mai bun start de sezon în tricoul lui Paris Saint-Germain. Brazilianul în vârstă de 30 de ani este cel mai prolific jucător din Ligue 1, cu opt reușite în primele șapte runde, depășindu-l și pe colegul său, Kylian Mpabbe, autor a șapte goluri.

Neymar, 110 goluri în 153 de meciuri pentru PSG

Dintre aceste opt reușite, cinci au reprezentat deschideri de scor, ceea ce subliniază importanța tot mai mare a lui Neymar în actualul sezon pentru PSG.

ADVERTISEMENT

Neymar a fost omul providențial și în ultima etapă, când a înscris unicul gol al echipei lui Christophe Galtier în meciul câștigat cu 1-0 în fața lui Brest. El a fructificat pasa lui Lionel Messi și l-a depășit pe portughezul Pedro Pauleta în topul celor mai buni marcatori din istoria lui PSG.

Neymar a recuperat și patru baloane, iar prestația lui a fost notată cu 7 de cotidianul francez L’Equipe, care l-a inclus și în echipa ideală a etapei. Astfel, brazilianul este singurul fotbalist din acest sezon care a prins de patru ori cel mai bun 11 al rundei din Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Neymar are 110 goluri marcate în toate competițiile din 2017 încoace, cu unul mai mult decât Pauleta, care a fost un idol pe Parc des Princes între 2003 și 2008.

Cavani, Mbappe și Zlatan, la mare distanță în fața lui Neymar

Neymar ocupă în prezent locul al patrulea în ierarhia golgeterilor lui Paris Saint-Germain, dar la mare distanță de primii trei clasați.

ADVERTISEMENT

Suedezul Zlatan Ibrahimovic are 156 de reușite, Kylian Mbappe are 180 de goluri, iar liderul absolut, uruguayanul Edinson Cavani a marcat de 200 de ori în tricoul clubului din capitala Franței.

Dacă Ibrahimovic și Cavani ar putea fi ajunși, totuși, întrucât nu mai evoluează la PSG, Neymar îl are drept concurent în lupta pentru titlul de cel mai bun marcator din istoria parizienilor chiar pe actualul său coechipier, Mbappe, cu care se luptă și pentru trofeul de golgeter în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Maccabi Haifa și Lyon, următoarele borne pentru PSG în această săptămână

Brazilianul își poate îmbunătăți cifrele în această săptămână, când Paris Saint-Germain va juca în Israel, împotriva lui Maccabi Haifa, în Champions League.

În următoarea rundă din Ligue 1, echipa lui Christophe Galtier va juca tot în deplasare, pe terenul lui Olympique Lyon.


  • (P) Cota NETBET pentru Maccabi Haifa – PSG: 3,80 este cota pentru “Neymar, primul marcator”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: