Sport

Neymar Jr., obiectiv dublu în Qatar. Superstarul lui PSG este cu ochii pe recordul lui Pele

Dincolo de titlul mondial, Neymar Jr., care a ajuns la 75 de reușite pentru Selecao, vrea să bată și recordul lui Pele, liderul all-time la națională, cu 77 de goluri.
29.09.2022 | 11:20
Neymar Jr obiectiv dublu in Qatar Superstarul lui PSG este cu ochii pe recordul lui Pele
Neymar jr. a devenit al treilea jucător sud-american din istorie cu 75 de goluri la națională și vizează recordul lui Pele în tricoul Selecao. Foto: twitter
ADVERTISEMENT

Neymar Jr. a avut parte, contra Tunisiei, de o nouă apariție fructuoasă pe Parc des Princes. Starul lui PSG a marcat din penalty în victoria Braziliei cu 5-1. Și a ajuns la 75 de goluri pentru națională. Cu doar două mai puțin față de recordul all-time în tricoul Selecao, deținut de Pele.

Neymar Jr., în trioul 75+ din America de Sud

Brazilia a făcut spectacol contra Tunisiei. Raphinha, jucătorul Barcelonei, a deschis scorul în minutul 11. Iar apoi, după ce Talbi a egalat, a dat pasa decisivă la reușita lui Richarlison, letalul vârf al naționalei carioca.

ADVERTISEMENT

Apoi, în minutul 29 a marcat din penalty, pentru 3-1, după ce Laidouni a fost penalizat pentru o ținere. Și a făcut-o chiar dacă spectatorii au încercat să-l șicaneze cu lasere.

Raphinha a făcut dubla, din pasa lui Richarlison, în minutul 40, stabilind scorul pauzei. Pentru ca în partea a doua, după ce Tite a făcut mai multe modificări, Pedro să stabilească scorul final, în minutul 74.

ADVERTISEMENT

Dacă Raphinha a fost omul meciului, Neymar jr. este cel care a stabilit o performanță de excepție. Reușita sa, cea cu numărul 75 pentru națională, îl transformă în al treilea jucător din America de Sud care atinge această bornă.

În acest club select se mai află legendarul Pele, golgeterul all-time al Braziliei, care a reușit 77 de goluri. În timp ce prima poziție în ierarhia neoficială a golgeterilor continentului se află bunul prieten al lui Neymar jr, Leo Messi (88).

ADVERTISEMENT

Astfel, Neymar mai are nevoie de doar trei goluri pentru a depăși recordul lui Pele. Performanță pe care, desigur, va încerca să o realizeze în Qatar, la Cupa Mondială.

Până atunci însă, brazilianul va încerca să-și probeze forma bună sub tricoul lui PSG. Club pentru care reprezintă al patrulea marcator din istorie, după Cavani, actualul său coleg, Kylian Mbappe, și Ibrahimovic.

ADVERTISEMENT

  • Cota NETBET pentru PSG – Nice: 1,57 este cota pentru “peste 2,5 goluri PSG”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: