Fotbal international

Neymar, prestaţie ştearsă în Brazilia – Serbia 2-0! Cel mai slab în primele 45 de minute, tăvălit de adversari şi emoţii pentru o accidentare

Neymar a început modest Campionatul Mondial 2022, după ce a avut o evoluţie ştearsă în Brazilia - Serbia 2-0 din Grupa G. Ce notă a primit starul Selecao.
24.11.2022 | 22:56
Neymar prestatie stearsa in Brazilia  Serbia 20 Cel mai slab in primele 45 de minute tavalit de adversari si emotii pentru o accidentare
Cum a jucat Neymar în Brazilia - Serbia 2-0, primul meci al Selecao la CM 2022
ADVERTISEMENT

Brazilia a început bine Campionatul Mondial 2022, după 2-0 cu Serbia, dar Neymar a fost departe de statutul de vedetă a selecţionatei lui Tite. În plus, fotbalistul de 30 de ani a fost cel mai faultat jucător de pe teren şi a ieşit în minutul 78, după ce a acuzat dureri.

Neymar, cea mai mică notă din primul “11” al Braziliei în prima repriză cu Serbia

Min. 6: Neymar a fost faultat de Strahinja Pavlović, care a văzut un cartonaş galben. A fost primul moment în care starul brazilian a ieşit în evidenţă.

ADVERTISEMENT

Min. 10: Neymar a intrat în careul sârbilor, a încercat să-şi facă spaţiu pentru şut, dar a fost blocat de fundaşii adversarilor.

Min. 14: Neymar a executat un corner direct spre poarta apărată de Vanja Milinković-Savić, însă goalkeeper-ul sârbilor a fost atent şi a respins în corner.

ADVERTISEMENT

Min. 21: Cu spaţiu în faţă, Neymar a şutat de la distanţă mare, dar un fundaş al Serbiei a blocat mingea.

La finalul primei reprize din Brazilia – Serbia, Neymar avea cea mai mică notă din rândul jucătorilor Selecao. Starul lui PSG a fost notat cu 5,7, în timp ce a doua cea mai mică notă era a lui Alisson, 6,1. După primele 45 de minute, Neymar fusese cel mai faultat jucător de pe teren, după ce a fost pus la pământ de 5 ori.

ADVERTISEMENT

Cifrele lui Neymar din primele 45 de minute din Brazilia – Serbia 2-0

  • 53 de atingeri
  • 0 driblinguri reuşite din 3 încercări
  • a fost deposedat de 4 ori
  • 5 dueluri din 14 câştigate

Neymar, modest şi după pauză. A ieşit în evidenţă doar la faza primului gol al Braziliei

Min. 49: Pornit spre poarta Serbiei, Neymar a putut fi oprit doar prin fault de Nemanja Gudelj, care a văzut cartonaşul galben.

ADVERTISEMENT

Min. 51: Neymar a executat lovitura liberă pe care a obţinut-o, dar mingea a fost deviată în corner de unul dintre jucătorii din zid.

Min. 55: Aflat în careu, în zona punctului de la 11 metri, Neymar a reluat modest o minge venită din bandă. Brazilianul a continuat evoluţia slabă din primele 45 de minute ale meciului.

Min. 62: Neymar a primit o minge în zonă centrală, a încercat să găsească un spaţiu şi a plecat uşor spre lateral. Mingea i-a scăpat de sub control, iar Vinicius a profitat şi a şutat, dar Vanja Milinković-Savić a respins în faţă. Richarlison a fost pe fază şi a deschis scorul.

Min. 67: Neymar a plecat în cursă spre porta sârbilor, dar a fost oprit de Nikola Milenković, cu tackling pur britanic.

Min. 78: După ce a fost faultat de 9 ori în timpul meciului, Neymar s-a aşezat pe gazon şi a acuzat dureri la glezna piciorului drept. După câteva zeci de secunde a fost înlocuit cu Antony.

Pentru prestaţia din cele 78 de minute, Neymar a fost notat cu 6,6, cea mai mică notă din primul “11” al Braziliei. De asemenea, starul brazilian a mai ieşit în evidenţă după ce i-a incitat pe fanii sârbii, la un corner.

Cifrele lui Neymar în Brazilia – Serbia 2-0

  • 81 de atingeri
  • 0 dribliguri reuşite din 4 încercări
  • a fost deposedat de 5 ori
  • 9 dueluri câştigate din 20
  • 2 mingi recuperate
ADVERTISEMENT