News

Nicolae Ciucă, despre încrederea lui în tinerii din România. „Și noi am fost ca ei”

Nicolae Ciucă îi contrazice pe cei care nu au încredere în tineri. „Eu am foarte mare încredere în tinerii de astăzi, pentru că şi noi am fost ca ei"
19.04.2024 | 23:22
Nicolae Ciuca despre increderea lui in tinerii din Romania Si noi am fost ca ei
Ciucă spune că generațiile mai vârstnice trebuie să le transmită tinerilor încredere și disponibilitate / Foto: Facebook, Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, că nu este de acord că tinerii de astăzi nu mai sunt dispuși la efort și sacrificiu și că „nu trebuie să generalizăm” în legătură cu acest subiect.

Ciucă: „Am foarte mare încredere în tinerii de astăzi, pentru că şi noi am fost ca ei”

Nicolae Ciucă a făcut aceste declarații, vineri, la Zalău, în județul Sălaj, la lansarea candidaților PNL pentru alegerile locale. Liderul PNL a declarat că nu este de acord cu cei care spun că tinerii din România nu mai sunt dispuși la „activități grele” și la „sacrificiu”, și că nu trebuie emise judecăți pripite bazate pe „unul sau două sondaje”.

ADVERTISEMENT

„Chiar aveam astăzi cu cineva o discuţie legată de generaţia tânără şi spunea că, din ce a reuşit să-şi dea seama, din sondaje, din ceea ce a mai putut să citească, generaţia tânără nu ar mai fi atât deschisă şi nu ar mai avea atât de multă voinţă să se angajeze la activităţi mai grele, la un pic de sacrificiu.

Şi i-am spus că nu este adevărat. Nu trebuie să generalizăm şi nu trebuie să facem din unul sau două rapoarte de sondaj o caracteristică generală pentru una sau două generaţii. Eu am foarte mare încredere în tinerii de astăzi, pentru că şi noi am fost ca ei”, a declarat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

„Să le transmitem tinerilor încrederea şi disponibilitatea noastră”

Președintele PNL a mai spus că trebuie conectate energiile tinerilor cu experiența vârstnicilor care trebuie să se arate disponibili pentru generațiile care vin.

„Şi-mi aduc aminte şi mă uit la dumneavoastră, cei care suntem, cum s-ar spune, de aceeaşi vârstă, din acelaşi contingent, că la fel aveam şi noi impresia atunci că cei mai cu experienţă se uitau cu neîncredere la noi.

ADVERTISEMENT

Cred că este o chestiune naturală, doar că noi astăzi avem curaj să vorbim despre chestiunea asta şi trebuie să vorbim şi să le transmitem tinerilor încrederea şi disponibilitatea noastră pentru a putea să realizăm o coeziune şi o sinergie pe această linie, a energiei tinereşti, până la experienţa acumulată după o viaţă”, a spus liderul liberalilor.

PNL are unul din cei mai tineri primari

Nicolae Ciucă a precizat că, pentru alegerile locale din 9 iunie, planul PNL este ca județul Sălaj să „rămână liberal” la președinția Consiliului Județean și să „devină liberal” la Primăria din Zalău. „Doar în acest fel, sălăjenii pot beneficia de planuri integrate pentru o dezvoltare durabilă a județului, a spus el.

ADVERTISEMENT

„Dinu Iancu-Sălăjanu merită să continue ca președinte al Consiliului Județean, pentru că a inversat raportul dintre investiții și cheltuieli de funcționare în bugetul Sălajului. Doar în anul trecut, a reabilitat 200 km de drumuri județene și a derulat numeroase programe sociale”, a apreciat liderul PNL.

PNL îl propune la Primăria Zalău pe Cristian Claudiu Bîrsan, în timp ce pentru Șimleul Silvaniei pe actualul primar, Cristian Lazăr, unul din cei mai tineri edili din România, care va candida pentru încă un mandat.

„Avem datoria de a arăta că PNL este partidul cu soluții eficiente pentru comunitățile locale. Oferta noastră electorală trebuie să fie răspunsul căutat de oamenii care vor să voteze o forță politică ce susține dezvoltarea locală, atrage fonduri europene și aduce investiții”, a precizat Nicolae Ciucă.

 

 

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o...
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una gravă
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una gravă
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor