News

Nicolae Ciucă dezvăluie marea sa temere: “Mi-e frică să nu mor neîmpărtăşit”

Nicolae Ciucă spune că este credincios şi se călăuzeşte după cuvintele părintelui Cleopa. Premierul se teme de un singur lucru
02.12.2022 | 11:53
Nicolae Ciuca dezvaluie marea sa temere Mie frica sa nu mor neimpartasit
Nicolae Ciucă are o singură temere Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a intrat în al doilea an de şefie a Executivului, iar dacă în urmă cu câteva zile făcea bilanţul primului an de guvernare acum şi-a întors din nou privirea spre viitor, dezvăluind şi marea sa temere.

Riscul de blackout în România e foarte mic, ne linişteşte Nicolae Ciucă

Preşedinte al PNL, Nicolae Ciucă a evitat să răspundă la întrebarea dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, în cazul în care partidul îi va cere acest lucru, precizând că în momentul de faţă preocuparea sa este legată de guvernarea ţării.

ADVERTISEMENT

Totuşi, în cazul în care se va decide să candideze, Ciucă a ţinut să sublinieze că nu se va teme de niciun candidat. “Mi-e teamă de un singur lucru. Nu e de la mine, e de la părintele Cleopa: să nu mor neîmpărtășit, în rest nu are de ce să ne fie teamă”, a declarat Nicolae Ciucă, într-un interviu acordat România TV.

“Sunt un om normal și cred, da. Credința nu se împărtășește, deși, știți cum este cu împărtășitul, tocmai am vorbit mai devreme.

ADVERTISEMENT

Credința se trăiește, credința se arată prin ce facem. Și dacă facem bine, atunci înseamnă că avem credință”, a mai spus premierul.

Duminica trecută, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat spunea că România s-ar putea confrunta cu pene masive de curent în această iarnă şi îi avertiza pe cetăţeni să fie pregătiţi pentru întreruperi în alimentarea cu electricitate, în perioada următoare

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, referindu-se la viitorul apropiat, Nicolae Ciucă a spus că probabilitatea ca România să se confrunte cu o pană de curent totală este foarte, foarte mică, însă au fost luate măsuri pentru ca, într-un astfel de scenariu, alimentarea cu energie electrică să fie reluată într-un timp scurt.

Premierul a mai explicat şi că la nivel naţional s-au luat măsuri pentru ca reţeaua existentă să fie dublată cu generatoare care să asigure funcţionarea “punctelor vitale”.

ADVERTISEMENT

Referindu-se la rezerva de gaze naturale, şeful guvernului spune că România a intrat în perioada de iarnă cu peste 3 miliarde de metri cubi în depozite şi a dat asigurări că nu există probleme în asigurarea cantităţilor necesare.

ADVERTISEMENT