News

Mesajele politicienilor de Ziua Națională. Ciucă: Eroii de azi sunt cei ce luptă cu virusul. Ce au transmis Ciolacu, Cîțu și Maia Sandu. Update

Politicienii au transmis mesaje de Ziua Națională a României. Premierul a vorbit despre Marea Unire, dar și despre pandemia de coronavirus. Și Marcel Ciolacu sau Florin Cîțu au vorbit despre 1 decembrie.
01.12.2021 | 14:25
Mesajele politicienilor de Ziua Nationala Ciuca Eroii de azi sunt cei ce lupta cu virusul Ce au transmis Ciolacu Citu si Maia Sandu Update
ADVERTISEMENT
01-12-2021
12:32

Mesajul transmis de Maia Sandu, cu ocazia zilei de 1 Decembrie: ”Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă”

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis, miercuri, un mesaj special, cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a României.

Aceasta a subliniat legătura strânsă dintre cele două popoare și a dorit României să continue să fie o voce ”puternică și generoasă (…) distinctă în lume și în Europa unită”.

”De Ziua Națională a României, mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună! Ne leagă trecutul istoric, ne leagă cultura comună și limba română, iar în față avem un viitor care poate să ne apropie și mai mult. O vom face prin oamenii care și-au găsit rostul pe o parte ori alta a Prutului, prin investiții reciproce, prin drumuri și poduri.

Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă. Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită, și un model de țară pentru care democrația și bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună.

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

01-12-2021
12:26
01-12-2021
09:13

Mircea Geoană, mesaj de 1 decembrie pentru români

Mircea Geoană a transmis un mesaj video de Ziua Națională, în care a explicat că 1 decembrie este „lecția supremă” pentru români, deoarece în momentele de haos trebuie să ne amintim de unitate și de naționalitate.

De asemenea, secretarul general adjunct al NATO a transmis că trebuie să trecem peste lucrurile care ne divizează pentru a avea o Românie unită.

Mircea Geoană a spus că este nevoie ca proiectul național să fie reinventat și reclădit.

1 decembrie este lecţia supremă pentru noi toţi, cei care trăim astăzi şi cei care vor trăi mâine şi poimâine în această ţară minunată a noastră.

Atunci când istoria devine tulburată, trebuie să reinvestim în ideea naţională, într-un nou nivel de ambiţie pentru ţara noastră.

Să ne adunăm, să încercăm să depăşim ceea ce ne divizează, să încercăm să lăsăm deoparte gâlceava şi mizele mici, pentru că, într-adevăr, este nevoie din nou de reinventarea, de reinvestiţia şi de reclădirea acestui proiect naţional”, a spus el.

Totodată, România trebuie să investească mai mult în NATO și în UE, în „ancora noastră occidentală”.

„Să investim şi mai mult în ancora noastră occidentală, în NATO şi în Uniunea Europeană, unde trebuie să fim şi mai influenţi şi mai respectaţi”, a spus acesta.

 

01-12-2021
08:41

Florin Cîțu, mesaj de 1 decembrie: „Sărbătorim istoria, eroii neamului, moştenirea şi libertatea noastră”

Președintele PNL a scris și el pe rețelele de socializare despre ziua de 1 decembrie și a transmis că eroii din zilele noastre sunt medicii sau cei care revoluționează lumea, într-un fel sau altul.

De asemenea, el nu a ratat ocazia de a preciza că PNL va contribui la crearea unei Românii puternice, așa cum s-a dorit și la 1918, prin principiile liberale.

“Partidul Naţional Liberal transformă România într-o ţară modernă şi prosperă.

Am convingerea că acest lucru se va realiza doar prin aplicarea principiilor liberale: reforme, investiţii şi susţinerea prin orice mijloace a capitalului privat şi a inovaţiei. Doar aşa vom ajunge să avem o Românie puternică, ţara pe care şi-au dorit-o înaintaşii noştri la 1918”, a specificat el.

Totuși, Florin Cîțu a ținut să amintească de românii muncitori, care se trezesc zilnic pentru a merge la lucru, fie că fac acest lucru în țară sau în afara ei.

“La 1 decembrie sărbătorim istoria, eroii neamului, moştenirea şi libertatea noastră. În urmă cu 103 ani, la Alba Iulia, părinţii fondatori ai României Mari ne-au lăsat cea mai importantă misiune: să ducem mai departe România unită.

Azi, eroii noştri sunt medicii, antreprenorii, liderii care revoluţionează şi gestionează companii, dar mai ales fiecare român care munceşte zilnic în ţară şi peste hotare”, a scris preşedintele PNL.

01-12-2021
08:35

Ce mesaj a avut liderul PSD de Ziua Națională

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de Ziua Națională a României și a specificat că aceasta este o oportunitate foarte bună pentru ca un nou capitol să fie deschis.

El a mai precizat și că trebuie să îi onorăm pe cei care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri, dar şi pe cei care astăzi „care țin pe umerii lor această națiune”.

„Ziua Națională este cel mai bun prilej pentru a deschide un nou capitol, în care TOȚI românii să fie parte.

Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără românii obișnuiți, adesea rămași anonimi, care au întreținut acest vis timp de secole și au luptat cu toată ființa pentru înfăptuirea sa.

La fel ca atunci, avem datoria ca astăzi să onorăm contribuția celor care țin pe umerii lor această națiune”, a scris el.

Totodată, liderul PSD a informat că România este cea a oamenilor muncitori, nu a privilegiaților.

„Să nu uităm că România este în primul rând a lor, nu doar a celor privilegiați din vârf. A tatălui care se trezește cu noaptea în cap pentru a avea grijă de mica sa afacere. A mamei care se chinuie din greu cu două job-uri pentru a-i oferi o viață mai bună copilului său. A tinerilor care învață pe rupte pentru a-și face un rost în viață. A bunicilor care după o viață de muncă vor să se bucure în liniște de nepoți.

Ei sunt România! Ei sunt românii care ne amintesc în fiecare zi cine suntem și ce valori avem cu adevărat”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Premierul României a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, în care a vorbit inclusiv despre pandemie.

Astfel, Nicolae Ciucă a precizat că doar printr-un efort comun putem trece peste perioada grea în care ne aflăm, acesta făcând referire la pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

„Pentru că, dragi români, doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm”, a specificat acesta.

Nicolae Ciucă: Eroii zilelor noastre sunt cei care au luptat cu virusul

De asemenea, el a amintit de eroii care și-au dat viața sau au luptat pentru ca Marea Unire de la 1918 să aibă loc. Mai mult decât atât, premierul a transmis că și în zilele noastre sunt eroi.

ADVERTISEMENT

Aceștia sunt aceia care au muncit și au făcut sacrificii zilnice pentru a lupta cu virusul. Aici, prim-ministrul României a amintit de medicii din prima linie, care au fost expuși celui mai mare pericol de infectare pentru a salva vieți.

„Pentru mine, eroii acestui an sunt românii care, în ciuda crizei generate de pandemia de COVID-19 și a suferințelor, au muncit, au fost solidari, au făcut sacrificii și au depus zi de zi eforturi în această luptă dură cu virusul.

ADVERTISEMENT

Le mulțumesc în mod special tuturor celor care fac parte din personalul medical și au luptat în linia întâi pentru a salva vieți și pentru limitarea efectelor pandemiei.

Dar să nu uităm niciodată sacrificiile înaintașilor noștri pe care îi cinstim cu luare aminte.

ADVERTISEMENT

Ne onorăm trecutul, cu speranța că lecțiile istoriei reprezintă o pildă pentru fiecare dintre noi. Să luptăm pentru un viitor mai bun și mai prosper!”, a transmis premierul României.

Marea Unire de la 1918. Atunci a luat naștere România

Ziua de 1 decembrie 1918 este cea în care a luat naștere România, după ce s-au unit toate provinciile istorice locuite de români, adică Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar cu Regatul României.

S-a decis și ca aceasta dată să fie Ziua Națională a României, ea fiind sărbătorită în fiecare an la data de 1 decembrie, când au loc și mai multe ceremonii și festivități dedicate acestui eveniment.

În acest an, din cauza pandemiei, participarea este posibilă pentru un număr limitat de persoane, în funcție de locația ceremoniilor.

ADVERTISEMENT